Autor Wątek: Trabucco vs Fox  (Przeczytany 5568 razy)

Offline David89

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 3
  • Ulubione metody: method feeder
Trabucco vs Fox
« dnia: 11.08.2015, 16:46 »
Panowie chciałem  kupić nowe wędzisko wcześniej miał być to kij Trabucco Pro Quiver ale wstrzymałem się i teraz mam trochę większy budżet i dwa wędziska na oku są to Trabucco Selektor 330-75g i Fox Matrix Method Master 11ft 20-50g. O Selektorze bardzo dużo dobrego było pisane na forum lecz o Foxie nie ma nic. Czy ktoś używał tego kija ? Mam już mętlik w głowie selektor jest chwalony i sprawdzony a matrix to nie wiadoma;)

Offline Dżamukka

• Garbolino Polska
  • Ekspert
  • Reputacja: 66
    • Paweł Zuziak Fishing
  • Ulubione metody: feeder
Odp: Trabucco vs Fox
« Odpowiedź #1 dnia: 11.08.2015, 16:55 »
 Bo to nowy kijek 7 tygodni dopiero są na rynku polskim, w środku sezonu mało kto kupuje sprzęt i to chyba jest przyczyną małej ilości wpisów na ich temat.
 Ja testowałem i posiadam kilka egzemplarzy Matrix Mathod Master 10ft, moi koledzy z Temu łowią na 11ft ( bo o ten model pytasz ) . Według mnie to fantastyczny kijek za drobne pieniądza, o semiparabolicznej akcji, wędką można spokojna łowić do 40m odległości rzuca się swobodnie ( pierwsza przelotka jest w znacznej odległości od kołowrotka i sporej średnicy jak na modele do methody) dla mnie ten semiparabolik jest ciut za mało elastyczny przy holu rybek do 2kg, przy rybkach +5kg fantastycznie amortyzuje. Generalnie łowiłem nim tylko z methodą i za drobne pieniądze świetny kijek

Offline David89

« Odpowiedź #2 dnia: 11.08.2015, 17:26 »
Wiec to dobry kijek wg Ciebie ;)Odległość rzutowa wystarczy mi w zupełności ;)Wędka mi wpadła w oko i podoba mi się. A powiedz mi po złożeniu ile ma cm ? W pokrowiec 140 cm chyba się zmieści ?

Offline Dżamukka

• Garbolino Polska
  • Ekspert
  • Reputacja: 66
    • Paweł Zuziak Fishing
« Odpowiedź #3 dnia: 11.08.2015, 17:49 »
 nie zmieścisz do 140cm, ani 10ft a tym bardziej 11ft.

153cm ma 10ft
 167cm ma 11ft

Wędkę polecam jak najbardziej, w tej cenie to naprawdę bardzo fajny kijek, odległości większe niż 40m sa naprawdę trudniejsze do osiągnięcia , ale jeśli Tobie pasuje ta odległość i rybki tak do 10kg będziesz holował to polecam.

Offline stas1

• Ekspert
  • Reputacja: 304
  • Łowię, bo lubię
    • Galeria
« Odpowiedź #4 dnia: 11.08.2015, 19:00 »
Mam 11ft potwierdzam słowa Pawła,choć głównie stosuje go do tradycyjnego łowienia z koszykiem,mógłby mieć więcej szczytówek ale coś za coś
Staś
Klasyczny Feeder

Offline David89

« Odpowiedź #5 dnia: 11.08.2015, 21:05 »
Hmm więc albo się zamienię  z kolega na pokrowce bo ma dłuższy albo zakupie drugi ;) To raczej zakupie  10ft ;) Kiedyś łowiłem kijami takiej długości i fajnie się łowili ;) 40 m mi wystarczy bo tam gdzie jeżdzę na komercję to wystarczy bo to sa stawy przeważnie :) Ryby powyżej 10kg sa tam ale jeszcze takiej tam nie złowiłem wiec może jak zakupie ten kij to będzie mi dane ;) Dzięki panowie za odp :thumbup:

Offline Kafarszczak

• Ekspert
  • Reputacja: 164
  • Ważne, aby uwierzyć w moc zanęty i przynęty! :)
« Odpowiedź #6 dnia: 11.08.2015, 21:21 »
Ja posiadam selektora 360/75 i naprawdę dla mnie BOMBA !. Kij super pracuje nawe przy średniej rybie, jest super ugięcie kija. Czuć rybę świetnie. Nie zastanawiałbym sie :). Brałbym co sprawdzone ;)
Krzysztof

Offline David89

« Odpowiedź #7 dnia: 11.08.2015, 21:44 »
Szczeże to ja już sam nie wiem który kij wybrać ;) Trabucco wszyscy zachwalające o tym Foxie koledzy też dobrze pisali mam niezły mętlik w głowie ;p Chyba bede musiał się z tym przespać ;) Od następnej środy mam urlop do tego czasu muszę wybrać z tej dwójki kij żeby intensywnie go przetestować ;) Na tą  chwile sam nie wiem już ;p

