Stradic za drogi, poza tym już mam dwie sztuki.
Janusz,Stradic zaproponowany przez Jacka jest za drogi. Szukam możliwie najtańszego i wędke spinningową również tanią. Przetestuję na okoniach i zdam relację. Taki mam kaprys, chociaż pomysł Twój.
Cytat: KamilR w 23.12.2020, 17:54Dzięki Panowie za pomoc ! będę kombinował Dodatkowo możesz wymienić rolkę plastikową w szpuli na łożysko 7x11x3. Powinno być 7x11x2.5 ale ciężko dostać . Wystarczy blaszkę pod którą są podkładki z filcu obrucic do góry nogami. Nie wpływa to w żaden sposób na pracę hamulca.
Dzięki Panowie za pomoc ! będę kombinował
Cytat: Michu83 w 24.12.2020, 12:34Cytat: KamilR w 23.12.2020, 17:54Dzięki Panowie za pomoc ! będę kombinował Dodatkowo możesz wymienić rolkę plastikową w szpuli na łożysko 7x11x3. Powinno być 7x11x2.5 ale ciężko dostać . Wystarczy blaszkę pod którą są podkładki z filcu obrucic do góry nogami. Nie wpływa to w żaden sposób na pracę hamulca.Kolego trochę te łożyska nie pasują. Niestety kupiłem kilka sztuk i są za duże. W wersji 3012 w szpuli powinno być 6x10x2.5 także ten teges. Szkoda, że się nie upewniłem przed zakupem.
WitamOdniosłem się do linku który był zamieszczony w dyskusji odnośnie rozbiórki i modernizacji TDR-a 4012. Posiadam takiego i łożysko 7x11x3 pasuje właśnie do tego modelu. Jeżeli zaszło jakieś nieporozumienie to dlatego że nie sprecyzowaliśmy o który model chodzi dokładnie.Pozdraiam.
Cytat: KamilR w 23.12.2020, 17:54Dzięki Panowie za pomoc ! będę kombinował Dodatkowo możesz wymienić rolkę plastikową w szpuli na łożysko 7x11x3. Powinno być 7x11x2.5 ale ciężko dostać . Wystarczy blaszkę pod którą są podkładki z filcu obrucic do góry nogami. Nie wpływa to w żaden sposób na pracę hamulca. Chodzi oczywiście o model TDR 4012