Autor Wątek: Porównanie zanęt Sonubaits, Dynamite Baits, Feeder Bait - czy ktoś to robił?  (Przeczytany 10395 razy)

Offline perkusista30

• Ekspert
  • Reputacja: 38
Witam, jak w temacie czy ktoś z forumowiczów próbował porównać ze sobą te trzy zanęty łowiąc nimi? Chodzi mi o skuteczności. Nie wiem jak wam ale mi FB z serii prestige dały najmniejsze efekty łowiąc na tej samej wodzie. Jak u was to wygląda?

Offline pr00

• Ekspert
  • Reputacja: 314
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Moim zdaniem Feeder Bait nie przystoi do SB i DB.
Zanęty bez szału średnia polska moim zdaniem, nie zauważyłem żadnych wybitnych właściwości raczej dawały mniej brań niż więcej, z rodzimych firm przyzwoicie działały Lorpio i MatchPro.
Pelletu (epidemia) zawsze wychodziła mi glina nie ważne jak go robiłem.
Co do dwóch pierwszych to stosuję obie i nie zauważyłem zmiany skuteczności na korzyść jednego lub drugiego.

Offline Awek

• Ekspert
  • Reputacja: 334
  • Ulubione metody: wędkarstwo karpiowe
Ja również polecam Sonubaits, Dynamite Baits oraz Bait techa, te zanęty wszystkie testowałem i nie odstają od siebie skutecznością, wyniki porównywalne, oczywiście były słabe dni ale raczej nie winię zanęty, Feeder Bait nie używałem i jak patrzę w sklepie D na cenę 20 zł/ 800g to tym bardziej nie chcę sie przekonać o ich skuteczności.
Sławek

Offline Rafallub900

• Ekspert
  • Reputacja: 146
  • Ulubione metody: feeder
Mi z FB dość dobre efekty dawała prestige Fish Meal Sweet, kupiłem Hot Krill (koledze aromat przypominał wysłodki buraczane :D) ale nie zdążyłem przetestować. Często łowie na jedną wędkę zanętą sonu a na drugą testuje. Przy dobrych braniach nie było różnicy w skuteczności.

Offline perkusista30

• Ekspert
Mi bardziej chodziło o te kiepskie dni gdzie liczy się każda ryba np na zawodach feederowych.

Offline arturro

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 52
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Sonubaits i Dynamite Baits używam i złego słowa nie dam powiedzieć na te zanęty. Feeder Bait nie testowałem, bo mnie cena zniechęca, ale opinie o zanętach tej firmy nie są dobre w większości. Szkoda, bo myślałem, że rodzima firma dorówna firmom najlepszym i namiesza trochę na rynku. Niestety dorównała, ale tylko cenami. Firma zapowiadała  się obiecująco. Skończyło się jak zwykle😞

Offline Awek

• Ekspert
  • Reputacja: 334
  • Ulubione metody: wędkarstwo karpiowe
Mi bardziej chodziło o te kiepskie dni gdzie liczy się każda ryba np na zawodach feederowych.
I to ciężko coś doradzić, bo w takich dniach kiedy ryba nie chce współpracować mogą decydować szczegóły, np. kolor mieszanki. Miałem kiedyś taką sytuaucję na jednej komercji, że ciemny kolor zanęty nie dawał ryb prawie wcale a na drugiej wędce z jasną (żółtą) zanęta brania były dość dobre.
Sławek

Offline tomasz 38

• Ekspert
  • Reputacja: 551
Dynamit ,Sonu to poważna marka ich produkty stoją na wysokim poziomie, FB jak dla mnie niestety słabo wygląda,a cena z kosmosu ,już lepiej Marcelka czy Sensasa zakupić albo Lorpio nasze dużo lepsze mieszanki ,z Sensasa mogę polecić Mein futter ,bardzo fajna mieszanka na leszcza zapomniana już przez wielu ;)

Offline Enzo

• Ekspert
  • Reputacja: 320
  • Ulubione metody: bat i feeder
Nie wiem jakie zawody masz na myśli ale te zgodnie z ZOSW PZW to przypomne że nie wolno stosować zanet z  mączkami.
-" wyczyn wg mnie stanowi o sile wędkarstwa - Luk "

Offline perkusista30

• Ekspert
Nie wiem jakie zawody masz na myśli ale te zgodnie z ZOSW PZW to przypomne że nie wolno stosować zanet z  mączkami.

Zawody towarzyskie nie te oficjalne PZW

Offline tomasz 38

• Ekspert
  • Reputacja: 551
Jak towarzysko ,to zakup sobie sonu i fd i porównaj sam co ci lepiej się sprawdzi :beer:

Offline Enzo

• Ekspert
  • Reputacja: 320
  • Ulubione metody: bat i feeder
Jedna dobra rada: Nie ma cudownych zanęt, każda woda,pora roku czy dzień jest inny. :)
-" wyczyn wg mnie stanowi o sile wędkarstwa - Luk "

Offline perkusista30

• Ekspert
Jedna dobra rada: Nie ma cudownych zanęt, każda woda,pora roku czy dzień jest inny. :)

To na pewno.

Offline pitry1987

• Ekspert
  • Reputacja: 68
  • Ulubione metody: method feeder
SB wiadomo, Dynamite Swim Stim ogólnie ok ale dużo dodatków spożywczych mają i piją zdecydowanie mniej wody niż Sonu.
FB Prestige dla mnie ok. Puchnie tyle co Sonu, woda 1:3. Testowałem Spice i zwykły i do gustu przypadł mi pikantny miks. Efekty porównywalne miałem do F1 green. W tym roku na pewno Green potestuję.
Paczki 0.8 kg cena lipna za wysoka ale 2 kg całkiem ok.
Bo rybka lubi pływać i to nie w patelnianym oleju 😃

Offline pitry1987

• Ekspert
  • Reputacja: 68
  • Ulubione metody: method feeder
Mi z FB dość dobre efekty dawała prestige Fish Meal Sweet, kupiłem Hot Krill (koledze aromat przypominał wysłodki buraczane :D) ale nie zdążyłem przetestować. Często łowie na jedną wędkę zanętą sonu a na drugą testuje. Przy dobrych braniach nie było różnicy w skuteczności.

A jak Tobie przy złych FB wypadł? Bo ja łowiąc na nie miałem w miarę dobre żerowanie ryb.
Bo rybka lubi pływać i to nie w patelnianym oleju 😃