Witam ponownie
Miałem się nie wypowiadać już, ale oczywiście, aż mnie telepie, żeby coś napisać na temat tego łowiska. Wybaczcie, ale już mam taki charakter...
Więc, na początku mówiłem, że łowisko wybrane przez Was, nie nadaje się do takiej imprezy jakiej jest zlot Spławik i Grunt. Jest jednym słowem nie przystosowane do liczby uczestników na 3 dniową imprezę. Ok zjazd 1 dzień, może... Ktoś kto zaproponował to łowisko na zjazd, powinien kolegom dokładnie opisać je. Tak samo jak kamerując to łowisko, zrobił to nie profesjonalnie i za późno, już po wyborze. Nie mam do niego żalu, bo może nie ma doświadczenia, nie jest to jego obowiązkiem, ale powinien promując miejsce zlotu przejść się na około z kamerą na około zbiornika, powiedzieć tu jest odcinek, gdzie jest kładka i tu nie łowimy, dochodząc do miejsca kolejnego gdzie nie można łowić - powiedzieć, ze tu jest miejsca tarliska - nie wolno tam łowić. Pokazać na filmie miejsca parkingowe, miejsce namiotowe, miejsce zakwaterowania, toalety w którym miejscu, najbliższy sklep gdzie się znajduje, ile km. Widzę na tym filmie, że blisko łowiska jest droga, która ciągnie się blisko tego łowiska, można było to nagrać i powiedzieć na filmie - ile ciągnie się droga i jak jest przejezdna droga, żeby wiedzieć czy ta droga nie jest często uczęszczana przez auta, czy one nie będą nam przeszkadzać podczas łowienia, odpoczynku w nocy - niektórzy przyjadą z daleka i żeby ten zlot nie okazał się dla nich 3-dniową udręką... itp. zrobić to po prostu w inny sposób, taki, żeby już nie było więcej pytań i nie jasności, tak jak to się dzieje teraz - wychodzą wszystkie niedoskonałości i niejasności - dodatkowe opłaty, przecież ktoś musi na tym zarobić. I to nieźle
A nie jak kolega, do którego nie mam żalu, za przedstawienie tak tego filmu, ale co kolegów interesuje np. z odzysku chodniki, altanka, ławka i plac zabaw. Jak za wszystko teraz trzeba osobno płacić. A do czasu zlotu, czas mija i może się okazać, że nici z tego łowiska. Jakby ten film wcześniej był zaprezentowany, w sposób taki jak ja opisałem, każdy by wiedział, jak to miejsce by wyglądało na zlocie. Bo nie którzy zza granicy się tu wybierają. I żeby nie było wstydu, na kraj, na świat. Dużo uczestników po takim filmie, wiedziałoby czy wybrać takie łowisko, miałoby przejrzystą sytuację, dlatego myślę, że wiele tutaj osób, które chciało jechać na zlot, po prostu się nie zapisze, a Ci którzy zapisali się nie pojadą, ze względu na warunki panujące na łowisku.
PS. ale jak się ma pieniądze, to wszystko się zorganizuje... tylko czy nas na to stać.
Wyraziłem swoje zdanie, jeśli kogoś uraziłem to przepraszam
Pozdrawiam Sylwek