Autor Wątek: II Zjazd Portalu Spławik i Grunt - 2016 - Dyskusja ogólna  (Przeczytany 433034 razy)

Offline matchless

• Ekspert
  • Reputacja: 356
  • Ulubione metody: tyczka
Odp: II Zjazd Portalu Spławik i Grunt - 2016 - Dyskusja ogólna
« Odpowiedź #840 dnia: 11.02.2016, 22:50 »
Niedziela.
Grzegorz

Offline maniek9926

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 11
  • Graviora manent!
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #841 dnia: 11.02.2016, 23:02 »
Właśnie przeczytałem regulamin podany w linku w drugim wątku i uważam ze jest jak najbardziej ok !
Ja tez wypisze ankietę w weekend ponieważ juz musze sie kłaść spać jutro skoro świt wstac a pracuje na popołudnie wiec nie mam jak włączyć kompa . Pozdrawiam!

Offline Michał Mikuła

• Ekspert
  • Reputacja: 118
    • Galeria
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #842 dnia: 11.02.2016, 23:12 »
Ankieta wysłana

Wysłana z Taptalk

Michał

Karp: 11 kg; 10 kg
Leszcz: 55 cm - 2,7 kg
Jesiotr - 105 cm
Karaś srebrzysty: 32 cm
Lin: 43 cm

Offline Kafarszczak

• Ekspert
  • Reputacja: 164
  • Ważne, aby uwierzyć w moc zanęty i przynęty! :)
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #843 dnia: 12.02.2016, 12:47 »
Z Ankiety wyjdzie tak na prawdę kto przyjedzie na zlot :).
Krzysztof

Offline Nedia

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 25
« Odpowiedź #844 dnia: 12.02.2016, 18:47 »
30 stron nie było mnie przy kompie, przeczytałem, nadrobiłem i powiem szczerze trochę się zmartwiłem. Chyba wizja ewentualnych nagród zdobytych w zawodach wprowadziła troszkę zamieszania w organizacji Zjazdu. To Zjazd jest priorytetem a same zawody, jakkolwiek by nie były nagrodzone powinny być postrzegane jako dodatek, jeden z wielu, do Zjazdu. Nie ukrywam, że liczyłem na łowisko u Roberta no ale skoro wybór ogółu padł na Batorówkę. Trochę jednak martwi mnie wyczytana jedna z informacji, że nie można rozbić namiotu na łowisku. Mimo wszystko wolałbym leżeć przy wędkach, powiedzmy karpiówkach niźli zwijać cały "majdan" na czas spoczynku. Tak sobie planowałem w dzień połowic metodami -spławik, grunt a na noc zapodać samołówki na sygnalizatorach. Skoro mam np zapłacić za trzy dni i noce łowienia oraz trzy noce rozbicia namiotu to sądziłem, że będzie to współgrało. Rozumiem, że dla wielu z Was rozwiązanie - łowię, do której chcę, zwijam się odnoszę sprzęt do samochodu i udaję się na wygodny spoczynek do budynku jest jak najbardziej stosowne jednak dla mnie takie rozwiązanie jest mało rozsądne. Proszę o sprostowanie jeżeli coś źle zrozumiałem. Btw jako 52 letni dziadek 3 letniej wnusi nie będę przyczyną dyskomfortu dla kogokolwiek. Jakoś im człowiek starszy tym częściej myśli, że żadna różnica wieku nie ma dla niego znaczenia a nie pamięta już swoich odczuć sprzed 20 np lat. Dlatego pytam - aczkolwiek - zapewnie hipotetycznie.

Offline zbyszek321

• Ekspert
  • Reputacja: 190
« Odpowiedź #845 dnia: 12.02.2016, 18:53 »
Nedia, to spotkanie jest najważniejsze, a nie zawody. Kilku kolegów się mądrzyło, ale już jest spokój. Również nie jest powiedziane, że nie można rozbić namiotu na stanowisku (chyba, że to ja coś pokręciłem).
Zbyszek

Offline Michał Mikuła

• Ekspert
  • Reputacja: 118
    • Galeria
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #846 dnia: 12.02.2016, 18:58 »
Myślę, że takie rzeczy jak rozbicie namiotu nad wodą są do dogadania z właścicielami. Może chodzi im o bezpieczeństwo żeby nikt nie wpadł do wody ale jak zobaczą odpowiedzialnych ludzi zmienią zdanie ;-)

