Autor Wątek: Piłka nożna - mecze reprezentacji Polski i polska liga  (Przeczytany 216838 razy)

Offline Enzo

• Ekspert
  • Reputacja: 320
  • Ulubione metody: bat i feeder
Odp: Piłka nożna - mecze reprezentacji Polski i polska liga
« Odpowiedź #840 dnia: 30.03.2022, 08:39 »
Ciesze sie że wygrali! Ale nie wiem skad u wiekszości ten hura optymizm. Szwecja słabiutka, My zagraliśmy 30 minut drugiej połowy. Obydwie bramki po ewidentnych błędach Szwedów co nie napawa optymizmem na szczęście jest mnóstwo czasu na przygotowanie fajnej ekipy ( doswiadczenie + młodzież )  Martwi mnie  że kilku naszych "dziadków" moze nie wytrzymac trudu turnieju tym bardziej w Katarze.
Ale mamy w końcu Trenera z "jajami" i to moim zdaniem naprawde dużo pomogło i pomoze w budowaniu Kadry.
-" wyczyn wg mnie stanowi o sile wędkarstwa - Luk "

Offline KotKoi

• Ekspert
  • Reputacja: 86
  • Ulubione metody: wędkarstwo karpiowe
« Odpowiedź #841 dnia: 30.03.2022, 08:44 »
Ciesze sie że wygrali! Ale nie wiem skad u wiekszości ten hura optymizm. Szwecja słabiutka, My zagraliśmy 30 minut drugiej połowy. Obydwie bramki po ewidentnych błędach Szwedów co nie napawa optymizmem na szczęście jest mnóstwo czasu na przygotowanie fajnej ekipy ( doswiadczenie + młodzież )  Martwi mnie  że kilku naszych "dziadków" moze nie wytrzymac trudu turnieju tym bardziej w Katarze.
Ale mamy w końcu Trenera z "jajami" i to moim zdaniem naprawde dużo pomogło i pomoze w budowaniu Kadry.

Cześć 8)

W pełni podzielam twoje zdanie. Szwedzi też nie bez powodu znaleźli się w barażach.

Offline Mati C

• Ekspert
  • Reputacja: 69
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #842 dnia: 30.03.2022, 09:03 »
Głównym powodem drugiego miejsca Szwedów w grupie była Hiszpania. Przypomnę że kilka miesięcy temu dostaliśmy od nich lanie na Euro a wczoraj nie straciliśmy nawet bramki. Kiedy jak nie po takim meczu mamy być optymistami?

Szczęsny nie puścił babola, Krycha zrobił karnego, niestety dla Polski i Zielu nagle "wyskoczył" z kieszeni Szweda i podwyższył na 2:0.
Lipa straszna ten mecz... znawcy nie mogą powiedzieć "a nie mowilem".

Offline Szpadel

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 177
« Odpowiedź #843 dnia: 30.03.2022, 09:04 »
Tak naprawdę to dopiero po strzeleniu drugiej, bardzo przypadkowej bramki, kiedy ze Szwedów zeszło całkowicie powietrze przejęliśmy kontrolę. Pierwsza połowa z dużym szczęściem, w drugiej od 50 do 72 minuty nie potrafiliśmy nawet dwóch podań wymienić i wyglądało to jak obrona Częstochowy. Szwedzi zagrali słabo, ale skrzydłami wchodzili w nas jak w masło. W ogóle mam wrażenie, że oglądałem zupełnie inny mecz niż większość :D Do tego jeszcze wychwalanie teraz Czesia, którego od samego początku prawie wszyscy gnoili, wyzywali i ubliżali :D  Jeszcze ten pstryczek z Zielińskim i Krychą  :D

Offline Opos

• Ekspert
  • Reputacja: 178
  • Uśmiechaj się w każdy dzień :)
« Odpowiedź #844 dnia: 30.03.2022, 10:53 »
Tak naprawdę to dopiero po strzeleniu drugiej, bardzo przypadkowej bramki, kiedy ze Szwedów zeszło całkowicie powietrze przejęliśmy kontrolę. Pierwsza połowa z dużym szczęściem, w drugiej od 50 do 72 minuty nie potrafiliśmy nawet dwóch podań wymienić i wyglądało to jak obrona Częstochowy. Szwedzi zagrali słabo, ale skrzydłami wchodzili w nas jak w masło. W ogóle mam wrażenie, że oglądałem zupełnie inny mecz niż większość :D Do tego jeszcze wychwalanie teraz Czesia, którego od samego początku prawie wszyscy gnoili, wyzywali i ubliżali :D  Jeszcze ten pstryczek z Zielińskim i Krychą  :D
Nie zagraliśmy wcale tak źle, przecie cash i lewy mieli taki okazje na gole w tym meczu, ze to Szwedzi łapali się za głowę jakim cudem to nie wpadło do ich bramki. To ze Szwedzi robili przewagę na skrzydłach to Czesiu wiedział od dawna, bo oni cały czas tak grają. Bramka zielka to presing, wygranie przypadkowe przebitki i wykończenie, to nic spektakularnego jak na piłkarza tej klasy :) Ciekawe jak tam Cash dziś się czuje po wódce XD
Rafał
Sandacz 52 cm
Jesiotr 115 cm
Karp 75 cm
Leszcz 59 cm
Lin 40 cm
Karaś 43

