Autor Wątek: Reakcja na ankietę o PZW  (Przeczytany 14662 razy)

Online Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2238
  • MFT
  • Ulubione metody: method feeder
Odp: Reakcja na ankietę o PZW
« Odpowiedź #45 dnia: 05.04.2021, 11:19 »
No przepraszam, ale na jakiej zasadzie podsycam ten konflikt?
Cel ankiety jest dość prosty i został już tutaj wyjaśniony. Dziwi mnie tylko trochę, że cel ten należało komuś wyjaśniać. Tym bardziej dziwi mnie tekst Kotwica, że ankieta jest tendencyjna i można ją porównać z pytaniem "Czy chcemy więcej ryb?". No jakoś pytanie jest zupełnie inne, ale dobrze że Kotwic tak to napisał. Bo właśnie stwierdził, że "pogonienie władz PZW = więcej ryb". A jego przełożony jest członkiem rady naukowej PZW.

Pisząc to, czyli podając FAKTY, też podsycam konflikt?
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline katmay

• Ekspert
  • Reputacja: 563
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #46 dnia: 05.04.2021, 11:21 »

To jest bardzo ważna ankieta, bo oni cały czas pier...olą, że są tu dla nas, reprezentują wędkarzy i ciężko za darmo pracują, by robić nam coraz lepiej.

Tak, oni doskonale wiedzą, że wędkarze by ich najchętniej roznieśli na widłach. Ale kasa gruba im wpada, więc pracują "społecznie" dalej. Tylko już szydło z worka wyszło...

Natomiast nie są świadomi tego ludzie wyżej w polityce czy świecie nauki, którzy z wędkarstwem nie mają wiele wspólnego. I te bezczelne dziady potem jeżdżą po kraju i świecie i pitolą farmazony, jak to PZW jest ewenementem na skalę światową i wszyscy dookoła polskim wędkarzom zazdroszczą takiej organizacji, a przede wszystkim takich władz.

A SiG i DlaRyb powinni wspólnie walczyć, by ich pogonić. Czy to robią? Nie. Dlaczego? Bo Luk to powiedział, więc będę głosował, że popieram władze PZW :facepalm:
I widzisz, jako osoba funkcyjna na tym forum sam podsycasz ten konflikt. Nikt na tym drugim forum, nie robi nic by zrobić na przeciw Lucjanowi. Ostap sobie jaja robił, a Wy to łapiecie. Poprostu tak skonstruowana ankieta nie została potraktowana jako poważny wykładnik opinii o PZW. Myślę, że jak by Grendziu, Luk i Kotwic się kiedyś spotkali to by bez problemu wyjaśnili swoje nieporozumienia czy bardziej niedomówienia. Każdy poszedł swoją drogą, Darek z kilkoma innymi osobami, które stoją w cieniu przejął Nienawiszcz. Lucjan obrał drogę zmiany całej struktury PZW. Jednemu i drugiemu bardzo kibicuję, bo swoje słowa zamieniają w czyny. A My jako userzy póki co jedynie potrafimy tylko wymieniać między sobą przytyki, które niczego dobrego nie przyniosą.

Ja to już napisałem raz. Wielki kompleks tam widzę. Postaram się przedstawić ponownie.

"Zobacz jaką bezsensowną ankietę na forum SiG zamieszczono. Co ona ma na celu? Co to da?"
To takie w telegraficznym skrócie.

A teraz zobacz jak wygląda pierwszy post tego wątku:

Przecież to ciągle jest osobista wycieczka.
Szyderczo prześmiewcza. Po mimo tylu lat ciągle nacechowana chodowaną urazą. I nawet słowa innych ludzi nie wzbudzają żadnej refleksji.

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka

Marcin

Online Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • MFT
« Odpowiedź #47 dnia: 05.04.2021, 11:25 »
Należy podkreślić, że ten paszkwil dotyczy pytania "Czy jesteś zadowolony z władz PZW?".

Naprawdę, obrona takiej postawy zdaje mi się dość karkołomną ekwilibrystyką.
Krwawy Michał

Offline Lukas 78

• Ekspert
  • Reputacja: 111
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #48 dnia: 05.04.2021, 12:59 »
Jeśli ktoś już siedzi w układach, ma kolegów znajomości i interes w tym wszystkim, to nie w smak mu zmiany...

