Autor Wątek: II Zjazd Portalu Spławik i Grunt - 2016 - Dyskusja ogólna  (Przeczytany 432969 razy)

Offline gilala

• Ekspert
  • Reputacja: 36
  • Ulubione metody: method feeder
Odp: II Zjazd Portalu Spławik i Grunt - 2016 - Dyskusja ogólna
« Odpowiedź #780 dnia: 11.02.2016, 10:02 »
Witam, a że jestem użytkownikiem tego forum chciałem coś napisać na temat zjazdu. Jestem bezpośredni, myślę to co mówię, wiem, że nie zawsze mam rację, ale co do łowiska które wybraliście wspólnie w głosowaniu, myślę, że wizualnie jest słabe, taka wielka kałuża - typowy Polski staw. Wiecie, że nie łowię na komercji, to nie znaczy, że będę sabotował Wasz/Nasz wspólny zlot. Nie mam takiego zamiaru, trzeba się tu liczyć z pozytywnymi i negatywnymi opiniami. Jakby nie moje zasady, że nie łowię na komercjach, których się trzymam, byłbym z Wami drodzy koledzy :'( . Zaś co do łowiska i miejsca zlotu, takie łowisko powinno dla Naszego portalu być klasą samo w sobie, prezentować jakość i myślę, że Łowisko u Roberta, które koledzy braliście pod uwagę w głosowaniu w stosunku do tego co wybraliście jest jak między niebem a ziemią. U Roberta na łowisku jest jak na zachodzie - stanowiska, alejki, drzewa no i jak na komercję ładne miejsce. Zrobiło to na mnie pozytywne wrażenie, jakbym miał się zdecydować na pobyt z Wami to wybrałbym to łowisko - prezentuje przynajmniej jakąś jakość w stosunku do imprezy jakim jest zlot Spławik i Grunt.

Zadecydowaliście i wybraliście - gratuluję, ryby nie są najważniejsze, liczy się dobra zabawa spędzona w ładnym otoczeniu i wspólna integracja ;)

PS. Co będę ściemniał? Jestem człowiekiem szczerym. Nie będę się wykręcał, że praca/choroba/wyjazd... Powiem szczerze - trzymam się moich zasad :)

Sylwek nie ważne gdzie, ważne z kim. Łowisko u Roberta możemy odwiedzić w przyszłym roku...
Ja byłem na pierwszym zlocie i wiem, że z tymi ludźmi to mogęę i w wiadrze łowić ryby, bo są tego warci.
Robert

Offline Czarek

• Ekspert
  • Reputacja: 88
  • FKM
    • Galeria
    • FKM
Odp: II Zjazd Portalu Spławik i Grunt - 2016
« Odpowiedź #781 dnia: 11.02.2016, 10:05 »
1. Kafarszczak Woj. Zachodniopomorskie. Wstępnie mam dogadaną podróż z Arunio oraz Zbyszek321
2. Zbyszek321, zachodniopomorskie.
3. Mosteque, skierniewickie.
4. Nedia (Jacek)-wielkopolskie-wstępnie mam dogadany wyjazd z żoną
5. Kop3k - kalifat londynistanu- jadę z dziewczyną
6. Ostap, Warszawa - żona + syn
7. Michał, dolnośląskie
8. Mario8 , Zduńska Wola
9. Cezarym, Poznań, żona + 2 dzieci
10. johnny - centrala Polska, Krośniewice
11. Marcin, Dolny Śląsk (Gryfów Śląski)
12. Radar, Łódź +2 osoby jeżeli zlot nie będzie nie na Batorówce
13. matchless, śląsk, Gliwice
14. Daniel (niezalogowany), Warszawa - kolega Ostapa
15. Michał Mikuła, Poznań - z kolegą bartek_wola, raczej bez narzeczonej
16. Luk - jadę z Opola
17. Maciek_krk - jadę z Krakowa
18. Lug (Darek Jagodziński) - jadę z Poznania lub Włocławka
19. Jarolbn - jadę z Lublina
20. Przemo85- Konin- 2 osoby
21. Maciek - jadę z Rybnika, Śląsk
22. gilala (Robert) + Tymek - jedziemy z Poznania
23. Nathaniel z ziomeczkiem Bachanem, ale tylko z 11 na 12.06, jedziemy z Warki
24. Mateo z okolicy Piekar Śląskich
25. Marcin Cichosz z Łodzi
26. Wiśnia z Łodzi
27. kubik63466 jadę z Brzezin w. Łódzkie
28. kubator jadę z Torunia
29. jaasieek centralna Polska, Głowno
30. bartek_wola, Poznań (kolega Michała Mikuły, jedziemy z Poznania )
31. Ścigacz Tuszyn
32. Katmay + żona (codziennie będziemy dojeżdżać, coby dla innych miejsca zostało na nocleg) z Łowicza
33. maro81 z Wrocławia
34. Czarek Mazowsze FKM

