Autor Wątek: Black Friday 2020  (Przeczytany 98950 razy)

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
Odp: Black Friday 2020
« Odpowiedź #255 dnia: 26.11.2020, 20:39 »
Być może nazwa "forumowy sklep" wzieła się stąd,że dobrze się o nim wysławia wielu forumowiczów.

Plus każda negatywna opinia jest od razu bombardowana i sprowadzana do parteru. Wiem, bo sam tego doświadczyłem.

Przykro mi, że tak to odbierasz. Wg mnie często przesadzamy z pewnymi rzeczami, to znaczy z tym sprowadzaniem do parteru. Każdy ma prawo mieć własne zdanie, forum zaś służy do wymiany poglądów. Rozumiem jak ktoś jest obrażany, wyszydzany, a co było w twoim wypadku?

Bo zobacz, zacytuję coś:
Jak mają wysokie ceny i hu*.  rabaty to niech zalicza padaczkę - o klienta trzeba dbać.
Z tego wątku jakby usunąć nachalna reklamę ukochanego sklepu, to by połowa stronny znikła...
Prawda jest brutalna sklep forumowy z rabatami wypada blado na tle konkurencji. Już dawno nic tam nie kupiłem co więcej coraz rzadziej tam zaglądam, już nawet sklepy stacjonarne mają lepsze ceny...l

To jest mocne zdanie, więc budzi mocną odpowiedź. Ja rozumiem jak się napisze 'nie wiem jak dla was, ale dla mnie Drapieżnik jest zbyt drogi' lub 'chętnie widziałbym większe promocje' lub coś podobnego. Co innego jednak jak ktoś sugeruje, że sklep jest zły, bo ma wysokie ceny, do tego ci co tam kupują sa niepoważni czy zwariowani lub są w jakiś sposób sponsorowani. Bo po ile ktoś chce coś kupić, to sprawa osobista każdego. Jeden będzie szukał najlepszej okazji, inny chce miec gwarancję i rzetelną obsługę.

Ja się włączam do dyskusji zaś, bo wiem jak złe są wojny cenowe, których sam doświadczyłem. Wiem jak niszczą i jak prowadzą donikąd.
Lucjan

Offline Moto_Richo

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #256 dnia: 26.11.2020, 20:46 »
W sklepie www.roach-shop.pl jest - 20%. Nie wiem jak tam z obsługą itd i ogólnie na temat sklepu się nie wypowiadam, ale faktycznie wszystkie produkty, które mam od dłuższego czasu w koszyku spadły o te 20% :thumbup:

Offline Rebrith

• Ekspert
  • Reputacja: 96
« Odpowiedź #257 dnia: 26.11.2020, 20:51 »
Luk ja już nie pamiętam szczerze mówiąc, coś skrytykowałem w Drapieżniku i zaraz się wywiązała wielka dyskusja. Zresztą nie tylko ja - tego typu "akcje" tam się pojawiały wielokrotnie - dopóki ktoś pisał pochwały to było klaskanie, gdy tylko ktoś skrytykował cokolwiek - od razu wojna. Ten sklep jak żaden inny potrafi tutaj na forum wywołać tak skrajne emocje między użytkownikami, nie wiem dlaczego, ale to musi być powód że pojawiają się "różne domniemania".

Offline KamilR

• Ekspert
  • Reputacja: 154
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #258 dnia: 26.11.2020, 20:53 »
Zignorowałem tamten komentarz jak większość osób bo aż kipiał nienawiścią. No i Panowie powyżej napisali co trzeba.
Nie ma się co dziwić, że ludzie chwala Drapieżnika w tym i ja. Wyrobili sobie renomę i nie zchodzą z wysokiego poziomu. Mógłbym napisać parę słów uznania ale po co się powtarzać. Każdy ten sklep zna a ceny są jakie są. Albo je akceptujemy albo idziemy do innego sklepu. Ja osobiście kupuję tam gdzie taniej jeżeli ma to dla mnie sens. Jezeli różnica w cenie to kilkanaście złotych na niekorzyść Drapieżnika a musiałbym opłacić 3 inne wysyłki to i tak wolę zapłacić więcej i dostać paczkę nastepnego dnia.
I tak bardziej na czasie, koszyk mam zapakowany ceny znam i wiem, że się nie zmieniły z okazji BF. Mam też rozeznanie w innych sklepach i wiem, że z -20% w Drapiezniku dostaję najlepszą cenę. Gdyby było inaczej kupiłbym u konkurencji.
Pozdrawiam osoby ze zdrowym podejsciem do tematu.

