Autor Wątek: A w Warszawie znów płynie goowno z Czajki do Wisły  (Przeczytany 14126 razy)

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
Odp: A w Warszawie znów płynie goowno z Czajki do Wisły
« Odpowiedź #60 dnia: 02.09.2020, 12:24 »
Lohi, to że takie awarie mają miejsce, to wynik bylejakości, kolesiostwa i partyjniactwa, jakie w Polsce ma miejsce od lat. Tu winnych w sprawie tych awarii są setki, zarówno z PiS jak i z PO. Tak samo winni są pomagierzy Waltzowej jak i Kaczyńskiego czy ich poprzedników.

W Polsce jest moda na szukanie kozła ofiarnego. Zamiast rozumieć co jest przyczyną takiego stanu rzeczy, jest skupianie się nad skutkami. W ten sposób poprawy nie będzie. Syf i zatrucia rzek to nie domena warszawskiej Czajki tylko, ma to miejsce w całej Polsce.

Powodzenia więc życzę tym, co będą szukać winy u PO czy PiS tylko, zamiast widzieć ogólne zepsucie. Czy prawo się poprawiło za SLD? Za PO? Za PiS? Nic z tych rzeczy, każda partia grabi do siebie, przy czym odnoszę wrażenie, że każdy kolejny rząd jest jeszcze bardziej bezczelny.
Lucjan

Offline key_kr

• Ekspert
  • Reputacja: 68
« Odpowiedź #61 dnia: 02.09.2020, 12:41 »
Luk .. jak wchodzisz w jakiś biznes i jesteś jego szefem to stawiasz na :
1) kolegów bo masz z nimi układy i tak jest łatwiej
2) stawiasz na fachowców i wiesz że wtedy łatwo nie ma bo są to ludzie , którzy mają swoje zdanie.

Większość (managerów  i  politycy )  z jednak wybiera 1 i  tu jest przyczyna.

Ja w pracy etapy z szefami z pozycją nr 1 już mam za sobą.
Teraz jesteśmy na etapie 2. Są męskie rozmowy nie jest lekko  , ale jakość pracy  i usług  znacznie wzrosła ...

Offline Lohi

• Ekspert
  • Reputacja: 128
« Odpowiedź #62 dnia: 02.09.2020, 12:54 »
Lohi, to że takie awarie mają miejsce, to wynik bylejakości, kolesiostwa i partyjniactwa, jakie w Polsce ma miejsce od lat. Tu winnych w sprawie tych awarii są setki, zarówno z PiS jak i z PO. Tak samo winni są pomagierzy Waltzowej jak i Kaczyńskiego czy ich poprzedników.

W Polsce jest moda na szukanie kozła ofiarnego. Zamiast rozumieć co jest przyczyną takiego stanu rzeczy, jest skupianie się nad skutkami. W ten sposób poprawy nie będzie. Syf i zatrucia rzek to nie domena warszawskiej Czajki tylko, ma to miejsce w całej Polsce.

Powodzenia więc życzę tym, co będą szukać winy u PO czy PiS tylko, zamiast widzieć ogólne zepsucie. Czy prawo się poprawiło za SLD? Za PO? Za PiS? Nic z tych rzeczy, każda partia grabi do siebie, przy czym odnoszę wrażenie, że każdy kolejny rząd jest jeszcze bardziej bezczelny.
I dlatego głosowałeś na Hołownie, który jak to było wiadome poparł Trzaskowskiego , żeby stary układ trwał, a tacy jak ty mieli co krytykować i psioczyć ;D

Offline didek_b

• Ekspert
  • Reputacja: 73
  • Ulubione metody: waggler i feeder
"...Ryby pływają na niby..."
     Pozdrawiam:  Dawid.

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2237
  • MFT
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #64 dnia: 02.09.2020, 13:43 »
Nie znasz się. Najpierw opłukujesz benzyną, potem dwa dni w mleku i pokrzywie. I palce lizać, jak stara zrobi. Przynajmniej syfu ze sklepu nie żresz.
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline booohal

• Ekspert
  • Reputacja: 539
  • Krzyś
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #65 dnia: 02.09.2020, 15:17 »
Pomidorki na gnojówce hodowane to cacy, a leszcze to już nie?
Pfff...
Panowie, policzmy głosy:

Offline Daavid

• Ekspert
  • Reputacja: 150
« Odpowiedź #66 dnia: 02.09.2020, 15:37 »
A tutaj chłopaki-buraki w gównach łowią bolenie. Żeby nie było. Powyżej "Czajki" a mimo to srajtaśma co chwila na żyłce.