Pozdrowienia
Czarek FKM

Offline Fisha

• Ekspert
  • Reputacja: 87
« Odpowiedź #782 dnia: 11.02.2016, 10:07 »
Po obejrzeniu filmiku znad wody nie podoba mi się ta długa kładka wzdłuż wody, hałas będzie niemiłosierny przy tej ilości ludzi. Co do ME to mam nielimitowane LTE i jeśli tylko cyfrowy Polsat ma tam zasięg meczyki można obejrzeć :)

Pozdrawiam

Offline katmay

• Ekspert
  • Reputacja: 563
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #783 dnia: 11.02.2016, 10:07 »
W tym roku chyba właśnie wygrała logistyka. Poprostu łatwiej wszystkim dojechać do Jeżowa. Łowisko u Roberta też zrobiło na mnie wielkie wrażenie i chętnie kiedyś bym je odwiedził.
Równie pięknie wygląda (na zdjęciach) Miłocin. Choć infrastruktura do samego łowienia jest mniej rozbudowana. Jakby nie było problemów z noclegiem to jest w każdym okręgu dużo wody nad którą pewnie byśmy się wybrali. A tak pozostaje komercja.
Marcin

Offline matchless

• Ekspert
  • Reputacja: 356
  • Ulubione metody: tyczka
« Odpowiedź #784 dnia: 11.02.2016, 10:10 »
Tutaj macie zdjęcia Batorówki "w sezonie" i jakieś tam artykuły na temat łowiska:

http://www.ww.media.pl/?page=PArticleViewer&nid=5892

http://lzdrogow.sggw.pl/?q=node/75 (zjeżdżamy stronką w dół i szukamy postu o tytule: Taaaaaaka ryba!)
Grzegorz

Offline maciek_krk

• ⚡⚡⚡⚡⚡
  • Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 520
« Odpowiedź #785 dnia: 11.02.2016, 10:14 »
Dzięki Grzegorz :thumbup:

Patrząc na zdjęcia to mnie się tam podoba. Jest tak hmmm... naturalnie?

Prawda jest też taka, że każdy zlot będzie dla nas kolejnym doświadczeniem, z którego będzie można wyciągnąć wnioski. Przy wyborze miejsca na kolejny zlot i jego organizacji należy wziąć je pod uwagę, tak by uczynić ten zlot jeszcze lepszym.
Pozdrawiam,
Maciek

Offline Fisha

• Ekspert
  • Reputacja: 87
« Odpowiedź #786 dnia: 11.02.2016, 10:16 »

Prawda jest też taka, że każdy zlot będzie dla nas kolejnym doświadczeniem, z którego będzie można wyciągnąć wnioski. Przy wyborze miejsca na kolejny zlot i jego organizacji należy wziąć je pod uwagę, tak by uczynić ten zlot jeszcze lepszym.
Maciek_krk rozumiem, że jesteśmy umówieni na czwartek? :)

Pozdrawiam

Offline Pyza

• Ekspert
  • Reputacja: 543
  • Wody PZW - po prostu Pyza na swojskich wodach ;)
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
« Odpowiedź #787 dnia: 11.02.2016, 10:16 »
Podajmy przykład - jakbym miał jechać do Anglii z kolegami, wspólnie się integrować, to wolałbym wybrać miejsce, które jest znane ładne, niż "zakutą wieś" :) - zawsze mamy przecież wybór. Chciałbym takie spotkanie miło wspominać. Nie zawsze mamy taką szansę na spotkanie i właśnie dlatego chodziło mi o miejsce zlotu :) żeby było jak najbardziej atrakcyjne.
Nie chcę nikogo tutaj oczywiście obrażać! Ale według mnie miejsce zlot powinno być w przyzwoitej cenie co do jakości :)

PS. Powiedzmy, że nie pojadę przez pół Polski, żeby tylko się przywitać na tym zlocie, jak mam przecież swoje zasady, których się trzymam.

