Autor Wątek: Czy ktoś używa kołowrotek Daiwa Match Winner 4012 QD - PILNE ;))  (Przeczytany 999 razy)

Offline kristench

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Jesli ktoś z Was użytkuje kołowrotek Daiwa Match Winner 4012 Qd bede wdzięczny za kontakt
Jest szansa gdzie go kupić? 2szt

Offline Zaba

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 23
  • Ulubione metody: feeder
Świetne kręcioły ale już trudno dostępne o ile w ogóle gdzieś znajdziesz. Ja mam co prawda mniejszy model bo 3012 QD, i po kilku latach jestem nadal zadowolony ze wszystkich czterech sztuk. Coś tam pisali kiedyś o problemach z pinionem ale ja nic takiego nie zauważyłem.

Offline Lukas 78

• Ekspert
  • Reputacja: 111
  • Ulubione metody: feeder
Nowy nie do kupienia.

Pozdrawiam Łukasz

Offline Modus

• Ekspert
  • Reputacja: 1274
  • Ulubione metody: trotting
Wyraźnie cięższy i tańszy krewniak TDR o przekładni z tej samej półki (Digigear II) i podobnej liczbie łożysk. Od dłuższego czasu nie jest produkowany, więc w grę wchodzą chyba tylko używki.

Offline kristench

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
Patrząc na łożyska TDR nowy ma 8 a Match Winner ma też 8 ale w tym 2 CRBB a Nowy TDR  ma 8 zwykłych łożysk ..Myślisz że nowy TDr jest lepszy . Lepiej kupić Nowego TDr 4012 niż szukać starszy Match winner 4012

Offline Wiecho

• Ekspert
  • Reputacja: 402
  • Nie znoszę chamstwa i prostactwa
Napisałem na priv
Wiesiek

Offline Modus

• Ekspert
  • Reputacja: 1274
  • Ulubione metody: trotting
TDR ma na wyposażeniu łożysko CRBB, jest przy tym wyraźnie lżejszy od MW (395 g vs 445 g) głównie ze względu na rotor z kompozytu węglowego. Oferowane obecnie używki MW mogły być eksploatowane intensywnie/długo (model pojawił się na rynku w 2015 roku), a na zużytą przekładnię nawet łożyska CRBB nie pomogą ;)

Omówienie MW 4012 w języku rosyjskim: