Do łowienia kabanów 10 kg i wzwyż są karpiówki
jeśli ktoś nastawia się na regularne łowienie takich ryb niech feedera nie kupuje, tylko zaopatrzy się w wędkę karpiową. Przecież i tak większość z nas łowi ryby mniejsze (do 4 kg), a z takimi poradzi sobie i SLR i Acolyte.
Kolego tak się zastanawiam po co napisałeś ten komentarz. Bo w żaden sposób mi nie pomogłeś. Nie zamierzam kupować żadnych karpiówek bo nie są mi potrzebne. Ja wiem czego potrzebuję i wiem, że są feedery które radzą sobie z takimi rybami. Mało tego mój stary Korum Feeder 3,6 do 60 gram ma taki zapas mocy, że dychy ogarnia w kilka minut holu ale brakuje mu zasięgu. Dlatego napisałem tutaj post bo w/w Tournament wpadł mi w oko i jeżeli zbiorę wystarczającą dla mnie argumentację to go kupię. Ale nie jest to mus, mogę wybrać coś innego ale musi spełniać moje założenia.
Modus właśnie też dochodzę do takiego wniosku, że jednak SLR 12ft jest bardziej odpowiedni. Cały czas się zastanawiam czy 12,6 ft z cw do 100 gram jest dużo mocniejszy od 12 ft do 60 gram. Byłoby to dla mnie jakieś odniesienie ponieważ 12 ft to dosyć spolegliwy kijek. Dlatego szukam info o tym TP 12,6. Z drugiej strony czytałem tematy, które mi podesłałeś i ten kijek nie do tego został stworzony.
Przy tak dużej ofercie wędek ciężko wybrać optimum, kompromis pomiędzy mocą a pracą kija. Nie chcę po prostu kupić jakiejś twardej pały.