Autor Wątek: Spodnie Prologic RealTree B&B  (Przeczytany 1279 razy)

Offline Adrian

• Ekspert
  • Reputacja: 54
  • Ulubione metody: wędkarstwo karpiowe
Spodnie Prologic RealTree B&B
« dnia: 28.08.2020, 10:37 »
Czołem!

Czy ktoś używa spodni (lub całego kompletu, chociaż głównie chodzi mi o spodnie) Prologic RealTree B&B? Szukam czegoś z membraną i na szelkach ale bez ocieplenia.

Pozdrawiam

Offline FlushC

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 50
  • Ulubione metody: feeder
Odp: Spodnie Prologic RealTree B&B
« Odpowiedź #1 dnia: 11.09.2020, 18:29 »
Odświeżam. Ktoś coś, jakieś opinie ?
Kamil

Offline Bolo

• Ekspert
  • Reputacja: 101
« Odpowiedź #2 dnia: 11.09.2020, 19:44 »
Tego Proligica nie mam ale zerknij sobie obecnie w dobrej cenie https://www.fishing-mart.com.pl/pl2/scierra-spodnie-kenai-pro-bb/s/18243 mam i mogę polecić choć ja dałem za nie ponda 350 zł jak dobrze pamiętam
W życiu pewne są tylko dwie rzeczy, jest to śmierć i podatki

Pozdrawiam
Sławek

Offline Adrian

• Ekspert
« Odpowiedź #3 dnia: 11.09.2020, 21:07 »
Kupiłem i były ze mną na kilku nockach, więc ostatecznej opini nie mogę wydać :) Pierwsze wrażenie bardzo dobre, membrana działa, chociaż prawdziwej ulewy nie widziały. Wysokie, dobrze chronią przed podwiewaniem. Przy moich 181cm i 88kg wagi leżą idealnie (jest zapas na kilka dodatkowych kilogramów). Jeśli masz jakieś konkretne pytania to chętnie odpowiem. Pozdrawiam

Offline FlushC

« Odpowiedź #4 dnia: 12.09.2020, 09:09 »
Kupiłem i były ze mną na kilku nockach, więc ostatecznej opini nie mogę wydać :) Pierwsze wrażenie bardzo dobre, membrana działa, chociaż prawdziwej ulewy nie widziały. Wysokie, dobrze chronią przed podwiewaniem. Przy moich 181cm i 88kg wagi leżą idealnie (jest zapas na kilka dodatkowych kilogramów). Jeśli masz jakieś konkretne pytania to chętnie odpowiem. Pozdrawiam

Dzięki za info :thumbup: Mam pytanie jak w rzeczywistości z tą oddychalnością, daje radę? Jeżeli chodzi o materiał to nie jest podatny na rozdarcia? Nie ma tam żadnej podszewki, goły materiał? Jaki wziąłeś rozmiar? Mam 183cm i 72kg i boję się że M będzie za duży.
Kamil

Offline Adrian

• Ekspert
« Odpowiedź #5 dnia: 12.09.2020, 11:48 »
Tak jak mówiłem, miałem je na sobie tylko kilka nocek (i to nie cały czas) więc ciężko mi jednoznacznie stwierdzić, sprawiają wrażenie solidnych, jeśli chodzi o oddychalność to przy takim stacjonarnym łowieniu i niskiej temperaturze było ok, ale to nie są wymagające warunki :) Przy lekkim deszczu i wywożeniu mokrym pontonem nic nie przeciekało. W spodniach jest podszewka (siateczka), nie ma jej na dolnej części nogawek, dzięki temu możesz wejsc do wody w wypuszczonycj nogawkach na kalosze i szybko to schnie.
Ja mam rozmiar L (teraz widzę, że nie dopisałem tego w poprzednim poście). Myślę, że M-ka powinna być dobra, jeśli masz smarta na Allegro to możesz za darmo zwrócić i kupić właściwy rozmiar.

Offline FlushC

« Odpowiedź #6 dnia: 12.09.2020, 12:38 »
Tak jak mówiłem, miałem je na sobie tylko kilka nocek (i to nie cały czas) więc ciężko mi jednoznacznie stwierdzić, sprawiają wrażenie solidnych, jeśli chodzi o oddychalność to przy takim stacjonarnym łowieniu i niskiej temperaturze było ok, ale to nie są wymagające warunki :) Przy lekkim deszczu i wywożeniu mokrym pontonem nic nie przeciekało. W spodniach jest podszewka (siateczka), nie ma jej na dolnej części nogawek, dzięki temu możesz wejsc do wody w wypuszczonycj nogawkach na kalosze i szybko to schnie.
Ja mam rozmiar L (teraz widzę, że nie dopisałem tego w poprzednim poście). Myślę, że M-ka powinna być dobra, jeśli masz smarta na Allegro to możesz za darmo zwrócić i kupić właściwy rozmiar.

Dzięki wielkie, tak pewnie zrobię :thumbup:
Kamil