Offline selektor

• Ekspert
  • Reputacja: 1460
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #67 dnia: 02.09.2020, 16:28 »
Nie znasz się. Najpierw opłukujesz benzyną, potem dwa dni w mleku i pokrzywie. I palce lizać, jak stara zrobi. Przynajmniej syfu ze sklepu nie żresz.

Ale chociaż raka nie dostanie. Myślałem, że nic mnie nie zaskoczy u wędkarzy, bo jakieś jedzenie ryb z syfu z przeświadczeniem o ich prozdrowotności, to w Polsce norma, ale dziś przeczytałem taki o to wpis na jednej z grup wędkarskich odnośnie zachowań wędkarzy nad pewnymi stawami należącymi do OM PZW:  "Niektorzy potrafia dodatkowo np taka kaczke upic chlebem nasaczonym alkoholem, zlapac i zabrac do domu." Nie wpadłbym na to ;D

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2237
  • MFT
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #68 dnia: 02.09.2020, 16:34 »
Jak kiedyś złapałem kaczkę na metodę, to połowa ludzi, którym to opowiadałem, pytała, czy zabrałem na obiad. Jakoś nie odniosłem wrażenia, żeby to pytanie było żartem :facepalm:
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline didek_b

• Ekspert
  • Reputacja: 73
« Odpowiedź #69 dnia: 02.09.2020, 16:35 »
Kaczkę? Toż to już mięsiarstwo pełną gębą ! Ale cicho sza, bo to nie wątek o tym, a jeszcze nam Mosteque kolejny zamknie. Wystarczy gó...no w Wiśle. Tutaj już nie potrzeba.
"...Ryby pływają na niby..."
     Pozdrawiam:  Dawid.

Offline piter dolly

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 5
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #70 dnia: 02.09.2020, 21:25 »
Dziwię się że druga wtopa z czajką,a winnych nadal brak.Luk,fakty są faktami rok temu było to samo,nie ma co wybielać czaskowskiego i szukać winnych dekade wstecz.FUSZERKA w zarządzaniu,iwstyd na cały świat.Pozdrawiam z nad pięknego Sanu.

Offline maciek_krk

• ⚡⚡⚡⚡⚡
  • Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 520
« Odpowiedź #71 dnia: 02.09.2020, 21:35 »
Jasne! Pan Rafał sam kilofem rozwalił ten kolektor. Pewnie też dosypywał soli do betonu, gdy był budowany.
A do tego to nie zapominajmy, że to i tak wina Tuska! Winni muszą być! Ważne żeby byli po tej drugiej stronie :D

Opcja z fakturą od armii, to dopiero dramat :facepalm: Zastanówcie się jak to wygląda... Jaka to żenująca pokazówka i pożywka dla rządowej telewizji. Mam nadzieję, że jak przyjdzie bronić kraju, to Wojsko nie wystawi nam faktury za obronę... :facepalm:
Pozdrawiam,
Maciek

Offline Lohi

• Ekspert
  • Reputacja: 128
« Odpowiedź #72 dnia: 02.09.2020, 21:47 »
Jasne! Pan Rafał sam kilofem rozwalił ten kolektor. Pewnie też dosypywał soli do betonu, gdy był budowany.
A do tego to nie zapominajmy, że to i tak wina Tuska! Winni muszą być! Ważne żeby byli po tej drugiej stronie :D

Opcja z fakturą od armii, to dopiero dramat :facepalm: Zastanówcie się jak to wygląda... Jaka to żenująca pokazówka i pożywka dla rządowej telewizji. Mam nadzieję, że jak przyjdzie bronić kraju, to Wojsko nie wystawi nam faktury za obronę... :facepalm:

