Autor Wątek: II Zjazd Portalu Spławik i Grunt - 2016 - Dyskusja ogólna  (Przeczytany 444125 razy)

Offline Michał Mikuła

• Ekspert
  • Reputacja: 118
    • Galeria
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Odp: II Zjazd Portalu Spławik i Grunt - 2016 - Dyskusja ogólna
« Odpowiedź #855 dnia: 13.02.2016, 09:17 »
Radar, dobrze by było jakby udało Ci się zrobić zdjęcia pokoi i dostać potwierdzone info o ilości osób, które mogą w nich spać. Ewentualnie też datę oddania tego 3 domku.

Wysłana z Taptalk

Michał

Karp: 11 kg; 10 kg
Leszcz: 55 cm - 2,7 kg
Jesiotr - 105 cm
Karaś srebrzysty: 32 cm
Lin: 43 cm

Offline maniek9926

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 11
  • Graviora manent!
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #856 dnia: 13.02.2016, 09:27 »
Kurczę ja nie mam namiotu karpiowego ! Nie mam jak narazie szans i w planach zakupu. Posiadam iglo takie nie duże plus jestem abstynentem :p może wlasciciele zrobia jakiś wyjątek z tym karpiowym namiotem :) mogę przecież zapłacić jak za pole namiotowe a koczować nie opodal brzegu juz nie chodzi mi o siedzenie 3 m od brzegu ale w rozsądnej odległości. Inaczej w jakiej odległości od lowiska jest pole namiotowe ? Na stronie Batorówki nie ma niestety planu obiektu...

Offline maciek_krk

• ⚡⚡⚡⚡⚡
  • Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 520
« Odpowiedź #857 dnia: 13.02.2016, 09:32 »
Panowie jeśli macie jakieś pytania i wątpliwości to piszcie. Skoro Radar będzie tam dzisiaj, to będzie mógł wszystko wyjaśnić ;)

Wysłane z mojego SM-G900F

Pozdrawiam,
Maciek

Offline Jarolbn

• Ekspert
  • Reputacja: 24
« Odpowiedź #858 dnia: 13.02.2016, 09:44 »
Radar i zapytaj czy auto może stać przy stanowisku (zapłacę jak za namiot lub więcej ) bo dyrdać z całym majdanem do auta aby się przespać i z powrotem rano to  nie wesoło :(
Jarek
Batorówka:
Lin - 35 cm
Leszcz - 53 cm
Karp - 54 cm

Offline Marcin Cichosz

• Ekspert
  • Reputacja: 431
  • Feeder Fans
    • Galeria
    • Feeder Fans
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #859 dnia: 13.02.2016, 09:55 »
Można łowić nawet siedząc za kierownicą. Przyjeżdża się na zlot, podjeżdża od razu na stanowisko, łowi z auta, a na koniec od razu do domu. Tylko trzeba się zacewnikować :P

A tak serio, to z tego co kojarzę, to jest tam trochę miejsca na auta i potem z buta na stanowisko. Najzwyczajniej w świecie nie ma tam możliwości dojazdu na stanowiska autem, przynajmniej nie na wszystkie. Przy niektórych, początkowych stanowiskach można postawić auto blisko siebie, ale wg mnie to przy takiej ilości ludzi, będzie nam tylko przeszkadzało.

Offline Jarolbn

• Ekspert
« Odpowiedź #860 dnia: 13.02.2016, 10:16 »
nawet przy koparce ? :P
Jarek
Batorówka:
Lin - 35 cm
Leszcz - 53 cm
Karp - 54 cm

Offline Radar

• Ekspert
  • Reputacja: 368
« Odpowiedź #861 dnia: 13.02.2016, 10:25 »
Można łowić nawet siedząc za kierownicą. Przyjeżdża się na zlot, podjeżdża od razu na stanowisko, łowi z auta, a na koniec od razu do domu. Tylko trzeba się zacewnikować :P

A tak serio, to z tego co kojarzę, to jest tam trochę miejsca na auta i potem z buta na stanowisko. Najzwyczajniej w świecie nie ma tam możliwości dojazdu na stanowiska autem, przynajmniej nie na wszystkie. Przy niektórych, początkowych stanowiskach można postawić auto blisko siebie, ale wg mnie to przy takiej ilości ludzi, będzie nam tylko przeszkadzało.

Z tym parkowaniem aut przy stanowisku uważam podobnie.

