Autor Wątek: Wędka karpiowa (3,6 m, 2 sekcje) ok. 300 zł  (Przeczytany 1307 razy)

Offline sherod

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 6
  • Ulubione metody: method feeder
Wędka karpiowa (3,6 m, 2 sekcje) ok. 300 zł
« dnia: 26.10.2020, 13:27 »
Witam,

Poszukuję wędki karpiowej 3.6m 2 sekcyjnej do łowienia metodą rzutową ale też z wywózki. Budżet to ok 300zł (chyba, że warto dołożyć do czegoś to pomyślę ;)).
Do tej pory używam 2 wędek Daiwa Black Widow 3.6m 3lbs - chciałbym dokupić jedną wędkę, ponieważ często łowię na łowiskach, gdzie mozna łowić na 3 wędziska.
Karpie jakie do tej pory łowie to ok 10kg, ale w stawach pływają też większe ryby.

W oko rzuciła mi się Shimano TX1a 12ft 3.6m 3lbs.

Czy ma ktoś opinie o tym wędzisku lub może polecić coś innego? (korzystałem z metody szukaj na forum, niestety nie znalazłem opini o tym wędzisku)

Odległości to ok 80m

Myślę też nad wędką 3.25lbs. Ogólnie nie wiem czy to tylko takie moje wrażenie, ale wędziskiem Daiwa Black Widow mam czasami problem rzucić na dalszą odległość z PVA, przy holu zaś wydaje mi się, że wędka jest jakaś sztywna.. Nie wiem z czego to wynika, dlatego jako trzecią wędkę zamierzam kupić coś innego.

Licze na Waszą pomoc!

Pozdrawiam.
Pozdrawiam.

Offline Adrian

• Ekspert
  • Reputacja: 54
  • Ulubione metody: wędkarstwo karpiowe
Odp: Wędka karpiowa (3,6 m, 2 sekcje) ok. 300 zł
« Odpowiedź #1 dnia: 26.10.2020, 13:29 »
Tutaj mnie zaskoczyłeś, bo o wędce Black Widow (mam dokładnie ten sam model) mógłbym wiele powiedzieć, ale na pewno nie to, że jest sztywna podczs holu :)

Offline sherod

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 26.10.2020, 13:40 »
Domyślam się, że możesz być zaskoczony - takie mam dziwne odczucie, może dlatego, że to moje pierwsze wędki typowo karpiowe - wcześniej łowiłem na feederach.

Z innych wędek karpiowych nie korzystałem, stąd pytanie o polecenie czegoś innego :)

Chciałbym tylko dodać, że nie chodzi mi o to, że jestem niezadowolony z tych wędzisk, będę dalej z nich korzystał, szukam po prostu dodatkowo czegoś innego.
Pozdrawiam.

Offline Martinez

• Ekspert
  • Reputacja: 371
  • Wędkarz z zasadami
    • Galeria
  • Ulubione metody: wędkarstwo karpiowe
« Odpowiedź #3 dnia: 26.10.2020, 13:44 »
W dobrej cenie jest Shimano TX-2, dwuskładowa. Tylko że o niemalże o 1/3 przekracza Twój założony budżet. Jest to wędka 12 ft, 3,25 lb i cena 387 zł.
TKKP - Tarnowski Klub Karpiarzy Przeklętych ;)

Offline Matthis

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 19
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #4 dnia: 26.10.2020, 21:35 »
MAD D-Fender III UK50 12' 360cm 3,25LBS. Mam takie działają jak należy, idzie nimi osiągnąć zakładaną przez ciebie odległość rzutu. Dodatkowo można je dość tanio ustrzelić. Kijki bez fajerwerków i wodotrysków ja kupiłem jako swoje pierwsze karpiówki 3 lata temu i służą dzielnie.

Offline sherod

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 27.10.2020, 06:46 »
MAD D-Fender III UK50 12' 360cm 3,25LBS. Mam takie działają jak należy, idzie nimi osiągnąć zakładaną przez ciebie odległość rzutu. Dodatkowo można je dość tanio ustrzelić. Kijki bez fajerwerków i wodotrysków ja kupiłem jako swoje pierwsze karpiówki 3 lata temu i służą dzielnie.

Fajna promocja jest na ten kij na sklepie bolw. Chyba więc na niego się skuszę :)
Pozdrawiam.