Czy ktoś ma jeszcze wątpliwości, że Lewy to piąte koło u wozu? Czas w końcu podjąć racjonalne a zarazem zdecydowane kroki - Posadzić go na ławę i nie wpuszczać w kluczowych momentach. Czekam na selekcjonera, który będzie miał jaja i odsunie go od pierwszego składu.
Lewy nie jest głównym problemem naszej reprezentacji. Po prostu jesteśmy słabi, zwłaszcza w obronie. Mamy przebłyski, ale to za mało. WG mnie jest dobry czas aby podziękować Lewemu za całość, on nie może już być filarem drużyny. Ciągnie za sobą zbyt długi ogon pretensji, hejtu, nie jest do tego dobrze dysponowany. Trzeba postawić na młodzież, szukać swojej koncepcji gry, która pozwoli nam osiągać wyniki. Probierz wg mnie egzamin zdał, i powinien mieć czas aby zbudować ekipę na MŚ.
Wg mnie zbyt wielu uważa, że zawinił Lewandowski. Nie, po prostu my gramy futbol sprzed 20 lat, podczas gdy świat poszedł znacznie do przodu. Do tego ile można zmieniać koncepcji, selekcjonerów, opcji, np. gry w obronie? Co mecz lub co drugi mamy jakąś rewolucję.
Mam nadzieję, że Euro 2024 będzie końcem pewnej ery w polskim futbolu, czyli że postawimy na przebudowę reprezentacji, zarówno pod kątem składu (czyli już bez Lewego), taktyki i podejścia do działania reprezentacji (żadnych premii pod stołem od premierów i innych). Zakończmy tę erę kartonu i paździerza.