Jasne! Pan Rafał sam kilofem rozwalił ten kolektor. Pewnie też dosypywał soli do betonu, gdy był budowany.
A do tego to nie zapominajmy, że to i tak wina Tuska! Winni muszą być! Ważne żeby byli po tej drugiej stronie
Opcja z fakturą od armii, to dopiero dramat
Zastanówcie się jak to wygląda... Jaka to żenująca pokazówka i pożywka dla rządowej telewizji. Mam nadzieję, że jak przyjdzie bronić kraju, to Wojsko nie wystawi nam faktury za obronę... 
Przecież wymieniłem zgodnie z faktami osoby odpowiedzialne za goowno w Warszawie. Jeżeli jednak z jakiś względów cię to ominęło to z przyjemnością powtorzę: Lech Kaczyński (PiS), Gronkiewicz - Waltz (PO), Trzaskowski (PO) . Dlaczego więc odwracasz kota ogonem?
Myślę, że to nie do końca takie proste. Żadna z powyższych osób nie nadzorowała bezpośrednio projektu kolektora oraz przebiegu jego budowy. Jeżeli liczysz, że każdy prezydent powinien się na tym znać, to ciężko to będzie ogarnąć. Bo co jeśli trzeba będzie wybudować kolejną linię metra np.? Trzeba będzie zmienić prezydenta, na takiego który jest specjalistą w tym temacie?
Co do wojska : Przecież samorządy jak nazwa wskazuje same się rządzą i nie utrzymują swoich jednostek wojskowych. Wojsko im nie podlega, więc rzeczą naturalną jest , że ich pomoc musi kosztować.
Bzdurą jest to co piszesz. Dodatkowo odpowiedz sobie na pytanie czemu tą żenującą akcję wyceniono na 50 mln PLN. Czemu nie na 60 lub 100? Ile wojsko ma na tym zarobić? Jakie są założenia budżetowe i marżowe tego projektu? Może warto by było zarobić na tym 2 razy tyle? A na koniec zastanów się skąd te pieniądze się wezmą i zrozumiesz, że przekładanie kasy z jednej kupki na drugą jest głupie i służy tylko celom propagandowym.
Wojsko w czasie wojny nie zajmuje się goownianymi sprawami Czajkowskiego 
Słabe, ale się odniosę. Równie dobrze możesz mieć pretensje do części mieszkańców Warszawy, że srają. Gdyby przestali, to problem by zniknął

Nie oglądam rządowej TVPiS ani antypolskiej TVN . Proponuje to samo. Robi świetnie na samodzielne myślenie 
Ostatnio zauważyłem tendencję, że wszyscy mówią innym jak mają żyć. W co mają wierzyć, kogo kochać i co myśleć...
Na szczęście to, co robię w życiu, to moja sprawa i nie Tobie o tym decydować. Proponuję zająć się swoimi sprawami

A na koniec dodam, że zauważyłem pewną zależność... to taki follow-up popularnego obwiniania wszystkich za wszystko

Poprzednia awaria Czajki miała miejsce gdy prezydentem Polski był Pan Andrzej Duda. Obecna awaria ma miejsce świeżo po ponownym objęciu urzędu przez Pana Andrzeja? Przypadek?