Autor Wątek: II Zjazd Portalu Spławik i Grunt - 2016 - Dyskusja ogólna  (Przeczytany 433079 razy)

Offline Syborg

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 983
  • Ulubione metody: spinning
Odp: II Zjazd Portalu Spławik i Grunt - 2016 - Dyskusja ogólna
« Odpowiedź #1875 dnia: 13.06.2016, 23:23 »
Marcinie, za zdjęcia i relację leci :thumbup:
Cieszę się, że mogłem poznać Ciebie i Bartka. Co tu dużo mówić, jesteś kawał gościa - co by to nie miało znaczyć ;)
Jacek

Offline Morgoth13

• Ekspert
  • Reputacja: 163
« Odpowiedź #1876 dnia: 13.06.2016, 23:26 »
Nie mogliście utopić tyczki Luka? :)
Pozdrawiam
Mirek

Offline maniek9926

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 11
  • Graviora manent!
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #1877 dnia: 14.06.2016, 00:00 »
O na kilka fotek się załapałem :)

Offline Adeptus

• Ekspert
  • Reputacja: 61
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #1878 dnia: 14.06.2016, 00:12 »
Czytam i czytam i strasznie mi szkoda że nie mogłem być ale ja też byłem na rybach z synem:

Nie powiem ciakawy miałem połów.

a potem z moimi chłopakami mecz obejrzałem

Więc też miałem super weekend :) Brawo dla Bartka :bravo: U mnie jeszcze trochę ale mam nadzieję że też będą wędkować :narybki:
Mariusz
Fishing Fighters Team

Offline Syborg

• Moderator Globalny
  • Ekspert
« Odpowiedź #1879 dnia: 14.06.2016, 00:23 »
Zapewne wszyscy tego nie wiedzą, ale na Batorówce kręcono drugą część filmu "Kingsajz".

Krasnoludki (Łukasz i ja) trzymają mały podbierak.

Łukaszu, dzięki za gadżety z logo SiG :thumbup:
Jacek

Offline Radar

• Ekspert
  • Reputacja: 368
« Odpowiedź #1880 dnia: 14.06.2016, 05:33 »
Dobre zdjęcie panowie :thumbup:
Nie krytykuj bo dostaniesz bana.

Radek

Offline Kafarszczak

• Ekspert
  • Reputacja: 164
  • Ważne, aby uwierzyć w moc zanęty i przynęty! :)
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #1881 dnia: 14.06.2016, 05:49 »
To jest podbierak na topielców, na motyle tez jest git  :P
Krzysztof

Offline maniek9926

• Reputacja: 11
  • Graviora manent!
« Odpowiedź #1882 dnia: 14.06.2016, 06:03 »
Na stado karasi tez by stykał;p

Offline Ostap

• Ekspert
  • Reputacja: 149
  • Chciałeś Panią? Zapie.... na nią!
« Odpowiedź #1883 dnia: 14.06.2016, 06:04 »
Zwykły podbierak na ukleje

Łukasz

Mazovia Fishing Team

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2218
  • MFT
« Odpowiedź #1884 dnia: 14.06.2016, 06:21 »
Dobra, znalazłem chwilkę na podsumowanie. Uff…
A więc – cały zlot na mega plus. Jesteśmy grupą naprawdę pozytywnie zakręconych osób. I należy szczególnie podkreślić, że nie doszło do żadnych scysji, sprzeczek czy pijaństwa i brudzenia nad wodą. Wszyscy byli wobec siebie przyjaźni, sprzęt zostawał niepilnowany nad wodą i nic nie zginęło. Poza jedną wędką, ale to sprawka karpia-kradzieja, który jeszcze się doigra :P Myślę, że to spora zasługa tego, że po prostu szybko pozbywamy się z forum osobistości mających niezaleczone problemy z dzieciństwa…