Offline Opos

• Ekspert
Rafał
Sandacz 52 cm
Jesiotr 115 cm
Karp 75 cm
Leszcz 59 cm
Lin 40 cm
Karaś 43

Offline robson

• Ekspert
  • Reputacja: 392
  • przystawka, bolonka, trotting
« Odpowiedź #846 dnia: 30.03.2022, 19:38 »
Paradoksalnie, warto by jednak podziękować też Sousie :P
Gdyby wygrał mecz z Węgrami, bylibyśmy rozstawieni w playoffach, nie trafilibyśmy na Rosję i być może musielibyśmy grać dwa mecze. A już dawno się nie zdarzyło, żebyśmy z silnym rywalem zagrali dwa dobre mecze z rzędu.
Tak że: Paulo - nieźle zakombinowałeś :beer:
Najpierw przekonamy wszystkich, że powinni mieć własne poglądy, a potem je im damy.

Offline Enzo

• Ekspert
  • Reputacja: 320
  • Ulubione metody: bat i feeder
« Odpowiedź #847 dnia: 30.03.2022, 19:45 »
I jeszcze trzeba podziekowac Panu Prezesowi z Legii że zwolnił Michniewicza dzieki temu mógł zając sie Reprezentacja :D ;D :P :P
-" wyczyn wg mnie stanowi o sile wędkarstwa - Luk "

Offline hakon

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 41
« Odpowiedź #848 dnia: 01.04.2022, 19:16 »
No grupa na walkę...
"To ludzie stworzyli potwory na swoje podobieństwo"
Znalezione w necie

Offline Opos

• Ekspert
« Odpowiedź #849 dnia: 01.04.2022, 19:25 »
Pierwszy mecz z Meksykiem będzie meczem otwarcia i o wszystko :) będzie piekielnie trudno awansować...
Rafał
Sandacz 52 cm
Jesiotr 115 cm
Karp 75 cm
Leszcz 59 cm
Lin 40 cm
Karaś 43

Offline robson

• Ekspert
« Odpowiedź #850 dnia: 01.04.2022, 19:28 »
Klimat Kataru nie faworyzuje nas w tej grupie, oględnie mówiąc. Pozostaje mieć nadzieję, że Messi utrzyma obecną formę :P
Najpierw przekonamy wszystkich, że powinni mieć własne poglądy, a potem je im damy.

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #851 dnia: 01.04.2022, 20:18 »
Cholera, mamy w grupie kraje, w których ludzie przyzwyczajeni są do upałów. Ciekawe czy tam będzie upał o tej porze roku?

Grupa do przejścia, nie ma co narzekać :)
Lucjan

Offline kordi

• Ekspert
  • Reputacja: 74
« Odpowiedź #852 dnia: 01.04.2022, 20:20 »
Meksyk nas ogra, reszta będzie zależna od formy dnia.
Może, może…

Offline robson

• Ekspert
« Odpowiedź #853 dnia: 01.04.2022, 20:27 »
Średnia temperatura w listopadzie 27 stopni :sun:
Ale nie ma co narzekać. Rywale fajni, Meksyk zawsze na MŚ gra efektownie, Argentyna - wiadomo, teraz trochę odmładzają skład, a potencjał zawsze mają. Będzie co oglądać.

Offline Opos

• Ekspert
« Odpowiedź #854 dnia: 01.04.2022, 22:21 »
Cholera, mamy w grupie kraje, w których ludzie przyzwyczajeni są do upałów. Ciekawe czy tam będzie upał o tej porze roku?

Grupa do przejścia, nie ma co narzekać :)

Meksyk chyba na 8 ostatnich mundial wychodzi z grupy, skąd w tobie ten hurra optymizm ze my wyjdziemy z grupy skoro od bardzo dawna tego nie zrobiliśmy ?
Rafał
Sandacz 52 cm
Jesiotr 115 cm
Karp 75 cm
Leszcz 59 cm
Lin 40 cm
Karaś 43