Bardzo ubolewam, że właściciele łowisk sami nie wchodzą w kontakt z wędkarzami poprzez na przykład fora i nie reklamują się, nie pytają co chcieliby klienci zmienić....
Gdybym miał swoje łowisko kiedyś to na pewno używałbym właśnie takich forów jak SiG by nawiązać kontakt z klientami 
Puk puk... real zainteresuj się topowymi wodami terminy dwu letnie na zasiadke.
Bajora z handlówką to inny temat.
Puk puk.
Nie każdego interesują tylko karpie.
Nie każdego interesują kilkudniowe zasiadki.
Nie każdy gustuje w tłustych karpiowych świniach.
Myślę o wodach na krótkie zasiadki, powszednie łapanie, gdzie przy odrobinie pracy, typu nasadzenia lilii, i innych roślin, czy zarybienie dodatkowo linem czy karasiem sprawi, że łowiska typu "bajora z handlówką" staną się dużo przyjemniejsze 
A takie między innymi informacje mogliby uzyskać właściciele takich wód gdyby wyszli przodem do klientów 
Ogłoś w sieci że masz piekne lowisko z karasiami i linami....
I ogłoś drugie gdzie masz w wodzie handlówke i inny bialoryb bo ruszac cos musi....
I odpowiedź gdzie bedzie popyt na łowienie.....
Cyt." Nie każdy gustuje w tłustych karpiowych świniach"
To co te świnki robią w twoim PB......
Maciek, myślę, że nic nie stoi na przeszkodzie by znaleźć miejsce w wodzie zarówno dla leszczy, linów, płoci, karasi i karpie handlówki...

Jakby taka wodę ubogacić jakąś wyspa, nasadzić w 3 miejscach lilli, irysy, kilka pałek wodnych... Myślisz że ludzie omijaliby takie miejsca szerokim łukiem? Przecież to raj dla spławika, bata, feedera...
A moje PB to zupełny przypadek... Nigdy nie miałem zestawu ani przynęty na grubego zwierza, największa przynęta jaka używam to pojedynczy pellet albo kulka 10 mm...
Choć przyjemne uczucie powalczyć, to nie zakochałem się w takich rybach... Jak się trafi to spoko ale takie dwie czy trzy przygody w roku mi wystarcza w zupełności...
Dobra koniec off topic, szkoda zaśmiecać tak fajny temat