Kurcze, łowisko u Roberta jest ładne, jest tam baza, jest infrastruktura. Osobiście nie chcę wyjść na marudę, bo sam byłem za wybraniem tego łowiska na zlot. Mimo to, im więcej czytam o tym łowisko, tym bardziej podchodzę do tematu z rezerwą. Ludzi tam bywa multum, oprócz tego podane jest, że głębokość wynosi od 3 do 4 metrów - z tego co czytałem relacje Tomasza Baranowskiego na wyczynie to może to być nawet 5 metrów. Jak na łowisko komercyjne to troszkę głęboko. Z rybkami podobno jest tam różnie, oczywiście nie chodzi o to, by ryby łoić raz za razem ale też fajnie jakby każdy sobie kilka czy kilkanaście rybek jednak złowił. Nie wiadomo też na który staw zgodzi się właściciel, udostępni prawdopodobnie tylko jeden brzeg. Luk z tego co pisał, ja również chcemy połowić tam tyczką...przy tej głębinie to ryby trzeba będzie holować 5 metrowymi topami. Nie wiem jak z gruntem i methodą na przykład bo się nie znam, ale taka głębia też może nie być korzystna.
http://www.wyczyn.fora.pl/inne-zawody-ogolnopolskie,22/zawody-karpiowe-testowe-na-lowisku-u-roberta-26-04,57064.htmlTomasz Baranowski z tego co widzę odwołał tam w zeszłym roku zawody, bo rybki nie chciały za bardzo współpracować. Autor jest tutaj zarejestrowany, zaproponował z resztą ufundowanie nagród rzeczowych na zawody podczas zlotu. Może wypowie się na temat łowiska, łowił tam, trenował. Bylibyśmy wdzięczni.
Ja nie wiem czy nie zastanowić się nad alternatywą typu Pacyfik, na którym często łowi Janusz Lange (również na forum, publikuje zdjęcia z tego łowiska), ewentualnie nad łowiskiem Deszczownia w Iwnie. Tam znów Tomek Horemski łowi i ogranizuje zawody. Średnia waga ryb przekracza tam zwykle 20 kg na jednego wędkarza a w 2014 wygrały tam wyniki rzędu 87 kg i 68 kg. Ja bym to przemyślał jeszcze bo rzecz jasna przede wszystkim istotne jest spotkanie, atmosfera, samo wędkowanie. Ale znów przypuszczam, że pewnie każdy z nas jadąc te x kilometrów na nowe łowisko woli łowić ryby niż dłubać w nosie. Łowisko Deszczownia położone jest koło Poznania, Pacyfik natomiast koło Łodzi.