Autor Wątek: Black Friday 2020  (Przeczytany 99559 razy)

Offline boruta

• Ekspert
  • Reputacja: 182
  • Ulubione metody: method feeder
Odp: Black Friday 2020
« Odpowiedź #495 dnia: 07.12.2020, 21:00 »
A kto tu się bije czy dzwoni, na luzie kupiłem kołowrotek i trochę pelletu, przyszedłem z roboty 27.11 i kupiłem jakoś mi nie brakło.

Chyba przesadzasz kolego sprzęt wędkarski się nie przeterminuje więc wędka czy kołowrotek może poleżeć na półce do przyszłego sezonu.
Wiadomo że sklep i tak zarobi ale są i tacy co kupili po 1000 zł czy 2000 zł sprzętu to trochę grosza w kieszeni im zostało. 
Zanęt MMM niektórzy zużywają sporo ja w sezonie od kwietnia do października jestem co tydzień na rybach, jak kogoś stać zapasy zrobić i kupić od razu 10 paczek to spoko ja zanęt na zapas nie kupuję bo robię swój mix. Ale są ludzie co na tyczkę łowią i kupują po 50 kg zanęty sensassa czy marcela.
Paweł

Offline carl23

• Ekspert
  • Reputacja: 342
  • to zwykły kłamca z wielkim ego jest...
« Odpowiedź #496 dnia: 07.12.2020, 22:05 »
Jak widzisz realnie oszczędza się dużo pieniędzy, a zima po to jest by coś uzupełnić albo dokupić. Nawet sporo drobiazgów da Ci już rabat i oszczędność którą ciężko pogardzić :P
Nie twierdzę, że nie i każda złotówka oszczędzona na jednym, daje nam $ na coś innego. Twierdzę natomiast, że BF jest niekoniecznie tym w 100% trafionym dniem na robienie oszczędności. Chyba nikt nie neguje tego, że koniec roku to jest sprzątanie magazynów w działach wędkarskich i dobre ceny możemy dostać zarówno w listopadzie jak i pod koniec grudnia, a nie owczym pędem pchać się w BF. Jesteś w grupie zadowolonych, więc piszesz jak piszesz, natomiast jak życie pokazuje i wpisy tutaj nie każdy po BF jest taki happy i miał takie czy inne przeboje. Ja kupiłem sobie 2 wędki i 2 kręcioły na pocz. listopada, w bdb cenie, bez nerwowej napinki i wysypiając się w nocy, bez potrzeby śledzenia koszyka o 24,1 czy 2 nad ranem-i o tym mowa. Rzuć okiem na ogół wątku i oceń realnie w jak małej społeczności powstało w ten dzień wiele nieporozumień, nerwów, niedomówień...

Offline carl23

• Ekspert
« Odpowiedź #497 dnia: 07.12.2020, 22:10 »
A kto tu się bije czy dzwoni.....
Chyba przesadzasz kolego sprzęt wędkarski się nie przeterminuje więc wędka czy kołowrotek może poleżeć na półce do przyszłego sezonu.....
A teraz przeczytaj wątek od powstania a szczególnie wpisy po BF ;D
Wybacz, ale wstawanie w środku nocy by coś zakupić w "super cenie" przypomina mi granie w gry komputerowe jakieś taktyczne, gdzie gracz znajdzie miliony wymówek, że wstanie w nocy by ustawić/wysłać wojska było niezbędne do zrealizowania misji. Tak to wygląda oczami kogoś z boku. Jeśli ktoś zrobił zakupy bo i tak planował w normalny/standardowy sposób i otrzymał ją bez żadnych niedomówień-spokojnie może czuć się wyróżniony O:)

Offline adamk

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 50
« Odpowiedź #498 dnia: 07.12.2020, 22:23 »
Kupił nie kupił ale pokomentować można i posty lecą...

Offline Sebula

• Ekspert
  • Reputacja: 225
  • Ulubione metody: wędkarstwo karpiowe
« Odpowiedź #499 dnia: 07.12.2020, 23:36 »
A ja powiem inaczej... zakupy w BF to jak zamówiony obiad w środku sezonu w przyplażowym barze, może być ok, może go nie być wcale, może być nasączony tłuszczem po brzegi lub inne extrema. Jeśli ludzie w jeden dzień rzucają się na okazje, muszą być gotowi na przeboje. Można zmieniać taktyki, na pobraniowe czy inne wymyślne ale i tak element loterii istnieje, co wystarczy poczytać w stylu zamawianie zaraz po północy itp zagrania. :) Polowanie na okazje BF przypomina wyrywanie sobie szmat przez staruszków w Lidlu gdy jest "promocja" to słowo jest tak gdzieś w nas jako Polakach zakorzenione, że jesteśmy zdolni do wielu ustępstw często nielogicznych. Promocja 5 zł na MMM jest warta nerwów i czasu poświęconego na pisanie maili, telefonów by oddali łaskawie nasze pieniądze??? Ile paczek zużywacie w sezonie by w listopadzie bić się o to??? 8) Polecam pod rozwagę czy ten BF to takie WOW jak kreują media i my sami.

