Autor Wątek: Brexit, czyli co się stanie z cenami i dostępnością ich towarów  (Przeczytany 60669 razy)

Offline Martinez

• Ekspert
  • Reputacja: 371
  • Wędkarz z zasadami
    • Galeria
  • Ulubione metody: wędkarstwo karpiowe
Byłem dziś w wędkarskim. Ostatki zanęt na sklepie, haczyki Drennana w śladowych ilościach. Te ostatnie może pojawią się na przełomie lutego i marca. Żyłka Katran już poszła 10 zł w górę, w porównaniu do wcześniejszych cen. Podejrzewam, że wskutek badań, które będą musiały przechodzić zanęty/przynęty z "wysp", MMM od sonu sięgnie ceny 60 zł/opakowanie. Cóż, będziemy mieli się "nieźle"...
TKKP - Tarnowski Klub Karpiarzy Przeklętych ;)

Offline Enzo

• Ekspert
  • Reputacja: 320
  • Ulubione metody: bat i feeder
Naprawde macie z tym problem. Większość sprzętu czy akcesorii wychodzi z tych samych fabryk tylko z innym brandem, wystarczy się dostosować, co do zanęt to chyba w Polsce jest największy wybór w Europie.

-" wyczyn wg mnie stanowi o sile wędkarstwa - Luk "

Offline tomasz 38

• Ekspert
  • Reputacja: 552
  • Ulubione metody: feeder
Zgadza się Janusz,są jeszcze inne marki nie tylko Sonu i Dynamit :beer:

Offline Martinez

• Ekspert
  • Wędkarz z zasadami
    • Galeria
A czy ja powiedziałem, że mam z tym problem?
Jest dział, jest temat temu poświęcony i dzielę się swoimi obserwacjami.

Offline Enzo

• Ekspert
  • Reputacja: 320
  • Ulubione metody: bat i feeder
Nie bierz tego do siebie :) nie ma co panikować, mamy w sklepach naprawdę ogromny wybór a firmy z UK przynajmniej z nazwy ;D :P niech się wykażą jeśli nadal chcą być konkurencyjnii w Europie.
Ja już to odczułem, chciałem dokupić szczytówki z Prestona - "nima" i nie wiadomo kiedy będą, przejdę na inne szczytówki,  ogólnie z tego co zauważyłem Preston ma wielki kłopot bo ma wielkie braki magazynowe w Holandi.
-" wyczyn wg mnie stanowi o sile wędkarstwa - Luk "

Offline pitry1987

• Ekspert
  • Reputacja: 69
  • Ulubione metody: method feeder
Byłem dziś w wędkarskim. Ostatki zanęt na sklepie, haczyki Drennana w śladowych ilościach. Te ostatnie może pojawią się na przełomie lutego i marca. Żyłka Katran już poszła 10 zł w górę, w porównaniu do wcześniejszych cen. Podejrzewam, że wskutek badań, które będą musiały przechodzić zanęty/przynęty z "wysp", MMM od sonu sięgnie ceny 60 zł/opakowanie. Cóż, będziemy mieli się "nieźle"...

To Sonu sobie z taką ceną strzeli w kolano tym bardziej że fabryka w Holandii jest a nie Uk. No i zapewne koszt takiej paczki dla nich to jakieś 15 pln reszta marża.a są zamienniki nieangielskie. Wiem, że wielu powie ze prestige nim nie jest ale maros crush raczej nie ma co się przyczepić. Więc nasz i wegierski producent tylko na tym zyskają.
Bo rybka lubi pływać i to nie w patelnianym oleju 😃

