Jednym z moich ubiegłorocznych zakupów jest torba Daiwa N'zon Eva Feeder Bag. Zdecydowałem się na ten zakup dlatego, że jednym z moich celów na przyszłość jest odchudzenie bagażu wędkarskiego. Szukałem więc torby o sporej, aczkolwiek ograniczonej pojemności. Może i jestem trochę leniwy, ale nie lubię taszczyć ze sobą wielkiego majdanu.
Co ważne, akurat ten model wykonany jest z materiału Eva, co zdecydowanie podnosi parametr wodoszczelności. Wybrałem większy model "L" i wydaje mi się, że to był dobry wybór.
Zacznijmy od podstawowych informacji, a mianowicie wyglądu w całości:

Całość składa się z dwóch komór, które można od siebie wygodnie oddzielić. Komory są połączone ze sobą za pomocą dwóch mocnych rzepów, które widać na poniższym obrazku:

Górną komorę o wymiarach 35x22x8cm, wykorzystuję do transportu nieco większych gabarytów:

Dolna komora o wymiarach 38x26x22cm jest standardowo wyposażona w cztery pudełka:

Każde z pudełek ma te same wymiary: 36x22x4,7cm, co jak widać pozwala je zapełnić sporą kombinacją różnego rodzaju drobnego sprzętu. Przegródki w pudełkach można regulować za pomocą dodanych w komplecie elementów. Każde z pudełek ma z przodu wygodny uchwyt do wyciągania z torby.

Dodatkowo po dwóch stronach torby znajdują się dwie małe kieszenie. Ja je używam do przewożenia wagi i pudełka na przypony do metody.
Jak widać na powyższych obrazkach torba pozwala się wygodnie i kompaktowo spakować na sesję wędkarską, dlatego też jestem bardzo zadowolony z zakupu tego właśnie modelu

Miałem tez okazję oglądać torbę Torba Daiwa N'ZON Feeder Bag - L i zdecydowanie ponownie bym wybrał tą samą, którą mam. To mnie zaskoczyło to tańsza torba oprócz różnicy materiału i wielkości, wyposażona jest też w gorszej jakości pudełka