Tyle wspaniałych osób w jednym miejscu. Nie do końca kojarzyłem imiona z nickami. Myślę, że następnym razem warto by zrobić sobie takie plakietki z nickiem i nosić na bluzce.
Moje wrażenia (lecę po kolei z pamięci):
Luk – jak to Luk. Świetny facet. Wszyscy go przecież znamy z jego filmików. Doprawdy nie wiem, jak on to wszystko ogarnia. Forum, portal, filmy… a gdzie praca i życie prywatne? Bardzo miło mi było poznać i porozmawiać.
Grześ07 - przesympatyczny, a jego piórniki to dzieła sztuki.
Mateo – co tu dużo mówić. Klasa facet. Takie rzeczy po prostu od razu widać. Potężna wiedza, nie tylko medyczna i wędkarska, ale również życiowa.
Ścigacz – co tu gadać. Widać ogromną pasję. Podziwiam, że pomimo kontuzji z całym majdanem przyjechał i służył wszystkim dobrą radą i dzielił się wiedzą.
Jassieekkk – pokazał mega sprzęty. Zdradził kilka tajemnic. Super.
Kubator – mega pozytywny facet. Chwila rozmowy i od razu się przyjemnie na duszy robi.
Katmay – ciągły uśmiech na twarzy, otwartość, chęć do pomocy. Miło było poznać, mamy do siebie blisko. Myślę, że jeszcze nie raz się spotkamy. Jego żona nieźle łowi, a że lubi wyzwania, to czasem odkręca kołowrotek od wędki i tak ryby holuje :D
Majestic – normalnie oaza spokoju!
Radar – też od razu widać, że facet z klasą. Przyjemny uśmiech, zawsze znajdzie dobre słowo, zagada. Jak on ogarnął finanse, to ja nie wiem…
Ostap z kolegą (przepraszam, że nie pamiętam imienia, a spotykamy się nad wodą już po raz drugi) – mega pozytywnie zakręceni panowie. Krótko mówiąc ciągła beka Z kukurydzy można się śmiać (sam im spokoju nie dawałem), ale prawda jest taka, że po dobie ich taktyka już zaczynała efekty przynosić.
Marcin Cichosz – kolejna przesympatyczna osoba. Świetnie wyszkolił Bartka. Mogę śmiało napisać, że chłopak łowi na spławik lepiej ode mnie!
Zbyszek321 – musi być z niego fajny belfer. Chciałbym mieć takiego zgrywusa u siebie w szkole.
Syborg – wszędzie go było pełno. Z każdym zagada, zażartuje. Pilnował często mojej córeczki, za co wielkie dzięki!
MaciekKRK - długo nie zapomnę widoku, jak stał oparty o podbierak niczym pijany strażnik o halabardę. Świetny, wesoły facet.

Teraz chwilę o łowieniu. W piątek pierwsze rozwinięcie wędek. Postanowiłem zająć miejsce przy Ostapie. Oczywiście pośmiałem się z nęcenia i dalekich zarzutów i postanowiłem udowodnić, że wcale nie trzeba tak daleko machać. Rzuciłem chłopakom praktycznie pod nogi i powiedziałem, że zaraz wyciągnę największą rybę w łowisku. Po 5 minutach, Łukasz już musiał zestawy zwijać, bo mi ryba wjeżdżała w jego wędki :D
Efekt to 7 kg wyjęty z metr od trzcinek i ze 3 metry od chłopaków.
Potem było jeszcze trochę Japońców.
Następnego dnia rozłożyłem się po drugiej stronie, na plaży. Obok Katmaya. Wyjąłem linka, kilka karpików, w tym jeden taki z 5 kg i trochę Japońców. Podczas ściągania zestawu z żółtym dumbellsem przywalił w niego szczupaczek taki z 50-55 cm. Wyholowałem bandytę :)
Trzeciego dnia zawody. Pomyślałem, że jak połapałem przez dwa dni, to i trzeciego źle nie będzie. Najpierw tradycyjnie w metodę wlazły mi japońce i nic nie mogłem zaciąć. Widziałem, że na około dłubią jena spławik, więc postanowiłem dorwać coś dużego. Założyłem kulkę własnej produkcji 14 mm i godzinę pusto. Jedno ładne pociągnięcie i nic. Potem pop-up 14 mm i też godzina pusto. Od czasu do czasu zmieniałem wędkę na spławiczek, ale nie miałem białych robaków, a kolega obok (sympatyczny chłopak, ale nie mogę sobie ani imienia, ani ksywki przypomnieć…) ciągnął karasia za karasiem. W sumie zrobił nimi 6 kg wagi.
Trochę już mi zaczynały zwieracze ze strachu puszczać, bo reprezentowałem MFT i zapowiadało się, że zblankuję na swoich pierwszych zawodach. Na szczęście udało się w końcu zaciąć jednego karasia, który pozwolił mi ocalić resztki honoru…
Po zawodach integracja przy wręczaniu nagród. Pożegnania i do domu.
Spędziłem pierwsze dwa dni od wielu miesięcy bez komputera. Oczy trochę odpoczęły od roboty  To tyle i aż tyle. Już nie mogę się doczekać kolejnego zjazdu i spotkania z Wami!
Jeszcze raz przepraszam, jeśli kogoś pominąłem, a w zasadzie, ŻE kilka osób pominąłem, bo zwyczajnie nie pamiętam ksywek… Wszyscy byliście super!
Do pełni szczęścia brakowało chłopaków z MFT. Długiego, MarioG, Adeptusa, Kiniora, Brodzia...