Wysłana z Taptalk

Michał

Karp: 11 kg; 10 kg
Leszcz: 55 cm - 2,7 kg
Jesiotr - 105 cm
Karaś srebrzysty: 32 cm
Lin: 43 cm

Offline Nedia

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #847 dnia: 12.02.2016, 19:09 »
Dzięki Zbyszko za info - mam nadzieję, że jest jak mówisz a do tego jak widzę prawie w jednym wieku poborowym. Pozdrawiam

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #848 dnia: 12.02.2016, 20:12 »
Panowie, zawody to jeden z punktów zlotu, na pewno nie podstawowy :D Podstawową sprawą jest dobra zabawa!
Lucjan

Offline Nedia

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #849 dnia: 12.02.2016, 23:12 »
Wrzucam istotne informacje, które uzyskał kolega Radar bezpośrednio na łowisku.

1. Termin 10-12 czerwca na chwile obecną jest wolny.
2. Koszta rezerwacji zbiornika to 15zł/dobę/osobę + 10zł/dobę/osobę rezerwacja - łącznie 25zł/dobę/osobę.
3. Rezerwacja łowiska (wynajęcie dla nas) wymaga wpłaty zaliczki, która wynosi 10 zł od osoby. Termin wpłaty zaliczki do 1 marca.
4. Na łowisku są dostępne dwa domy do spania + w razie konieczności możliwy jest nocleg w budynku nadleśnictwa (kilka kilometrów od łowiska).

Pierwszy 3 kondygnacje. Pierwsza kondygnacja 2 pokoje (3+2) (200 zł za dobę za kondygnację) , druga kondygnacja, duży pokój/aneks na 2 osoby lub więcej bo jest tam dużo miejsca (250 zł za dobę za kondygnację), trzeci poziom, duży pokój 3 łóżka 2+1+1 i mały pokój 1 łóżko 2 osobowe (cała kondygnacja 170 zł). Pan Bator z kolei określił, że w domu spało nawet 20 osób.
Drugi dom to 3 pokoje po dwie osoby (70 zł za pokój).
Podobno w tym roku ma być oddany jeszcze kolejny domek z około 15 miejscami noclegowymi.

5. Plac namiotowy pomieści spokojnie 6 namiotów wieloosobowych. Mniejszych więcej. Koszt noclegu w namiocie na terenie łowiska to 10 zł od osoby za dobę.
6. Wyżywienie całodobowe na obiekcie jest możliwe w cenie 40 zł, jest tam bar.
7. Ryb podczas łowienia nie będzie wolno trzymać w siatkach (ważymy/mierzymy i wypuszczamy).
8. Jest możliwość organizacji ogniska na terenie łowiska.
9. Sklepu wędkarskiego w okolicy nie ma. Najbliżej to Koluszki, Jeżów.
10. Na miejscu jest lodówka dla wędkarzy i tam będzie można się zaopatrzyć w robaki (białe i czerwone).
11. Łowienie nocą jest możliwe po indywidualnym ustaleniu na łowisku.
12. Miejsca dla aut jest dużo i wszyscy się pomieszczą.
13. Wszyscy będą mogli korzystać z infrastruktury. Na miejscu są dwa toy toye i jeden "ekologiczny" przy lasku.
14. Nie ma zakazu filmowania i robienia zdjęć.
15. Niezbędne wyposażenie: podbierak, mata, odkażacz, haki bezzadziorowe.
16. Alkohol w granicach rozsądku.
17. Dzieci mogą przebywać na terenie łowiska.
18. Na łowisku jest zakaz przebywania zwierząt.
19. Są pojemniki na śmieci.
20. Będziemy mieli cały duży zbiornik dla siebie.
21. Część za wyspą jest wyłączona z wędkowania na stałe, pomost na jednym brzegu, wzdłuż niego.
22. Na łowisku dostępne są dwie altany, domek zabaw dla dzieci, huśtawki, ruszt na ognisko, będzie rozłożone boisko do siatki.