Przecież wymieniłem zgodnie z faktami osoby odpowiedzialne za goowno w Warszawie. Jeżeli jednak z jakiś względów cię to ominęło to z przyjemnością powtorzę: Lech Kaczyński (PiS), Gronkiewicz - Waltz (PO), Trzaskowski (PO) .  Dlaczego więc odwracasz kota ogonem?
Co do wojska : Przecież samorządy jak nazwa wskazuje same się rządzą i nie utrzymują swoich jednostek wojskowych. Wojsko im nie podlega, więc rzeczą naturalną jest , że ich pomoc musi kosztować.
Wojsko w czasie wojny nie zajmuje się goownianymi sprawami Czajkowskiego ;)
Nie oglądam rządowej TVPiS ani antypolskiej TVN . Proponuje to samo. Robi świetnie na samodzielne myślenie ;)

Offline selektor

• Ekspert
  • Reputacja: 1460
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #73 dnia: 02.09.2020, 22:05 »
Co do wojska : Przecież samorządy jak nazwa wskazuje same się rządzą i nie utrzymują swoich jednostek wojskowych. Wojsko im nie podlega, więc rzeczą naturalną jest , że ich pomoc musi kosztować.

Ty tak na poważnie ?

Czyli mam rozumieć, jak przyjdzie powódź i woda zaleje gminę X to wojsko wystawi tej gminie rachunek za udzieloną pomoc ? Czyli mam rozumieć, że za pomoc w każdej niemilitarnej sytuacji kryzysowej wojsko powinno wystawić rachunek ? Módl się więc do Boga, czy w kogokolwiek tam wierzysz, abyś nigdy nie musiał liczyć na pomoc wojska w sytuacji kryzysowej np. klęsk żywiołowych, katastrof budowlanych.

Offline maciek_krk

• ⚡⚡⚡⚡⚡
  • Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 520
« Odpowiedź #74 dnia: 02.09.2020, 22:07 »

Przecież wymieniłem zgodnie z faktami osoby odpowiedzialne za goowno w Warszawie. Jeżeli jednak z jakiś względów cię to ominęło to z przyjemnością powtorzę: Lech Kaczyński (PiS), Gronkiewicz - Waltz (PO), Trzaskowski (PO) .  Dlaczego więc odwracasz kota ogonem?

Myślę, że to nie do końca takie proste. Żadna z powyższych osób nie nadzorowała bezpośrednio projektu kolektora oraz przebiegu jego budowy. Jeżeli liczysz, że każdy prezydent powinien się na tym znać, to ciężko to będzie ogarnąć. Bo co jeśli trzeba będzie wybudować kolejną linię metra np.? Trzeba będzie zmienić prezydenta, na takiego który jest specjalistą w tym temacie?

Bzdurą jest to co piszesz. Dodatkowo odpowiedz sobie na pytanie czemu tą żenującą akcję wyceniono na 50 mln PLN. Czemu nie na 60 lub 100? Ile wojsko ma na tym zarobić? Jakie są założenia budżetowe i marżowe tego projektu? Może warto by było zarobić na tym 2 razy tyle? A na koniec zastanów się skąd te pieniądze się wezmą i zrozumiesz, że przekładanie kasy z jednej kupki na drugą jest głupie i służy tylko celom propagandowym.

Wojsko w czasie wojny nie zajmuje się goownianymi sprawami Czajkowskiego ;)

Słabe, ale się odniosę. Równie dobrze możesz mieć pretensje do części mieszkańców Warszawy, że srają. Gdyby przestali, to problem by zniknął ;)

Nie oglądam rządowej TVPiS ani antypolskiej TVN . Proponuje to samo. Robi świetnie na samodzielne myślenie ;)

Ostatnio zauważyłem tendencję, że wszyscy mówią innym jak mają żyć. W co mają wierzyć, kogo kochać i co myśleć...
Na szczęście to, co robię w życiu, to moja sprawa i nie Tobie o tym decydować. Proponuję zająć się swoimi sprawami :)

A na koniec dodam, że zauważyłem pewną zależność... to taki follow-up popularnego obwiniania wszystkich za wszystko :P

Poprzednia awaria Czajki miała miejsce gdy prezydentem Polski był Pan Andrzej Duda. Obecna awaria ma miejsce świeżo po ponownym objęciu urzędu przez Pana Andrzeja? Przypadek?
Pozdrawiam,
Maciek