I ja również poczułem chęć przywitania się z "kolegami po kiju". Nazywam się Łukasz i od roku mieszkam w UK/Coventry. W ogromnej tęsknocie za wędkowaniem oglądam różne filmy na YT oraz natrafiłem na produkcję m.in LUK'A, który jak dla mnie jest zdecydowanym liderem. Nie sądziłem, że w UK powędkuję i póki co jestem tu bez swojego sprzętu który niebawem przywiozę (myślę że od nowego sezonu) i wtedy się zacznie na "grubo". Jak do tej pory 2 wypady ze znajomymi "tzw niedzielnymi wędkarzami" na niewielki stawik w którym aż się gotuje od karpi. Wypady kompletnie bez taktyki taki relaksik. Moje pierwsze wrażenia z wędkowania w UK? Pomyślałem, powinienem nieźle tu powędkować. Do tej pory wylądowało ok 30 szt karpi w przedziale 1-3 kg a największy miał 56 cm, wagi niestety nie miałem. Pozostało mi czekać na sprzęt, oczywiście trochę będę musiał uzupełnić na miejscu. Pomału zapoznaję się z regulaminami gdzie to tylko jest możliwe, gdyż interesuje mnie legalne i zgodnie z lokalnymi regulaminami wędkowanie. Nie ukrywam, że każda pomoc, informacja oraz dobra rada doświadczonych kolegów łowiących na terytorium UK będzie dla mnie na wagę złota. OK, trochę się rozpisałem. Jeszcze raz witam wszystkich forumowiczów, moderatorów oraz administratorów i życzę samych życiówek

Pozdrawiam, Lukas