Pozdrawiam Łukasz

Offline marox

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 17
« Odpowiedź #49 dnia: 05.04.2021, 13:25 »
Lukas 78 dobrze powiedziane z tymi układami. Widzę to na przykładzie koła do którego przynależę. Ja u siebie na najbliźszych wyborach mam zamiar wstać i powiedzieć kilka słów co sądzę o aktualnym zarządzie, tym bardziej że bede miał dwóch kolegów ze sobą. Zobaczę co z tego wyniknie. Podejrzewam, że podpadnę tym występkiem kilku osobom, tym bardziej że osoby piastujące funkcje w naszym kole zajmują wysokie stanowiska samorządowe naszego miasta. Trudno. Jestem w tej chwili na takim etapie swojego życia, że trzeba iść, albo w jedną, albo w drugą stronę.

Offline Lukas 78

• Ekspert
« Odpowiedź #50 dnia: 05.04.2021, 13:42 »
Przeważnie w zarządach siedzą osoby publiczne albo emeryci co kiedyś piastowali takie funkcje...to samo jest u mnie. Chociaż na swoje małe koło nie mogę narzekać , przynajmniej jeśli chodzi o nowe pomysły to nie zarząd a "mięsiarze" blokują zmiany na zebraniach...

Pozdrawiam Łukasz

Offline Tench_fan

• Ekspert
  • Reputacja: 476
    • Galeria
  • Ulubione metody: bat i feeder
« Odpowiedź #51 dnia: 05.04.2021, 13:54 »
Wystarczy spojrzeć na stronę startową w zakładce nasze łowiska .... :facepalm:
Wpis na dlaryb świadczy tylko o tym ,że temat się rozwija i wysiłki Luka nie idą na marne :thumbup:

A mnie ciekawi z jakiego powodu głowa cię boli, jak sugeruje użyta ikonka ( emotikon).

Rozjaśnisz ten błyskotliwy wpis?
Jesteś przeciwny wodom stowarzyszeń ( jak jezioro Czarne), wodom No kill ( jak stawy w Nienawiszczu)? a może wodom komercyjnym? Pewnie 90 % wędkarzy tu obecnych chwali się wynikami z takich wód, co pokazują od lat wpisy na forum.

Mam rozumieć, że miesiąc czy dwa pobytu na forum i 100 z okładem wpisów pozwalają Ci okazywać wyższość nad innymi ludźmi, członkami innego forum.
Są tu obecne takie, które w mniejszym bądź większym stopniu udzielają się na na obydwu.

Jakie forum taki poziom :P

Jaki poziom mnie dotyczy, lub innych w podobnej do mnie sytuacji?!

Może kolega Mosteque zareaguje na wpisy wykazujące znamiona pogardy.
Jakże często ustawia się do pionu i banuje inne osoby pod zarzutami kłótliwości, wprowadzania fermentu.
Można obrażać innych, wśród nich moich kolegów, w niektórych przypadkach przyjaciół, gdy jest to po myśli "partii".

Proszę ogarnijcie się.
Lucjan ma wiele zasług, zrobił dużo dobrego, ale nie jest Cezarem, Bogiem, chodzącym świętym.

Także się myli, może nie mieć czasem racji.
W jego wpisach dużo jest populizmu, wiele truizmów.

Naprawdę nie potrzebuje ciągłego poklepywania po plecach, jest dorosły i z pewnością potrafi się odezwać.
Słów nigdy mu nie brakowało!

I nawet jeśli ktoś czasem z niego pokpi, to jeszcze nie obraza majestatu, przeżyje.
Bywają różne drogi prowadzące do tego samego celu.

Jak gdzieś Krzysiu - booohal powiedział:
SiG to nie LUK.
Jest oczywiście jego twórcą, ale to znacznie więcej.

Tworzą go ludzie. I jak to ludzie różnią się. Gdy walczy się z różnorodnością, z przejawami nieco innego myślenia, tworzy się stado owiec, sektę bezrozumnie podążającą za swym przywódcą.

Co do paszkwili.
Mostegue ponownie dwa słowa do Ciebie. Wpis Lucjana Tobie już nie przeszkadza?
To już nie jest paszkwil?

Powiem więcej to już nawet potwarz.

Sugerowanie, że Grenda chciał się "uwłaszczyć" przy pomocy SiG czy też fundacji dlaRyb.
Pamiętajcie działają tam także osoby niewidoczne, czy rzadko obecne na forum.
Wkładają swój czas, energię w ten projekt. A nie jest to łatwe.
Tego już lepiej jednak nie widzieć.

Ogólnie smutno mi jest, że tak ze sobą rozmawiacie i takie o sobie macie mniemanie.

A nawet gdy ktoś nie ma zbyt dobrego mniemania o Lucjanie, to jeszcze nie oznacza, że jest zarazem przeciwny zmianom w PZW, czy jest mięsiarzem gardzącym ideą No kill.
A zaczyna to iść w ty kierunku.

Krytyka czy nawet kpina z pewnych elementów, nie skreśla samej idei.
Więcej dystansu do siebie i  ZDROWEGO ROZSĄDKU.

Radek

Wędkarstwo - namiastka szczęścia gdy życie nie rozpieszcza.

Offline Lukas 78

• Ekspert
« Odpowiedź #52 dnia: 05.04.2021, 14:02 »
Ja już się nie odzywam bo nie mam prawa ...mam tylko 100 wpisów i jestem tu od miesiąca :-X

Pozdrawiam Łukasz

Offline Tench_fan

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #53 dnia: 05.04.2021, 14:07 »
Ja już się nie odzywam bo nie mam prawa ...mam tylko 100 wpisów i jestem tu od miesiąca :-X

Przydałoby się zacząć od czytania ze zrozumieniem.
Nie to jest istotą tego co napisałem. Chodzi o wzgardę okazywaną innym i nie wiedzieć czemu przeświadczenie o tym, że jesteś lepszy. Takie Twoje słowa mają wydźwięk.
To jednak wolisz przemilczeć.
Radek

Online Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • MFT
« Odpowiedź #54 dnia: 05.04.2021, 14:07 »
Radek, na szybko, bo wychodzę na rodzinny obiad.

Zdziwiłbyś się wielce, ile to osób zbanowałem, bo jakoś przez te wszystkie lata na palcach jednej ręki dało by się ich policzyć ;)

Druga kwestia - co napisał Lucjan.
On wyraził swoją opinię o motywach powstania tego stowarzyszenia. To jest jego opinia. Ty też możesz napisać, że Lucjan założył to forum, bo chce zostać prezesem PZW.

Cały ten wątek traktuje o tym, że pytanie "Czy jesteś zadowolony z władz PZW" wywołało kpiny i szyderstwa na tamtym forum.

Ja jestem tylko człowiekiem. Mam swoje uprzedzenia, często postępuję niesprawiedliwie. Choć zawsze staram się przyznać do błędu, jeśli rozmówca pokaże mi, że go popełniłem. Nie zawsze mi to wychodzi, jednak znajdziesz tu wiele przykładów, gdy to robię.

Nigdy nie miałem "kosy" z żadnym z członków tamtego forum. Nigdy żadnego z nich nie usunąłem (choć to stwierdzenie może być nieprawdziwe, bo nie wiem w sumie, kto tam się udziela. Piszę o osobach, które zauważyłem w tamtym wątku). Może poza Kotwicem, ale była to kosa nie na poziomie osobistym, lecz diametralnie różnego podejścia do kwestii dbania o wody w Polsce.
Krwawy Michał

Offline Tench_fan

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #55 dnia: 05.04.2021, 14:20 »
Michał ja też nie mam kosy z nikim na forum ( o ile mi widomo :) )
Przeczytaj uważnie to co napisałem.
Szacunek należy się obustronny. A i standardy dla Wszystkich jednakie.

Nie szydzę z nikogo, zdanie pojedynczego członka jakiegokolwiek forum nie jest tożsame z zdaniem całości.

Nie ingeruję w osobiste anse między poszczególnymi osobami. Ich sprawy, ich zaszłości.
Bolą mnie podziały typu My - Oni. Dobrzy - Źli.

To nie jest dobre, dla nikogo.
A reaguję na okazywanie wzgardy wobec ludzi których miałem okazję poznać, polubić. Z niektórymi się zaprzyjaźnić.
Co nie oznacza, że w innym przypadku okazywanie wzgardy bym tolerował. :)
Co oczywiste odebrałem to także osobiście.
Było, nie było pojawiam się tu i tu. Mam tu także jakiś wkład, jak bardzo wielu zresztą!
Więcej dystansu.
Radek

Offline Azymut

• Ekspert
  • Reputacja: 578
« Odpowiedź #56 dnia: 05.04.2021, 18:06 »
Osobiście nie rozumie zarzutów pod adresem Luka, że jest taki czy owaki. Miałem z nim kilka spięć, powiedzieliśmy sobie kilka cierpkich słów, ale potem wróciło do normy.

Ja mam w dupie wątki polityczne. Nie interesuje mnie co kto uważa, i nikt tu nie jest dla mnie autorytetem w sprawach światopoglądowych. Jest to forum o wędkarstwie, z tego powodu tu się zalogowałem i z tej skarbnicy wiedzy korzystam.

Ostatnio poprawiło się tu pod względem polityki, zniknęła z wędkarskich tematów, i jest tam gdzie jej miejsce. Za zamkniętymi drzwiami.

Może nie każdy miał w sobie impuls by na czas odpuścić? Może komuś zbyt pochopnie nacisnęło się blokuj, nie wiem. Ale wiem, że każda sytuacja jest do wyjaśnienia, wystarczy normalnie żyć. A tamten wątek to festiwal chamstwa, pogardy. Zamiast się skupić na naprawie naszych wód pzw, to powstało coś na wzór opozycji totalnej w stosunku do Luka.

Nie ma wspólnego interesu, choć cel z pozoru ten sam. Smutne to.
https://www.instagram.com/match_n_feeder/

PB:
Karp 93 cm, (83 cm PZW)
Amur 83 cm,
Jesiotr 110 cm,
Lin 52 cm,
Karaś pospolity 41 cm,
Karaś srebrzysty 44 cm,
Leszcz 69 cm,
Jaź 50 cm,
Płoć 37 cm.

Offline Azymut

• Ekspert
« Odpowiedź #57 dnia: 05.04.2021, 18:14 »
Osobiście nie rozumie zarzutów pod adresem Luka, że jest taki czy owaki. Miałem z nim kilka spięć
;D

Może się źle wyraziłem, ale miałem na myśli że jaki jest Luk, każdy wie. A zarzuty są jakby był jakimś oszustem, wyzyskiwaczem, albo krył się za jakąś maska przez kilka lat i miał ukryte intencję...

PB:
Karp 93 cm, (83 cm PZW)
Amur 83 cm,
Jesiotr 110 cm,
Lin 52 cm,
Karaś pospolity 41 cm,
Karaś srebrzysty 44 cm,
Leszcz 69 cm,
Jaź 50 cm,
Płoć 37 cm.

Offline PawelL

• Ekspert
  • Reputacja: 143
« Odpowiedź #58 dnia: 05.04.2021, 18:17 »
Miałem z nim kilka spięć

Raczej z tego tekstu ten uśmieszek ..... :P To nie były spinki to był Łarmagedon! 8) też taki żarcik
Paweł.

Offline Azymut

• Ekspert
« Odpowiedź #59 dnia: 05.04.2021, 18:25 »
Luk wie, że jakby kandydował na prezydenta to mojego głosu by nie miał he he, ale mam OGROMNY szacunek za pracę na rzecz wędkarstwa w PL.

Za filmy na kanale, za forum, za artykuły, za gazety, za to że zawsze odpowie, doradzi.

Dziś jesteśmy kolegami. Można? Można. Wystarczy dać na luz, i schować dumę do kieszeni.

PB:
Karp 93 cm, (83 cm PZW)
Amur 83 cm,
Jesiotr 110 cm,
Lin 52 cm,
Karaś pospolity 41 cm,
Karaś srebrzysty 44 cm,
Leszcz 69 cm,
Jaź 50 cm,
Płoć 37 cm.