Autor Wątek: II Zjazd Portalu Spławik i Grunt - 2016 - Dyskusja ogólna  (Przeczytany 444440 razy)

Offline zbyszek321

• Ekspert
  • Reputacja: 190
  • Ulubione metody: feeder
Odp: II Zjazd Portalu Spławik i Grunt - 2016 - Dyskusja ogólna
« Odpowiedź #870 dnia: 13.02.2016, 11:54 »
Też byłem zwolennikiem łowiska u Roberta. Mam bliżej, jest więcej zieleni. Ale kurczę nie marudzę. Większość tak zdecydowała i koniec. Pyza najwięcej piszesz w tej sprawie, a przecież Ty nie jedziesz.
Zbyszek

Offline Kafarszczak

• Ekspert
  • Reputacja: 164
  • Ważne, aby uwierzyć w moc zanęty i przynęty! :)
« Odpowiedź #871 dnia: 13.02.2016, 12:01 »
Dokładnie. Jak ja bym nie miał zamiaru jechać , to wcale bym nie pisał w tej sprawie, bo co mnie to obchodzi, jak będzie co będzie i kto będzie. Nie jade to nie bore udziału w dyskusji.
Krzysztof

Offline Pyza

• Ekspert
  • Reputacja: 543
  • Wody PZW - po prostu Pyza na swojskich wodach ;)
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
« Odpowiedź #872 dnia: 13.02.2016, 12:11 »
Maciek, nie złośliwość z mojej strony jak to powiedziałeś, miejsce zostało wybrane, to fakt, było głosowanie, ale czy przed głosowaniem to miejsce było odpowiednio przedstawione? To teraz czemu jest tyle znaków zapytania i dodatkowe opłaty? Mnie tam rybka gdzie będzie zlot, można nawet na środku rynku przy kałuży... Będzie taniej, bo dla niektórych liczy się dobra zabawa i wspólna integracja.
Jeżeli ja nie mam prawa do wyrażania się na ten temat, proszę administracje o bana. Przynajmniej nie będę Wam zaśmiecał forum. Jak organizator to powiedział, adwokata nikt nie potrzebuje, i moje komentarze nie są brane pod uwagę.

Pozdrawiam Sylwek
Koło PZW Iskra Kielce

Zapraszam na moje konto na YouTube:

https://www.youtube.com/channel/UC-WNdomDqMgACLhluPj8F6w

Sylwek

Offline maciek_krk

• ⚡⚡⚡⚡⚡
  • Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 520
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #873 dnia: 13.02.2016, 12:34 »
Sylwek może faktycznie powinniśmy zacząć od listy pytań. Słuszna uwaga i powinniśmy ją wykorzystać w przyszłości. Mamy już listę podstawowych pytań i przy następnym Zlocie trzeba zrobić z niej pożytek na etapie zgłaszania propozycji łowisk.

Dla mnie było bez róźnicy czy Zlot odbędzie się U Roberta, czy na Batorówce. Po prostu ufam, że koledzy z Forum zgłaszając te łowiska znają te miejsca i mają na ich temat dobre opinie itd. Później to już kwestia gustu i każdy z nas sam oceni czy to był dobry wybór. Dzięki temu bedziemy wiedzieli co zrobić lepiej, co zmienić, a co powtórzyć :)

Wysłane z mojego SM-G900F

Pozdrawiam,
Maciek

Offline Pyza

• Ekspert
« Odpowiedź #874 dnia: 13.02.2016, 12:47 »
Sylwek może faktycznie powinniśmy zacząć od listy pytań. Słuszna uwaga i powinniśmy ją wykorzystać w przyszłości. Mamy już listę podstawowych pytań i przy następnym Zlocie trzeba zrobić z niej pożytek na etapie zgłaszania propozycji łowisk.

Dla mnie było bez róźnicy czy Zlot odbędzie się U Roberta, czy na Batorówce. Po prostu ufam, że koledzy z Forum zgłaszając te łowiska znają te miejsca i mają na ich temat dobre opinie itd. Później to już kwestia gustu i każdy z nas sam oceni czy to był dobry wybór. Dzięki temu bedziemy wiedzieli co zrobić lepiej, co zmienić, a co powtórzyć :)

Maciek zgadzam się z Tobą! Masz u mnie :thumbup:. W tym roku obchodzę 30 - lecie swojej pracy. Przez swoje 30 lat swojej pracy, co rok integrowałem się na wycieczkach, ogniskach itp. Byłem też organizatorem takich wypadów, 30 - 40 - 50 osób, różnie to bywało, nawet i więcej brało udział w takich imprezach + alkohol. To wiecie co to znaczy na takich imprezach, nikomu się nie dogodzi, kłótnie spory - jak to bywa. Ale przed zorganizowaniem takiej imprezy, robiłem wszystko i w taki sposób przedstawiałem miejsce ogniska, imprezy, żeby w czasie imprezy było jak najmniej niejasności... I pokazując moją propozycję na wyjazd na ognisko, było to przedstawione w ten sposób, w jaki rzeczywiście tam wyglądał. Ale oczywiście było zawsze jakieś "ale".