Ktoś może wytłumaczyć - z tego co wyczytałem doba na tym zbiorniku kosztuje 15 złotych a skorzystanie z pola namiotowego 10 złotych. Skąd zatem w pkt 2 kwota 15+ 10 zł za rezerwację. Czy dobrze rozumiem, że za wcześniejsze zarezerwowanie łowiska pobierana jest dodatkowa opłata? Dodatkowo moje obawy wzbudza pkt 11. Skoro pobierana jest opłata dobowa to jak ma się to do "Łowienie nocą jest możliwe po indywidualnym ustaleniu na łowisku".

Interesuje mnie też kwestia czy na stawie tym łowić będziemy na całej jego długości czy tylko od strony pomostu.
Myślę, że powyższe kwestie nie zostały dostatecznie wytłumaczone dlatego aby uniknąć nieporozumień winno to nastąpić - o ile oczywiście ktoś ma w pełni wiarygodne w tym temacie informacje.

Notabene nakręcone filmiki- za co nagrywającemu bardzo dziękuję troszkę w innym świetle zobrazowały mi łowisko^^

Offline maniek9926

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 11
  • Graviora manent!
« Odpowiedź #850 dnia: 12.02.2016, 23:39 »
Czyli nic nie wiadomo o jakiś prysznicach dla osób mieszkających na polu namiotowym ?

Offline Ostap

• Ekspert
  • Reputacja: 149
  • Chciałeś Panią? Zapie.... na nią!
« Odpowiedź #851 dnia: 13.02.2016, 08:24 »
Jeśli nie będzie można rozbić namiotu aby stał 3 dni w miejscu w którym będziemy nęcić to słabo widzę to łowisko. Rano rozbijać namiot a wieczorem chować? aby go rozbić na polu namiotowym? Byłoby to bez sensu jakiegokolwiek...

Zresztą pytania są zadane czekamy na odpowiedź wtedy wypełnię ankietę

Łukasz

Mazovia Fishing Team

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #852 dnia: 13.02.2016, 08:56 »
Czyli nic nie wiadomo o jakiś prysznicach dla osób mieszkających na polu namiotowym ?

Na pewno będzie można skorzystać z prysznica w domku. Może podlegać to opłacie dodatkowej, ale nie jestem pewien.

Jeśli nie będzie można rozbić namiotu aby stał 3 dni w miejscu w którym będziemy nęcić to słabo widzę to łowisko. Rano rozbijać namiot a wieczorem chować? aby go rozbić na polu namiotowym? Byłoby to bez sensu jakiegokolwiek...

Zresztą pytania są zadane czekamy na odpowiedź wtedy wypełnię ankietę

Tutaj myślę, że nie powinno być problemu. Ale pamiętajmy - powinien to być namiot karpiowy (jeżeli nad łowiskiem). Druga sprawa to pojemność samego łowiska, musimy uzyskać informacje ile miejsc będzie do łowienia. Być może uda się nam zrobić tak, że namioty karpiowe będą rozbijane w jednym miejscu i będą łatwe do kontroli dla właścicieli. Tutaj musimy zapewnić ich, że osoby chcące łowić nocą, nie będą pijane. Parę piwek OK, ale jeżeli będzie coś więcej, to wędki 'wychodzą' z wody. Taka gwarancja powinna wpłynąć na podjęcie pozytywnej decyzji przez gospodarzy.
Lucjan

Offline Radar

• Ekspert
  • Reputacja: 368
« Odpowiedź #853 dnia: 13.02.2016, 09:05 »
Wszystko zanotowane, dzisiaj jestem umówiony z właścicielami i przedstawię nasze wątpliwości i dodatkowe kwestie.
Nie krytykuj bo dostaniesz bana.

Radek

Offline Ostap

• Ekspert
  • Reputacja: 149
  • Chciałeś Panią? Zapie.... na nią!
« Odpowiedź #854 dnia: 13.02.2016, 09:06 »
Akurat ja i kolega niepijący i mamy jeden namiot karpiowy więc chyba nie będzie problemu mam nadzieję bo nęcić codziennie w innym miejscu 30kg kuku to średnio to widzę.

Można przekazać właścicielom aby nie karmili ryb z tydzień przed zlotem bo od nas dostaną żarcia na miesiąc

Łukasz

Mazovia Fishing Team