Witam kolegów, mogę Cię pocieszyć MarioG, ja posiadam właśnie ten kijek o który pytasz

Ale nie wiem czy będę pomocny nie miałem styczności ze zbyt wieloma wędziskami i nie jestem jakoś super doświadczony

Jeśli chodzi o szczytówki to w zestawie są 3 sztuki: biała - szklana, bardzo mięciutka i delikatna (bardzo czuła), zielona - szklana bardziej sztywna ale jak to bywa z włóknem szklanym raczej "wolna" i czerwona - węglowa najsztywniejsza z całego zestawu jak i najszybsza. Ostatnio byłem z nim na komercji, używałem czerwonej szczytówki na metodę wyciągnął 10 karpików w granicach 30 - 40 cm (jest to "świeży" staw zarybiony w zeszłym roku, sporych rozmiarów) miałem jedna spinkę ale to z mojej winy bo przyspałem z zacięciem - wędka w wodzie xD Zdecydowałem się na kije D.A.M gdyz darzę je wielkim sentymentem. Mam tez waglera z niego również jestem bardzo zadowolony, na tej samej komercji dał mi fajnego pstrąga tęczowego

Jeśli masz jakies pytania smiało pytaj, jeśli będę w stanie, odpowiem

Pozdrawiam.
PS. Sprawdziłem teraz doświadczalnie czułość(?) czerwonej szczytówki, pod obciążeniem 50 g ugięła się o 90 stopni więc będzie miała pewnie 1,5 oz. co do akcji samego kija, świetnie czuć rybę na haku, kilka razy specjalnie "pobawiłem" się z rybą jak juz była pod nogami skręcając hamulec, kij swietnie amortyzuje odejścia, jeden z gapiów stwierdził że ten kij zaraz mi się złamię xD Lecz wydaje mi się że ma bardzo duży zapas mocy. Jedyne co wydaje mi się dziwne to rzuty, ale nigdy nie miałem tego typu kija i muszę jeszcze poćwiczyć ten aspekt. Chciałbym też bardzo podziękować Luk'owi bo to on "namówił" mnie do metody. Obejrzałem praktycznie wszystkie jego filmy na YT od deski do deski