Autor Wątek: Bat Robinson Nano Core TX3 811  (Przeczytany 2723 razy)

Offline łowca

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 26
Bat Robinson Nano Core TX3 811
« dnia: 27.08.2020, 09:47 »
Proszę o opinię na temat tej wędki, warta swojej ceny?

Offline Moskvicz

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 17
Odp: Bat Robinson Nano Core TX3 811
« Odpowiedź #1 dnia: 27.08.2020, 10:24 »
Na Robinsona i Jaxona w ogóle nie patrz. Chłam.

Za niewiele więcej masz Dragona i Kongera ;)

Offline łowca

« Odpowiedź #2 dnia: 27.08.2020, 10:32 »
Czy łowisz tym batem? Generalizować nie ma co na temat marek.

Offline Martinez

• Ekspert
  • Reputacja: 371
  • Wędkarz z zasadami
    • Galeria
  • Ulubione metody: wędkarstwo karpiowe
« Odpowiedź #3 dnia: 27.08.2020, 10:39 »

Łowiłeś tym batem, o którego pytał kolega? A może naczytałeś się opinii w internetach? Bo z tego co widzę, mogę podejrzewać, że bazujesz na obiegowych opiniach. A np. kilka osób z tego Forum chwali sobie Jaxony z serii Genesis. Więc Twoja "opinia" ma się nijak do rzeczywistości.
TKKP - Tarnowski Klub Karpiarzy Przeklętych ;)

Online motov8

• Ekspert
  • Reputacja: 239
« Odpowiedź #4 dnia: 27.08.2020, 11:29 »
7m to tylko jaxon genesis pro limited pole za 650 zł - istna perełka. Mam 7m colmic extreme i uważam, że jaxon go gniecie :)
8m to tylko colmic extreme - niestety. Jaxon genesis 8m jest słaby, waży 309g, na 2021 rok mają poprawić dane katalogowe oraz wejdzie nowa seria batów na tym samym blanku - być może poprawią wersję 8 i 9m, bo były one robione na szybko :) Co do robinsona 811 to Nesu go ma i chwali, ja tam wolałem dołożyć do colmica i nie żałuję ani złotówki.

Generalnie ranking batów wg mnie, a przerobiłem tego sporo to:
7 metrów
Mikado Tournament - cena/jakość
Jaxon genesis pro limited pole bezkonkurencyjna jakość/najlepszy bat (jak ktoś chce pustą szczytówkę to brać robinsona tx-2 lub jego rebrand tx-4)
Colmic Extreme - jeżeli lubisz cienki dolnik i nie masz co robić z kasą (aczkolwiek uważam, że bat jest za sztywny w tej długości, raczej nadaje się tylko na duże ryby niż dłubanie drobiu po 50-400 punktów)
Maver freccia - miałem go nie wymieniać, ale napiszę: ma on najmocniejszy blank od Reglassa, ale kiepskie wyważenie. Teraz wyszedł za niego poprawiony LEGEND SL, podobno ma lepsze wyważenie. Ale frecci 7m nie polecam, aczkolwiek jest on piekielnie mocny, wg mnie mocniejszy od extreme
Reszty batów nie wymieniam, bo szkoda se tyłka zawracać. Noo ok, wymienię jeszcze Mistralla Aqua competition, niegdyś mianowany jako następca tournamenta, ale dla mnie mega kiepski, lejący, brak sztywności, wklejka, która obnażała wszystkie wady, źle wyważony.

8 metrów

Colmic Extreme - po prostu jedyny bat, którym da się łowić
No tutaj nie mam dużego rozeznania, bo miałem jeszcze JAxon genesis pro limited pole oraz Hydra Queen (rebrand F911), ale na tej długości po prostu musi być niska waga i sztywność, a to zapewnia colmic. Oczywiście piszę o batach dostępnych na rynku. Są jeszcze jakieś trabucco i inne marki, ale są tak mało popularne, że nikt tego nie kupuje. A jak nikt nie kupuje i nie daje recenzji to znaczy, że jest kiepski.

Offline tomasz 38

• Ekspert
  • Reputacja: 552
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #5 dnia: 27.08.2020, 11:40 »
 A jak oceniacie bolonki z Jaxona ewentualnie coś nie drogiego ,a dobrego ;)

Offline MaRaS!

• Ekspert
  • Reputacja: 63
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #6 dnia: 27.08.2020, 14:19 »

Posiadam wspomnianego bata od jaxona z serii genesis i ten bat to rewelacja, kumpel śmiał się ze mnie że tyle wydałem na  bata od jaxona ale jak go sobie sprawdził to za kilka dni sam taki zamówił a potem jeszcze jeden...  także nie wiem na czym bazuje Twoja wypowiedź ale śmiem twierdzić że nie łowiłeś tym batem ani nawet nie miałeś go w ręku...

Offline Moskvicz

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 17
« Odpowiedź #7 dnia: 27.08.2020, 15:12 »

Łowiłeś tym batem, o którego pytał kolega? A może naczytałeś się opinii w internetach? Bo z tego co widzę, mogę podejrzewać, że bazujesz na obiegowych opiniach. A np. kilka osób z tego Forum chwali sobie Jaxony z serii Genesis. Więc Twoja "opinia" ma się nijak do rzeczywistości.

wypróbowałem parę sprzętów z Jaxona i Robinsona, nigdy więcej nie stracę na to g***o ani złotówki i nikomu nie polecę
edit: tak wiem, za darmo to i ocet słodki :D

Offline łowca

« Odpowiedź #8 dnia: 27.08.2020, 15:25 »
@motov8 - dzięki za konstruktywną odpowiedź

Offline Martinez

• Ekspert
  • Reputacja: 371
  • Wędkarz z zasadami
    • Galeria
  • Ulubione metody: wędkarstwo karpiowe
« Odpowiedź #9 dnia: 27.08.2020, 16:55 »
wypróbowałem parę sprzętów z Jaxona i Robinsona, nigdy więcej nie stracę na to g***o ani złotówki i nikomu nie polecę
edit: tak wiem, za darmo to i ocet słodki :D
Ja też kilka rzeczy z Jaxona miałem (nadal mam) i nie narzekam. Chociaż jeśli chodzi o kołowrotki z tej firmy to nawet jako przycisk do papieru się nie nadają. Ale mówię TYLKO o kołowrotkach. Z kolei tak się składa, że z Robinsona mam rod-pod'a i jakoś nie narzekam na jego funkcjonalność.
Z mojej strony koniec o/t.
TKKP - Tarnowski Klub Karpiarzy Przeklętych ;)

Offline tomasz 38

• Ekspert
  • Reputacja: 552
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #10 dnia: 27.08.2020, 17:46 »
Robinsona testują dla nas forumowi koledzy :beer:,zerknij sobie na kije diplomat ,Tx3,bolonki mają super opinie ,młynki też stosują sami z powodzeniem wyciągają na nie duże rybki  i też chwalą , u Jaxona też znajdziesz kilka fajnych patyków i innych rzeczy ,miałem osobiście Genesisa 11ft do 60gr i polecam go każdemu na metodę w rozsądnych pieniążkach ,miałem również tripoda z Jaxona i też chwaliłem sobie ,więc nie ma sensu z góry negować produktów danej firmy ,bo w każdej znajdziesz coś lepszego i gorszego

Offline mariospin

• Robinson
  • Ekspert
  • Reputacja: 100
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #11 dnia: 27.08.2020, 19:06 »

Ciśnie mi się pytanie na usta: jakie kije Robinsona miałeś Kolego w rękach.... Ale z grzeczności odpuszczę temat:) ;)