Witojcie ! - jakby powiedział góral - Robert Korólczyk z kabaretu młodych panów

.
Wiadomości prosto z miasta "Drapieżnika" gdzie rzeka Białka płynie (bardziej rzeczka

)
Tak po torach czyli po kolei -

.
Z żyłek dostępnych w Drapieżniku których używałem lub używam.
Trabucco:
T-Force XPS Feeder Plus 150m - (4 odcienie camo).
0,203 - V - trzyma wymiar
0,221 - 0,25
0,251 - 0,28
Większa średnica robi różnice przy nawijaniu na kołowrotek -

i ma wpływ na rzeczywistą wytrzymałość.
W/g mnie średnia miękość/twardość.
T-Force Special Feeder 150m - jednobarwna.
0,255 - była tak przegrubiona że ją oddałem na podkład , nawet nie zanotowałem średnicy.
XPS Match Sinking 150m - czarna.
0,165 - V
0,181 - V
0,203 - V
0,255 - V
Raczej twarda i sztywna , tonie jak każda tonąca po odtłuszczeniu

.
Sufix:
Duo Core 300m - tak jak pisze , sorry jest napisane - "Unikalne pokrycie kamuflujące, całkowicie odmienne od tradycyjnych kolorów camo"
0,20 - V
nie występuje 0,22-0,23 - a bardzo by się przydała.
0,25 - V
0,28 - V
0,30 - V
Średnio miękka. W/g mnie "czarny koń'' na równi z DAIWA Infinity Duo Camo której w Drapieżniku nie ma.
Feeder Mono 150m - burgund
0,16 - V
0,18 - V
0,20 - V
0,22 - V - miałem taką kilka lat temu.
0,23 - V
0,25 - V
Raczej miękka , po przetarciu płynem do zmywania sprawia wrażenie pokrytej teflonem , tania można często wymieniać.
Co do skręcania się to na jednym kołowrotku skręcała się na innym nie - chodzi o uporszywe owijanie się dookoła szczytówki.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Suma sumarów

Jak ktoś lubi żyłki kamuflażowe to:
1 - Sufix Duo Core 300m - niestety brak 0,22-0,23 , można podzielić 2 x 150m , (lub 3 x 100m ja tak robię).
2 - Trabucco - T-Force XPS Feeder Plus 150m 0,22 i 0,25 przegrubione.
3 - Feeder Mono 150m - tania można często wymieniać.
Moja opinia na temat skręcania się tych żyłek , wszystko zależy od kołowrotka i prawidłowego nawinięcia.
Mam nadzieję że Drapieżnik wprowadzi do sprzedaży żyłki Drennana , tylko gdzie oni to pomieszczą nie wiem , towaru coraz więcej a sklep nie rozciąga się skubany , jakiś nie z gumy

.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pozdrawiam i zadowolenia z prawidłowego wyboru.