Carl - nie wysilaj się i tak wielu osobom nie przepowiesz ;)
Pozdrawiam Seba

Offline KamilR

• Ekspert
  • Reputacja: 154
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #500 dnia: 08.12.2020, 00:06 »
Carl23 powiedz mi czy zaoszczędzenie realnych 400 zł na kupnie wędki i kołowrotka miało sens pospania krócej w nocy czy nie ?
Bo dla mnie miało i od razu uprzedzam, ceny nie wzrosły przed BF, mało tego nawet bez -20% sprzęt który kupiłem był w niezłej cenie. Po rabacie to już w ogóle było ekstra. Taniej tylko używkę mógłbym kupić. Ja jestem bardzo zadowolony.
Z Baitboxem było tak, że ktoś rzucił info, że mają fajne promocje więc zamówiłem kilka worków MMM i się naciąłem... Ale to nie było mój priorytet.
Masa osób kupiła dużo drogiego sprzętu na BF w Drapieżniku, widziałem jak po północy zniknęły stany bardzo drogiego towaru który miałem w ulubionych. Ludzie setki złotych zaoszczędzili przynajmniej kupując w w/w sklepie.
Trochę z tego co napisałeś to moim zdaniem bzdury.

Offline carl23

• Ekspert
« Odpowiedź #501 dnia: 08.12.2020, 07:12 »
Carl23 powiedz mi czy zaoszczędzenie realnych 400 zł na kupnie wędki i kołowrotka miało sens pospania krócej w nocy czy nie ?
Bo dla mnie miało i od razu uprzedzam, ceny nie wzrosły przed BF, mało tego nawet bez -20% sprzęt który kupiłem był w niezłej cenie. Po rabacie to już w ogóle było ekstra. Taniej tylko używkę mógłbym kupić. Ja jestem bardzo zadowolony.
Z Baitboxem było tak, że ktoś rzucił info, że mają fajne promocje więc zamówiłem kilka worków MMM i się naciąłem... Ale to nie było mój priorytet.
Masa osób kupiła dużo drogiego sprzętu na BF w Drapieżniku, widziałem jak po północy zniknęły stany bardzo drogiego towaru który miałem w ulubionych. Ludzie setki złotych zaoszczędzili przynajmniej kupując w w/w sklepie.
Trochę z tego co napisałeś to moim zdaniem bzdury.
Ja kupiłem jedno wędzisko u drapieżców drugie w feedersklepie, obie w bdb cenach i obie poza Bf-można? Nie musiałem obserwować stanów magazynowych w środku nocy. Bzdury powiadasz? Czytaj wątek jeszcze raz i jeszcze raz zatem 8)
Po świętach i na początku roku będą pewnie jeszcze lepsze promki, tylko nie tak hucznie reklamowane. :thumbup:

Offline Kereloth

• Ekspert
  • Reputacja: 89
« Odpowiedź #502 dnia: 08.12.2020, 07:36 »
Niektórzy lubią pospać  a inni wolą zaoszczędzić.  Tobie udało się kupić interesujacy Ciebie kijek , który był przeceniony wcześniej. Nie wszyscy mieli tyle szczęścia. Ja za niespełna 1h godzinę snu ( ķtorej się uczepiłeś jakby nie wiem jakie to było poświecenie) zaoszczedziłem 700pln. Większość niezadowolonych wpisów odnosi sie do zakupów w baitbox. Pamiętaj też,  że sporo osób zadowolonych z zakupów w ogóle nie udzielało się w tym wątku, tak jak ja do tej pory. Nie to żeby mnie to specjalnie interesowało ale jak możesz napisać jaki kijek kupiłeś i w jakiej cenie przed BF.

Offline Azymut

• Ekspert
  • Reputacja: 578
« Odpowiedź #503 dnia: 08.12.2020, 08:20 »
Carl trafiłeś na promocję wędek które Cię interesowały i kupiłeś, ok można trafić takie okazję i poza BF. Natomiast jak ktoś kupował duży asortyment, z wielu działów, w tym produkty z natury bardzo drogie, to wychodził bez porównania lepiej w BF (na Drapieżniku na 100%,reszty nie wiem) niż w normalne dni handlowe.

Nie kupowałeś nic w black friday , a w tym wątku to już chyba Twój trzeci zaczepny post. Po co się udzielasz i szukasz zaczepki tutaj?
https://www.instagram.com/match_n_feeder/

PB:
Karp 93 cm, (83 cm PZW)
Amur 83 cm,
Jesiotr 110 cm,
Lin 52 cm,
Karaś pospolity 41 cm,
Karaś srebrzysty 44 cm,
Leszcz 69 cm,
Jaź 50 cm,
Płoć 37 cm.

