Wystarczy spojrzeć na stronę startową w zakładce nasze łowiska ....
Wpis na dlaryb świadczy tylko o tym ,że temat się rozwija i wysiłki Luka nie idą na marne 
A mnie ciekawi z jakiego powodu głowa cię boli, jak sugeruje użyta ikonka ( emotikon).
Rozjaśnisz ten błyskotliwy wpis?
Jesteś przeciwny wodom stowarzyszeń ( jak jezioro Czarne), wodom No kill ( jak stawy w Nienawiszczu)? a może wodom komercyjnym? Pewnie 90 % wędkarzy tu obecnych chwali się wynikami z takich wód, co pokazują od lat wpisy na forum.
Mam rozumieć, że miesiąc czy dwa pobytu na forum i 100 z okładem wpisów pozwalają Ci okazywać wyższość nad innymi ludźmi, członkami innego forum.
Są tu obecne takie, które w mniejszym bądź większym stopniu udzielają się na na obydwu.
Jakie forum taki poziom 
Jaki poziom mnie dotyczy, lub innych w podobnej do mnie sytuacji?!
Może kolega Mosteque zareaguje na wpisy wykazujące znamiona pogardy.
Jakże często ustawia się do pionu i banuje inne osoby pod zarzutami kłótliwości, wprowadzania fermentu.
Można obrażać innych, wśród nich moich kolegów, w niektórych przypadkach przyjaciół, gdy jest to po myśli "partii".
Proszę ogarnijcie się.
Lucjan ma wiele zasług, zrobił dużo dobrego, ale nie jest Cezarem, Bogiem, chodzącym świętym.Także się myli, może nie mieć czasem racji.
W jego wpisach dużo jest populizmu, wiele truizmów.
Naprawdę nie potrzebuje ciągłego poklepywania po plecach, jest dorosły i z pewnością potrafi się odezwać.
Słów nigdy mu nie brakowało!
I nawet jeśli ktoś czasem z niego pokpi, to jeszcze nie obraza majestatu, przeżyje.
Bywają różne drogi prowadzące do tego samego celu.
Jak gdzieś Krzysiu - booohal powiedział:
SiG to nie LUK.
Jest oczywiście jego twórcą, ale to znacznie więcej.
Tworzą go ludzie. I jak to ludzie różnią się. Gdy walczy się z różnorodnością, z przejawami nieco innego myślenia, tworzy się stado owiec, sektę bezrozumnie podążającą za swym przywódcą.
Co do paszkwili.
Mostegue ponownie dwa słowa do Ciebie. Wpis Lucjana Tobie już nie przeszkadza?
To już nie jest paszkwil?
Powiem więcej to już nawet potwarz.
Sugerowanie, że Grenda chciał się "uwłaszczyć" przy pomocy SiG czy też fundacji dlaRyb.
Pamiętajcie działają tam także osoby niewidoczne, czy rzadko obecne na forum.
Wkładają swój czas, energię w ten projekt. A nie jest to łatwe.
Tego już lepiej jednak nie widzieć.
Ogólnie smutno mi jest, że tak ze sobą rozmawiacie i takie o sobie macie mniemanie.
A nawet gdy ktoś nie ma zbyt dobrego mniemania o Lucjanie, to jeszcze nie oznacza, że jest zarazem przeciwny zmianom w PZW, czy jest mięsiarzem gardzącym ideą No kill.
A zaczyna to iść w ty kierunku.
Krytyka czy nawet kpina z
pewnych elementów, nie skreśla samej idei.
Więcej dystansu do siebie i ZDROWEGO ROZSĄDKU.