Jeśli czytają to rodzice Fifiego - proszę spojrzeć, że potrafimy się bawić bez pijaństwa, kulturalnie. Na następny zlot chłopak musowo musi przyjechać :)
Na następny zlot proszę zabrać dzieci, żeby moja Oliwka miała się z kim bawić. Ciągle słyszałem tylko "Bartek, Bartek..." A Bartek nie był zainteresowany zabawą w piasku tylko wygraniem zawodów :D

Jedyna rzecz na lekki minus to ogrom Japońca w łowisku. Właściciele ewidentnie powinni coś z tym zrobić.

PS - wielka szkoda, że zabrakło Matchlessa, który miał ogromny wkład w organizację tego zlotu. Matchless, co się z tobą dzieje? Odezwij się!
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline e-MarioBros

• Ekspert
  • Reputacja: 419
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
« Odpowiedź #1885 dnia: 14.06.2016, 08:46 »
Dzięki wszystkim za relacje i zdjęcia. :bravo:

Widzę, ze ciekawym zagadnieniem było dobranie się do większych karpi.
Ciekawe czy któryś z naszych sposobów by zadziałał, szczególnie ze względu na te małe karasie, które by dość mocno przeszkadzały.
;)

Offline zwir73

• Reputacja: 37
« Odpowiedź #1886 dnia: 14.06.2016, 08:52 »
Adeptus wielkie gratulacje ,fajne chłopaki - super fotka ta z bąblem na klacie jak "Matka Polka". :thumbup:

Offline Michał Mikuła

• Ekspert
  • Reputacja: 118
    • Galeria
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #1887 dnia: 14.06.2016, 08:59 »
Na pewno można je było oczekiwać w starym korycie rzeki. Były również pod brzegiem, nawet jak było dużo osób na brzegu (a było gęsto).
Michał

Karp: 11 kg; 10 kg
Leszcz: 55 cm - 2,7 kg
Jesiotr - 105 cm
Karaś srebrzysty: 32 cm
Lin: 43 cm

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2218
  • MFT
« Odpowiedź #1888 dnia: 14.06.2016, 12:27 »
Dyskusja o wielkości przynęty tutaj: http://splawikigrunt.pl/forum/index.php?topic=4707.0
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline Syborg

• Moderator Globalny
  • Ekspert
« Odpowiedź #1889 dnia: 14.06.2016, 16:07 »
Mam kolejną ciekawostkę.

Tak świetnie wędkowałem w czasie imprezy, że zająłem jednocześnie pierwsze i drugie miejsce. Maciek (Fisha) był trzeci, ale miał potężną stratę do mnie (około 175 kg) ;D

Macku, uśmiechnij się, może za rok będzie lepiej ;)

Fotka z dekoracji.

Jacek