Offline s7

• Ekspert
  • Reputacja: 444
    • Galeria
« Odpowiedź #8 dnia: 11.08.2015, 21:49 »
Selektora takowego posiadam i na forum opisywałem go, jako bardzo dobry kij jak dla mnie  :thumbup: , tego drugiego nie posiadam, więc raczej nie będę się wypowiadał, który lepszy. Jeżeli lubisz dolnik grubszy to selektor takiego nie posiada.
Robert

Offline Kafarszczak

• Ekspert
  • Reputacja: 164
  • Ważne, aby uwierzyć w moc zanęty i przynęty! :)
« Odpowiedź #9 dnia: 11.08.2015, 21:57 »
Selektor jest cały cienki, cały elastyczny :)
Krzysztof

Offline stas1

• Ekspert
  • Reputacja: 304
  • Łowię, bo lubię
    • Galeria
« Odpowiedź #10 dnia: 11.08.2015, 22:05 »
Matrix jest wykonany bardzo przyzwoicie dość krótka rękojeść,w miarę wygodna uchwyt nie należy do grubych wędzisk,przy delikatniejszej szczytówce bardzo czuły,przy grubszej jeszcze nie wiem mam go od niedawna a fala upałów zniechęca ryby na razie wyholowany największy leszcz około 50 bez problemowo wędka czuć ze ma w sobie moc,ale każdy wybiera według siebie bez wysiłku 20-30 gr leci na około 30-35 m na cieńszej szczytówce
Staś
Klasyczny Feeder

Offline Arunio

• Ekspert
  • Reputacja: 525
  • Życie jest krótkie, a łowić się chce!
    • Galeria
« Odpowiedź #11 dnia: 11.08.2015, 23:27 »
Może wybiesz ten z bardziej dostępnym serwisem? Wiadomo że różne rzeczy mogą się wydażyć. Ja się połakomiłem na Sangera( Świetny kijek w dobrej cenie ale) I teraz po złamaniu szczytówki muszę kombinować z zamiennikami bo niestety Askari kijek sprzedało ale szczytówek twierdzą że nie ma możliwości dokupić! ??? Tak mnie zastanawia ,który producent oferuje sprzęt bez części zamiennych??
Arek

Offline kucus22

• Robinson
  • Ekspert
  • Reputacja: 186
    • Galeria
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
« Odpowiedź #12 dnia: 11.08.2015, 23:36 »
Bo to nowy kijek 7 tygodni dopiero są na rynku polskim, w środku sezonu mało kto kupuje sprzęt i to chyba jest przyczyną małej ilości wpisów na ich temat.
 Ja testowałem i posiadam kilka egzemplarzy Matrix Mathod Master 10ft, moi koledzy z Temu łowią na 11ft ( bo o ten model pytasz ) . Według mnie to fantastyczny kijek za drobne pieniądza, o semiparabolicznej akcji, wędką można spokojna łowić do 40m odległości rzuca się swobodnie ( pierwsza przelotka jest w znacznej odległości od kołowrotka i sporej średnicy jak na modele do methody) dla mnie ten semiparabolik jest ciut za mało elastyczny przy holu rybek do 2kg, przy rybkach +5kg fantastycznie amortyzuje. Generalnie łowiłem nim tylko z methodą i za drobne pieniądze świetny kijek

270 zł za kij to dla mnie optymalny warty ceny zakup. Kolega dwa razy podkreślił, że to drobe pieniądze...czy Wy troszkę nie przesadzacie??!

Offline Marcin

• Ekspert
  • Reputacja: 119
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #13 dnia: 11.08.2015, 23:47 »
Cóż wygląda na to, że obie wędki są świetne. Ja sam mam selektora 330 i od czasu zakupu jest to moja ulubiona wędka. Tobie pozostaje wybrać, tak jak radzi Arunio, wędkę z lepszym serwisem i tą która po prostu "na oko" Ci się podoba. Najprawdopodobniej nie ma tu złego wyboru. Oczywiście najlepiej gdybyś mógł obie wędki wziąć w rękę i zobaczyć czy jest coś co Ci się w nich nie podoba, ale wiadomo jak to u nas z tym jest.
Pozdrawiam
Marcin

Offline David89

« Odpowiedź #14 dnia: 12.08.2015, 08:14 »
Właśnie najgorsze jest to że tych kiji nie ma gdzie obejrzeć ;( U mnie na Kujawach w sklepach wędkarskich praktycznie sprzęt  to tylko jaxon dragon itp. O metodzie to nawet w tych sklepach nie słyszeli wiec tylko pozostają zakupy przez internet ;) Arunio masz racje nad wodą wszystko może się wydarzyć i gwarancja też się przydaje.  A powiedzcie mi panowie ile gwarancji jest od trabucco ?