Offline carl23

• Ekspert
« Odpowiedź #504 dnia: 08.12.2020, 08:30 »
Carl trafiłeś na promocję wędek które Cię interesowały i kupiłeś, ok można trafić takie okazję i poza BF. Natomiast jak ktoś kupował duży asortyment, z wielu działów, w tym produkty z natury bardzo drogie, to wychodził bez porównania lepiej w BF (na Drapieżniku na 100%,reszty nie wiem) niż w normalne dni handlowe.
Nie kupowałeś nic w black friday , a w tym wątku to już chyba Twój trzeci zaczepny post. Po co się udzielasz i szukasz zaczepki tutaj?
Czemu uważasz, że zaczepny? Komentuję sytuację po BF, którą opisują userzy, szczególnie Ci niezadowoleni. Jeśli ktoś jest zadowolony z osiągniętego celu, to każda droga jest dobra, ale czasami się warto zastanowić czy słowo "promocja" nie przysłania "zdrowy rozsądek". Ci co stali 3 dni w kolejce czekając na nowego IPhone też swoje argumenty mieli :thumbup: tak samo jak Ci z filmiku niżej. To nie jest personalny przytyk, a pokazanie naszej narodowej wady, jak podatni na pewne socjotechniki jesteśmy

Offline pawlica

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 15
« Odpowiedź #505 dnia: 08.12.2020, 08:52 »
.... pokazanie naszej narodowej wady, jak podatni na pewne socjotechniki jesteśmy

" Komuna mentalna"

Offline Martinez

• Ekspert
  • Reputacja: 371
  • Wędkarz z zasadami
    • Galeria
  • Ulubione metody: wędkarstwo karpiowe
« Odpowiedź #506 dnia: 08.12.2020, 09:20 »
Czytam te Wasze "przepychanki" i ni w ząb nie potrafię zrozumieć w czym ktoś ma problem, że inny Użytkownik krócej spał. No jak dla mnie to takie przedszkolne problemy, że Krzysio lubi leżakować po obiedzie, a Jasio rozkopuje kołdrę podczas snu.
Ktoś chciał zaoszczędzić - JEGO SPRAWA. Ktoś chciał się wyspać - nic mi do tego. Ja kupiłem to co chciałem, w atrakcyjnej cenie i tyle.
Reasumując to Wasze "kopanie się pod stołem" pozwolę sobie zacytować klasyka: "A wy się żeńcie z kim chcecie, tylko dzieci nie adoptujcie".
TKKP - Tarnowski Klub Karpiarzy Przeklętych ;)

Offline pr00

• Ekspert
  • Reputacja: 318
« Odpowiedź #507 dnia: 08.12.2020, 09:26 »
Czytam te Wasze "przepychanki" i ni w ząb nie potrafię zrozumieć w czym ktoś ma problem, że inny Użytkownik krócej spał. No jak dla mnie to takie przedszkolne problemy, że Krzysio lubi leżakować po obiedzie, a Jasio rozkopuje kołdrę podczas snu.
Ktoś chciał zaoszczędzić - JEGO SPRAWA. Ktoś chciał się wyspać - nic mi do tego. Ja kupiłem to co chciałem, w atrakcyjnej cenie i tyle.
Reasumując to Wasze "kopanie się pod stołem" pozwolę sobie zacytować klasyka: "A wy się żeńcie z kim chcecie, tylko dzieci nie adoptujcie".

Zawiść Panie, czysta zawiść :P

Offline Wojtas

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 42
« Odpowiedź #508 dnia: 08.12.2020, 09:30 »
Kolego Martinez :thumbup:
Jeżeli ktoś chce kupić jedna rzecz w dobrej cenie faktycznie jest szansa , że trafi na promocję w ciągu roku bez otoczki BF. Natomiast są osoby ,  które w koszyku miały 50 albo i dużo więcej pozycji  to wtedy nie wyobrażam sobie by czekać na poszczególne promocję na dane artykuły. W takim przypadku BF to prawdziwa okazja żeby zaoszczędzić trochę kasy i czasu na ciągłym przeszukiwaniu promocji.

Offline carl23

• Ekspert
« Odpowiedź #509 dnia: 08.12.2020, 09:56 »
Kolego Martinez :thumbup:
Jeżeli ktoś chce kupić jedna rzecz w dobrej cenie faktycznie jest szansa , że trafi na promocję w ciągu roku bez otoczki BF. Natomiast są osoby ,  które w koszyku miały 50 albo i dużo więcej pozycji  to wtedy nie wyobrażam sobie by czekać na poszczególne promocję na dane artykuły. W takim przypadku BF to prawdziwa okazja żeby zaoszczędzić trochę kasy i czasu na ciągłym przeszukiwaniu promocji.
Oczywiście. Tylko to działa w dwie strony-z jednej są oszczędności, a  z drugiej wplecione ryzyko. Jeśli ktoś to akceptuje, to wszystko gra, natomiast kilku userów zderzyło się z twardą rzeczywistością-brak towaru, brak wpłaconej kasy, "ginące" koszyki, zamówienia niekompletne itd, ot taka ciemniejsza strona, taki prawdziwy "black" :P