Pozdrawiam
Koło PZW Iskra Kielce

Sylwek

Offline gilala

• Ekspert
  • Reputacja: 36
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #875 dnia: 13.02.2016, 12:59 »
A ja się cieszę, ze Pyza nie jedzie, bo Tobie to chyba trudno dogodzić. Pierwszy zlot był w lesie, sikałem w krzakach, srales w krzakach i co... Wszyscy byli zadowoleni. Nie róbmy z naszego święta dyskusji i zadymy, bo szkoda już na początku psuć atmosferę.
Ja podobnie jak Zbyszek mam dalej, i w ogóle mi nie pasuje, ale jadę i choć pewnie ryby nie zlowie to będę bawić się wybornie.
Robert

Offline Nedia

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 25
« Odpowiedź #876 dnia: 13.02.2016, 13:02 »
Filmik podałem tylko celem odpowiedzi odnośnie postu Pyzy o mało profesjonalnym nagraniu Batorówki. Jak już wcześniej pisałem nie podważam wyboru łowiska i na mam zamiaru na temat tego wyboru dyskutować. O samym jednak łowisku i związanych z nim niedomówieniach mam jak najbardziej ochotę popisać aby dowiedzieć się konkretów. Wolę to niźli rozczarowanie. Bo np jeżeli nie będę mógł rozstawić namiotu przy stanowisku po co mam brać karpiówki. Jeżeli Maciek uważasz, że moje komentarze są złośliwe i nie na miejscu to albo nie czytałeś ich ze zrozumieniem albo ja źle je wyartykułowałem. Pisząc co pisałem nie sądziłem, że zostanę odebrany jako osoba pretensjonalna.

Offline Pyza

• Ekspert
« Odpowiedź #877 dnia: 13.02.2016, 13:08 »
A ja się cieszę, ze Pyza nie jedzie, bo Tobie to chyba trudno dogodzić.

Ja też się cieszę, że cieszysz z tego, że nie jadę. Ciekawe jakby Luk zadeklarował się, że nie przyjedzie, to chyba byś płakał :'( Ale co się nie robi, żeby kogoś zobaczyć ;)
Koło PZW Iskra Kielce

Sylwek

Offline maciek_krk

• ⚡⚡⚡⚡⚡
  • Moderator Globalny
  • Ekspert
« Odpowiedź #878 dnia: 13.02.2016, 13:11 »
Nedia mogło być tak i tak :) może źle to odebrałem, ale cieszę się, że temat wyjaśniony ;)

Pozdrawiam,
Maciek

Offline FilipJann

• Ekspert
  • Reputacja: 191
    • Galeria
« Odpowiedź #879 dnia: 13.02.2016, 13:14 »
Prawdopodobnie na zlocie się nie pojawię, a szkoda...
Teraz mi pozostają tylko miniZloty (zapraszam do Dzięczyny :D) - lub inna lokacja w Wielkopolsce :)
Have fun.
Do what makes you happy.
And, ignore anyone who says you fish too much.
Life is too short to listen to those who don't respect your passion.

Filip! :)

Offline maciek_krk

• ⚡⚡⚡⚡⚡
  • Moderator Globalny
  • Ekspert
« Odpowiedź #880 dnia: 13.02.2016, 13:15 »
Sylwek szkoda, że wcześniej nie dałeś znać, że masz spore doświadczenie o organizacji podobnych imprez :( doświadczenie w takich przypadkach jest bezcenne.

Pozdrawiam,
Maciek

Offline Nedia

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #881 dnia: 13.02.2016, 13:18 »
No to git sprawa wyjaśniona, mam też nadzieję, że kolega, który dziś miał rozmawiać z gospodarzami Batorówki też rozwieje wszelkie wątpliwości.

Offline Nedia

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #882 dnia: 13.02.2016, 13:22 »
Zresztą ja też zamierzam przybyć już w czwartek (w zależności od wyjaśnienia kwestii z namiotami) to postaram się udo-wód-nić brak złej woli z mojej strony :D

Offline Nedia

• Aktywny użytkownik
« Odpowiedź #883 dnia: 13.02.2016, 13:27 »
filipo ja do Poznania mam 50km w zależności czym pojadę mógłbym wpaść po Ciebie ale to kwestia jeszcze dogadania. W sumie na 90% pojadę to mógłbym Cię zabrać za free tylko jeżeli przyjdzie mi jechać moją wędkarską Cliówką to z miejscem krucho bo siedzenia już dawno nie wstawiane. Na dniach powinno się to wyjaśnić.

Offline maciek_krk

• ⚡⚡⚡⚡⚡
  • Moderator Globalny
  • Ekspert
« Odpowiedź #884 dnia: 13.02.2016, 13:29 »
Zresztą ja też zamierzam przybyć już w czwartek (w zależności od wyjaśnienia kwestii z namiotami) to postaram się udo-wód-nić brak złej woli z mojej strony :D
Hehe ;) ja również się zrewanżuję ;)

Pozdrawiam,
Maciek