Jezeli przyjedzie osoba niepełnosprawna to ona powinna mieć taki przywilej. Inni niestety nie ale zapytam.
Nie krytykuj bo dostaniesz bana.

Radek

Offline Jarolbn

• Ekspert
« Odpowiedź #862 dnia: 13.02.2016, 10:29 »
ok , nie było pytania
Jarek
Batorówka:
Lin - 35 cm
Leszcz - 53 cm
Karp - 54 cm

Offline Nedia

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 25
« Odpowiedź #863 dnia: 13.02.2016, 10:37 »
Sprawa wydaje się być na pozór prosta - skoro mam zapłacić dodatkową kwotę za rezerwację na trzy doby wędkowania znaczy to dla mnie, że lokuję się w jednym miejscu i do 72 godzin mam wykupione wędkowanie. Tylko czy wędkowanie jest tożsame z przebywaniem na stanowisku czy też łowisku bo to już inna kwestia. Prawdę powiedziawszy mimo, iż ma być to zjazd forumowiczów to bardziej kojarzę Go z wędkowaniem niż biesiadowaniem. Na zdjęciach z jednej odbytej tam imprezy zauważyłem parking umiejscowiony pod lasem, w odległości około 100 metrów od stawu. Sądzę zatem, że i tam może znajdować się wspomniane pole namiotowe. Być może łowisko to funkcjonuje na zasadzie łowisk od godziny - do godziny, jak wiele innych i nie jest standardowym łowiskiem karpiowym, na którym można łowić kilka dni, bez przerwy. Dlatego też wytyczone jest pole namiotowe w pobliżu kąpieliska. Analizując wcześniejsze informacje sądzę, że właśnie tak jest a to trochę lipa bo jeżeli mam po dniu wędkowania "zwijać się z całym majdanem" do samochodu to uważam, że wybór łowiska nie był trafiony.

Offline Nedia

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #864 dnia: 13.02.2016, 10:41 »
Radar ja mam zatem pytanie - czy można na czas rezerwacji pozostać przy stanowisku i rozbić przy nim brolly lub namiot karpiowy (bez podłogi). Jeżeli tak jak wygląda kwestia opłaty? Czy jest to 15 złotych za dobę wędkowania + 10 złotych za rezerwację + 10 złotych za namiot.

Offline Pyza

• Ekspert
  • Reputacja: 543
  • Wody PZW - po prostu Pyza na swojskich wodach ;)
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
« Odpowiedź #865 dnia: 13.02.2016, 11:15 »
Witam ponownie
Miałem się nie wypowiadać już, ale oczywiście, aż mnie telepie, żeby coś napisać na temat tego łowiska. Wybaczcie, ale już mam taki charakter...
Więc, na początku mówiłem, że łowisko wybrane przez Was, nie nadaje się do takiej imprezy jakiej jest zlot Spławik i Grunt. Jest jednym słowem nie przystosowane do liczby uczestników na 3 dniową imprezę. Ok zjazd 1 dzień, może... Ktoś kto zaproponował to łowisko na zjazd, powinien kolegom dokładnie opisać je. Tak samo jak kamerując to łowisko, zrobił to nie profesjonalnie i za późno, już po wyborze. Nie mam do niego żalu, bo może nie ma doświadczenia, nie jest to jego obowiązkiem, ale powinien promując miejsce zlotu przejść się na około z kamerą na około zbiornika, powiedzieć tu jest odcinek, gdzie jest kładka i tu nie łowimy, dochodząc do miejsca kolejnego gdzie nie można łowić - powiedzieć, ze tu jest miejsca tarliska - nie wolno tam łowić. Pokazać na filmie miejsca parkingowe, miejsce namiotowe, miejsce zakwaterowania, toalety w którym miejscu, najbliższy sklep gdzie się znajduje, ile km. Widzę na tym filmie, że blisko łowiska jest droga, która ciągnie się blisko tego łowiska, można było to nagrać i powiedzieć na filmie - ile ciągnie się droga i jak jest przejezdna droga, żeby wiedzieć czy ta droga nie jest często uczęszczana przez auta, czy one nie będą nam przeszkadzać podczas łowienia, odpoczynku w nocy - niektórzy przyjadą z daleka i żeby ten zlot nie okazał się dla nich 3-dniową udręką... itp. zrobić to po prostu w inny sposób, taki, żeby już nie było więcej pytań i nie jasności, tak jak to się dzieje teraz - wychodzą wszystkie niedoskonałości i niejasności - dodatkowe opłaty, przecież ktoś musi na tym zarobić. I to nieźle :/
A nie jak kolega, do którego nie mam żalu, za przedstawienie tak tego filmu, ale co kolegów interesuje np. z odzysku chodniki, altanka, ławka i plac zabaw. Jak za wszystko teraz trzeba osobno płacić. A do czasu zlotu, czas mija i może się okazać, że nici z tego łowiska. Jakby ten film wcześniej był zaprezentowany, w sposób taki jak ja opisałem, każdy by wiedział, jak to miejsce by wyglądało na zlocie. Bo nie którzy zza granicy się tu wybierają. I żeby nie było wstydu, na kraj, na świat. Dużo uczestników po takim filmie, wiedziałoby czy wybrać takie łowisko, miałoby przejrzystą sytuację, dlatego myślę, że wiele tutaj osób, które chciało jechać na zlot, po prostu się nie zapisze, a Ci którzy zapisali się nie pojadą, ze względu na warunki panujące na łowisku.