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #259 dnia: 26.11.2020, 21:02 »
Luk ja już nie pamiętam szczerze mówiąc, coś skrytykowałem w Drapieżniku i zaraz się wywiązała wielka dyskusja. Zresztą nie tylko ja - tego typu "akcje" tam się pojawiały wielokrotnie - dopóki ktoś pisał pochwały to było klaskanie, gdy tylko ktoś skrytykował cokolwiek - od razu wojna. Ten sklep jak żaden inny potrafi tutaj na forum wywołać tak skrajne emocje między użytkownikami, nie wiem dlaczego, ale to musi być powód że pojawiają się "różne domniemania".

Rozumiem. Mam nadzieję, że jak masz jakieś uwagi, negatywne, to nie będziesz się bał ich tu włożyć, bo po to są odpowiednie wątki. Ważne aby była to obiektywna opinia/omówienie zdarzenia. Postaramy się też bardziej pilnować wątków o sklepach, aby nie było tam jatek :)

A ja sam mam nadzieję, że rozwiałem pewne wątpliwości odnośnie 'sklepu forumowego', więc też nie będę się w tych wątkach odzywał. Bo jak widać odbierane jest to jako 'ochrona biznesowego partnera' :)
Lucjan

Offline selektor

• Ekspert
  • Reputacja: 1460
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #260 dnia: 26.11.2020, 21:03 »
W sklepie www.roach-shop.pl jest - 20%. Nie wiem jak tam z obsługą itd i ogólnie na temat sklepu się nie wypowiadam, ale faktycznie wszystkie produkty, które mam od dłuższego czasu w koszyku spadły o te 20% :thumbup:

Ja tam kilka razy kupowałem i mogę polecić ten sklep.

Offline S76

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 59
« Odpowiedź #261 dnia: 26.11.2020, 21:06 »

Kupuję regularnie w tym sklepie (Roach-Shop) i złego słowa nie mogę powiedzieć. A było już w sumie kilkanaście transakcji zakupowych, zarówno poprzez ich własną stronę jak i przez Allegro.
Dziś przed południem z okazji "Black Week" złożyłem zamówienie i paczka jest już w drodze :-). Dodam, że nie zauważyłem żadnych sztucznych podwyżek cen przez "Black Week", przynajmniej w zakresie interesujących mnie produktów.

Pozdrawiam

Offline KamilR

• Ekspert
  • Reputacja: 154
« Odpowiedź #262 dnia: 26.11.2020, 21:13 »
Też kupowałem u nich ale przez allegro. Mają bardzo fajne spławiki Mochkova i widzę, że też -20.

Offline MaRaS!

• Ekspert
  • Reputacja: 63
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #263 dnia: 26.11.2020, 21:22 »
Także potwierdzam, spławiki bardzo fajne a i z zamówieniami nigdy nie miałem problemu czy przez stronę czy allegro, dzisiaj kupiłem u nich ostatnią sztukę matrixa horizona 3000 i paczka już w drodze :)

Offline Dziok

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 3
« Odpowiedź #264 dnia: 26.11.2020, 22:49 »
Patrząc na ceny roacha i feedersklepu to i tak wyjdzie sporo taniej niż drapieżnik, więc chyba podziękuje drapieżnikowi tym razem ;p

Znalazłem wędke Daiwa Trout Combo(Daiwa Shock 702M) 2,10 7-21g + kołowrotek Daiwa Shock 3000B też z daiwy w zestawie na niemieckim sklepie za 30 euro w zestawie + wysyłka 7 euro ale na terenie DE, warto?

Offline Cobi92

• Ekspert
  • Reputacja: 173
« Odpowiedź #265 dnia: 26.11.2020, 23:30 »

Kupowałem u nich przez allegro - Nie narzekam, brałem dużo drobnych pozycji i zanęty, wszystko było git, nawet jakieś reklamowe (ale użyteczne) gadżety dostałem :) chyba jakąś miarkę i rzepy do wędek
Lepiej 3 razy złowić i wypuścić niż raz zjeść ;)

Offline motov8

• Ekspert
  • Reputacja: 239
« Odpowiedź #266 dnia: 26.11.2020, 23:49 »
Drapieżnik wystartował 13 min przed północą 8)

Offline pr00

• Ekspert
  • Reputacja: 318
« Odpowiedź #267 dnia: 26.11.2020, 23:51 »
Drapieżnik wystartował 13 min przed północą 8)

I kupione :P

Offline S76

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 59
« Odpowiedź #268 dnia: 26.11.2020, 23:53 »
Ja najczęściej w Roach-Shop kupuję drobne pozycje: zanęty i dodatki, gliny, haczyki Colmic oraz spławiki Vimba (polecam !). Najdroższą kupioną rzeczą była duża platforma Trapera, ściągana na zamówienie. Wszystko zawsze przychodziło zgodnie z zamówieniem i na czas, zanęty z długim terminem przydatności.

Offline Suchotnik

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 21
« Odpowiedź #269 dnia: 26.11.2020, 23:56 »
Kto mi sprzątnął Tournamenta SLR Feeder 11FT :'( rok temu było to samo >:O