Offline Martinez

• Ekspert
  • Wędkarz z zasadami
    • Galeria
Nie bierz tego do siebie :) nie ma co panikować, mamy w sklepach naprawdę ogromny wybór a firmy z UK przynajmniej z nazwy ;D :P niech się wykażą jeśli nadal chcą być konkurencyjnii w Europie.
Ja już to odczułem, chciałem dokupić szczytówki z Prestona - "nima" i nie wiadomo kiedy będą, przejdę na inne szczytówki,  ogólnie z tego co zauważyłem Preston ma wielki kłopot bo ma wielkie braki magazynowe w Holandi.
Zobaczę, co będzie z nową dostawą. Brakuje mi haczyków, a nie chcę bawić się w kupowanie z netu, gdy trzeba płacić za przesyłkę. Chyba, że kupię większą ilość i koszta przesyłki rozłożą się na ileś-tam opakowań.
Dziś z ciekawości sprawdzałem cenę żyłki Katran Synapse, która kupowałem przed świętami. Okazuje się, że u tego samego sprzedającego podrożała o 10zł.

Offline Azymut

• Ekspert
  • Reputacja: 577
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Ja z kolei mam wielki szacunek dla firm brytyjskich za ich akcesoria do feedera i spławika. Są to doskonałe produkty, świetne patenty, ogólnie bardzo wysoka jakość i jeśli zabraknie ich na naszym rynku to mam jeszcze pewnien zapas, ale finalnie będę wolał ściągać produkty z UK przez znajomych niż bawić się w szukanie u innych na zasadzie byle coś było.
https://www.instagram.com/match_n_feeder/

PB:
Karp 93 cm, (83 cm PZW)
Amur 83 cm,
Jesiotr 110 cm,
Lin 52 cm,
Karaś pospolity 41 cm,
Karaś srebrzysty 44 cm,
Leszcz 69 cm,
Jaź 50 cm,
Płoć 37 cm.

Offline Daavid

• Ekspert
  • Reputacja: 149
Ja z kolei mam wielki szacunek dla firm brytyjskich za ich akcesoria do feedera i spławika. Są to doskonałe produkty, świetne patenty, ogólnie bardzo wysoka jakość i jeśli zabraknie ich na naszym rynku to mam jeszcze pewnien zapas, ale finalnie będę wolał ściągać produkty z UK przez znajomych niż bawić się w szukanie u innych na zasadzie byle coś było.

Nie wydaje mi się, żeby firmy brytyjskie tak łatwo zrezygnowały z Ciebie :) Wydaje mi się, że wymyślą jakiś sposób sprzedaży produktów na kontynencie.

Offline Azymut

• Ekspert
  • Reputacja: 577
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Oby :beer:
https://www.instagram.com/match_n_feeder/

PB:
Karp 93 cm, (83 cm PZW)
Amur 83 cm,
Jesiotr 110 cm,
Lin 52 cm,
Karaś pospolity 41 cm,
Karaś srebrzysty 44 cm,
Leszcz 69 cm,
Jaź 50 cm,
Płoć 37 cm.

Offline zwykly_michal

• Ekspert
  • Reputacja: 236
  • Ulubione metody: waggler method
Żadna duża firma nie pozwoli sobie na rezygnację z rynku takiej wielkości.

Offline tomasz 38

• Ekspert
Zgadzam się z tobą Michał :beer:,za duża kasa na stole jest w Europie :P

Offline zwykly_michal

• Ekspert
  • Reputacja: 236
  • Ulubione metody: waggler method
Z powodu pandemii jest rekordowy przyrost wędkarzy ale mimo wszystko nie będą w stanie wyżyć ze sprzedaży w kraju. Sklepy sobie poradzą ale nie producenci i dystrybutorzy. Będzie drożej ale towar nie zniknie ze sklepów. Rynek zweryfikuje jaki model biznesu będzie lepszy.

Offline tomasz 38

• Ekspert
Michał,ja się szczerze tym w ogóle nie martwię ,jak ceny pójdą sporo do góry, to przestanę kupować ich produkty,jest wiele innych marek na rynku europejskim jak Sensas,Marcel czy Heldorado  ,świetnie dam sobie radę ;)