PS. ale jak się ma pieniądze, to wszystko się zorganizuje... tylko czy nas na to stać.
Wyraziłem swoje zdanie, jeśli kogoś uraziłem to przepraszam
Pozdrawiam Sylwek
Koło PZW Iskra Kielce

Zapraszam na moje konto na YouTube:

https://www.youtube.com/channel/UC-WNdomDqMgACLhluPj8F6w

Sylwek

Offline maciek_krk

• ⚡⚡⚡⚡⚡
  • Moderator Globalny
  • Ekspert
« Odpowiedź #866 dnia: 13.02.2016, 11:22 »
Wg mnie sprawa jest prosta. Jeśli ktoś akceptuje wybór miejsca i czasu Zlotu to przyjedzie. Jeśli nie to trudno, ale prawda jest taka, że zawsze będą uwagi co do miejsca, dojazdu, czasu, pogody, zbyt małej ilości ryb, zbyt dużej ilości ryb... itd. Można by wymieniać i wymieniać. Ja podchodzę do Zlotu jako do świetnej okazji poznania genialnych ludzi, którzy mają takie same pasje jak jak. Czasem po prostu trzeba się trochę poświęcić, ale jestem pewien, że atmosfera Zlotu nam to wynagrodzi :)

Pozdrawiam,
Maciek

Offline Nedia

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #867 dnia: 13.02.2016, 11:32 »
Jak widać profesjonalne nagrania na niewiele się zdają.

Offline Pyza

• Ekspert
  • Reputacja: 543
  • Wody PZW - po prostu Pyza na swojskich wodach ;)
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
« Odpowiedź #868 dnia: 13.02.2016, 11:39 »
Nedia nie jestem zwolennikiem łowienia na komercji, ale masz rację to łowisko u Roberta jest jak niebo a ziemia. Zrobiło to na mnie wielkie wrażenie. Jak zdecyduje się kiedyś na łowienie na komercji, bo "nigdy nie mówi się nigdy" i różnie może w życiu się ułożyć. To wybrałbym łowisko w podobnym stylu, przynajmniej reprezentuje jakąś klasę jak na komercję. Nie sabotuję Waszego zlotu,

Pozdrawiam Sylwek
Koło PZW Iskra Kielce

Zapraszam na moje konto na YouTube:

https://www.youtube.com/channel/UC-WNdomDqMgACLhluPj8F6w

Sylwek

Offline maciek_krk

• ⚡⚡⚡⚡⚡
  • Moderator Globalny
  • Ekspert
« Odpowiedź #869 dnia: 13.02.2016, 11:49 »
Panowie dyskusji na temat wyboru łowiska było dość sporo. Zostały zgłoszone propozycje, odbyła sie ankieta. Miejsce zostało wybrane, więc uważam, że trzeba to uszanować. Wszystkie złośliwe komentarze teraz są według mnie zbędne i niepotrzebne :( sporo osób dyskutowało tutaj na temat miejsca i czasu Zlotu. Zgłaszanie swoich pretensjonalnych uwag i pretensji po fakcie, do niczego nie prowadzi :( takie jest moje skromne zdanie. Jeśli kogoś uraziłem to przepraszam :)

Pozdrawiam,
Maciek