PS.2 A i tak pewnie koledzy będą zdawali relacje ze zlotu, za co będę wdzięczny, będę czytał chętnie i będę trzymał kciuki za Waszą imprezę, żeby była jak najlepsza oraz bezpieczny i spokojny powrót do Waszych domów :) Po prostu będę duchem a nie ciałem z Wami :)

Pozdrawiam serdecznie :)

Już nie będę się wypowiadał w tym wątku, szkoda zaśmiecać przeze mnie post :)
Koło PZW Iskra Kielce

Zapraszam na moje konto na YouTube:

https://www.youtube.com/channel/UC-WNdomDqMgACLhluPj8F6w

Sylwek

Offline maciek_krk

• ⚡⚡⚡⚡⚡
  • Moderator Globalny
  • Ekspert
« Odpowiedź #788 dnia: 11.02.2016, 10:21 »

Maciek_krk rozumiem, że jesteśmy umówieni na czwartek? :)

Pozdrawiam

Tak jest :)
Pozdrawiam,
Maciek

Offline matchless

• Ekspert
  • Reputacja: 356
  • Ulubione metody: tyczka
« Odpowiedź #789 dnia: 11.02.2016, 10:25 »
Podajmy przykład - jakbym miał jechać do Anglii z kolegami, wspólnie się integrować, to wolałbym wybrać miejsce, które jest znane ładne, niż "zakutą wieś" :) - zawsze mamy przecież wybór.

Wiesz, ja też chciał bym zarabiać 40-50 tyś/miesięcznie, żyć 101 lat, być w pełni sprawnym do końca i nie mieć w życiu żadnych problemów. Tylko, że nie dyskutujemy o tym, co byśmy chcieli a o tym, co REALNIE jest w zasięgu ręki i jak najbliżej dopasowane do naszych potrzeb.

Mówisz więc, co byś chciał. A możesz podać jakiś konkretny przykład takiego łowiska, w centralnej Polsce z w/w warunkami?

Już nie będę się wypowiadał w tym wątku, szkoda zaśmiecać przeze mnie post :)

Nie zaśmiecasz, każdy ma prawo do wyrażania swoich opinii.
Grzegorz

Offline katmay

• Ekspert
  • Reputacja: 563
« Odpowiedź #790 dnia: 11.02.2016, 10:34 »
Widzę, że trzeba będzie wygrać jakiś przetarg i zorganizować własne łowisko ;)
Marcin

Offline PrX

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 5
  • Ulubione metody: bat i feeder
« Odpowiedź #791 dnia: 11.02.2016, 10:36 »
Ja mam takie pytanko czy jeśli się nie zapiszę na ów zlot to nie będę mógł tam przyjechać sobie przybić piątkę z ludźmi z tego forum ? czy będzie w miarę wstęp wolny ? Pytam bo mieszkam 10 minut drogi samochodem od tego zalewu ( w Skierniewicach ) i mógł bym sobie przyjechać o każdej porze dnia i nocy kiedy by mi się podobało o ile miał bym czas, stąd pytanko czy jeśli się nie dopiszę do listy to nie będzie problemu z wejściem na tą imprezę ? :)

Offline Matysekmm

• Ekspert
  • Reputacja: 55
    • Galeria
« Odpowiedź #792 dnia: 11.02.2016, 10:40 »
Ja mam takie pytanko czy jeśli się nie zapiszę na ów zlot to nie będę mógł tam przyjechać sobie przybić piątkę z ludźmi z tego forum ? czy będzie w miarę wstęp wolny ? Pytam bo mieszkam 10 minut drogi samochodem od tego zalewu ( w Skierniewicach ) i mógł bym sobie przyjechać o każdej porze dnia i nocy kiedy by mi się podobało o ile miał bym czas, stąd pytanko czy jeśli się nie dopiszę do listy to nie będzie problemu z wejściem na tą imprezę ? :)

Przyłączę się do pytania kolegi. Też za daleko nie mam z Wawy, więc jeśli nie dam rady  przyjechać na cały zlot to mogę np. tylko na sobotę? W zawodach raczej i tak nie wystartuję bo mam za krótką siatkę (2,5) i nie posiadam maty.
Pozdrawiam

Marek

Offline PrX

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 5
  • Ulubione metody: bat i feeder
« Odpowiedź #793 dnia: 11.02.2016, 10:42 »
Dopisując do mojej wiadomości też nie mam zamiaru brać udziału w zawodach czysto koleżeńsko bym chciał wpaść ewentualnie :)

Offline maciek_krk

• ⚡⚡⚡⚡⚡
  • Moderator Globalny
  • Ekspert
« Odpowiedź #794 dnia: 11.02.2016, 10:43 »

Przyłączę się do pytania kolegi. Też za daleko nie mam z Wawy, więc jeśli nie dam rady na przyjechać na cały zlot to mogę np. tylko na sobotę? W zawodach raczej i tak nie wystartuję bo mam za krótką siatkę (2,5) i nie posiadam maty.

Marek ja Ci matę mogę pożyczyć, bo nie będę brał udziału w zawodach. Siatki nie mam w ogóle, bo nigdy nie biorę / przetrzymuję ryb więc tutaj nie pomogę.
Pozdrawiam,
Maciek