Obejrzalem te filmiki co wysłałeś o tym 8k ale jakoś nie mogę się przekonać do tych 8k bo widzę że dość sporo ludzi je wyprzedaje a czemu skoro są takie dobre ? A np tych damow malo kto sprzedaję i była taka ankieta na fb odnośnie dam quick sls 570fd a okuma 8k to jednak dam wygrał. A niestety nie ma w mojej okolicy żadnego sklepu żebym mógł te kołowrotki obejrzeć.
Żeby było jasne - udzieliłem Ci po prostu informacji, tak obiektywnie jak potrafiłem, Nie mam żadnego interesu w tym żeby "moja" propozycja wygrała, ani nie dostanę orgazmu w kostkach (ani żadnej premii) jeśli wygra. To Twoje pieniądze i to będzie Twój kołowrotek.
A dlaczego dużo ludzi sprzedaje? Nie mam pojęcia - może dużo ludzi kupiło? A to że ktoś sprzedaje używany kołowrotek to nie musi znaczyć że dany sprzęt jest do kitu choć może tak być. Moźe spodziewali się interesu życia a tu dostali za co zapłacili? Jaki towar taka cena, jaka cena taki towar. Spekulować można długo...
I żeby nie było że jestem fanboyem Okumy w ogóle (Ryobi rządzi!

) czy też 8K w szczególe jeśli nie jest Ci potrzebny tak duży kołowrotek jak 8K (łowisz na małych zbiornikach) to może...
Sam zastanawiałem się na jego zakupem i podpięciem do mojej brzanówki jednak po kilkudniowych deliberacjach (i zasięgnięciu opinii w sklepie wędkarskim - "Wychwood to taki angielski Jaxon" co prawda opinia była z drugiej ręki) zdecydowałem że lepiej sobie odpuścić i kupić najmniejszego Penna Spinfishera LC za sporo większe pieniądze, co też zrobiłem. Jednak Wisła to Wisła a koszyk 150g to koszyk 150g i się nie ma co bawić w delikatny (w porównaniu do morskiego) kołowrotek szczególnie przy moim ograniczonym budżecie.