Cytat: ogrmaster w 02.02.2018, 15:49Zobaczcie jaka jest długość przyponu używanego w tym filmie. Najczęściej ten zestaw ulega splątaniom bo przypon zaczepia o koszyk podczas rzutu. Wystarczy dać fluorocarbon i odsunąć krętlik z silikonem na odpowiednią odległość od koszyka. Skrętka też oczywiście da radę ale przy tym zestawie moim zdaniem nie jest konieczna.Też zauważyłem że gdy przypony jest za długi to się płacze czy to o koszyk czy o żyłkę. Problem teraz jest taki że nie umiem wiązać haczyków i kupuje gotowe wiązane Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Zobaczcie jaka jest długość przyponu używanego w tym filmie. Najczęściej ten zestaw ulega splątaniom bo przypon zaczepia o koszyk podczas rzutu. Wystarczy dać fluorocarbon i odsunąć krętlik z silikonem na odpowiednią odległość od koszyka. Skrętka też oczywiście da radę ale przy tym zestawie moim zdaniem nie jest konieczna.
Cytat: email w 02.02.2018, 15:53Cytat: ogrmaster w 02.02.2018, 15:49Zobaczcie jaka jest długość przyponu używanego w tym filmie. Najczęściej ten zestaw ulega splątaniom bo przypon zaczepia o koszyk podczas rzutu. Wystarczy dać fluorocarbon i odsunąć krętlik z silikonem na odpowiednią odległość od koszyka. Skrętka też oczywiście da radę ale przy tym zestawie moim zdaniem nie jest konieczna.Też zauważyłem że gdy przypony jest za długi to się płacze czy to o koszyk czy o żyłkę. Problem teraz jest taki że nie umiem wiązać haczyków i kupuje gotowe wiązane Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu TapatalkaTo kup takie o długości 15 cm - to odpowiednia długość to tego zestawu, możesz też kupić dłuższe i skrócić. Nie widzę tu za bardzo powiązania między umiejętnością wiązania haczyków a problemem z plątaniem się zestawu
Na szybko da radę zrobić ale zależy mi na haczykach z włosem i tu pojawia się problem. No nic muszę kupić same haczyki i fluorocarbon i się pobawić.Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Czy wytrzymałość fluorokarbonu równa się żyłce?
A do methody ?Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Cytat: email w 02.02.2018, 16:29Na szybko da radę zrobić ale zależy mi na haczykach z włosem i tu pojawia się problem. No nic muszę kupić same haczyki i fluorocarbon i się pobawić.Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu TapatalkaAlbo wyślij mi. Uwielbiam wiązać przypony A z włosem to już w ogóle
Biorę wszystko na klatę