Autor Wątek: Skrzynka wędkarska - czym zastąpić?  (Przeczytany 4252 razy)

Offline pr00

• Ekspert
  • Reputacja: 318
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Skrzynka wędkarska - czym zastąpić?
« dnia: 03.05.2021, 11:01 »
Zamierzam w obecnym sezonie obłowić okoliczne zbiorniki PZW i myślę nad ograniczeniem sprzętu zabieranego nad wodę. Wędkę i sztuce ładuje do pokrowca od YankNbank, fotel na ramię, zanety i przynęty do torby i wypadałoby zakończyć kompletowanie bagażu ale tutaj wchodzi skrzynka. Używam skrzynki Mikado gdzie mam wszystkie koszyki, haczyki, żyłki itp. używacie też skrzynek z całym wędkarskim Majdanem czy udało się wam jakoś ją zastąpić ? Fajnie byłoby mieć dostęp do tych wszystkich szpargałów aby dostosować się do warunków nad wodą. 

Offline Mario8

• Ekspert
  • Reputacja: 185
  • Ulubione metody: waggler method
Odp: Skrzynka wędkarska - czym zastąpić?
« Odpowiedź #1 dnia: 03.05.2021, 11:04 »
Ja od wielu lat używam tylko plecaka :D

Offline zwykly_michal

• Ekspert
  • Reputacja: 236
« Odpowiedź #2 dnia: 03.05.2021, 11:09 »
Torba na ramie i pudełka z regulowanymi przegrodami. Posegregowane akcesoria żeby można było zabrać tylko to co będzie mi potrzebne tego dnia. Nie ma sensu targać koszyczków rzecznych kiedy chcę połowić batem na kanale.

Coś w tym stylu; https://angryfish.pl/spinning/pudelko-z-regulowanymi-przegrodkami-duze

Offline pr00

• Ekspert
« Odpowiedź #3 dnia: 03.05.2021, 11:16 »
Torba na ramie i pudełka z regulowanymi przegrodami. Posegregowane akcesoria żeby można było zabrać tylko to co będzie mi potrzebne tego dnia. Nie ma sensu targać koszyczków rzecznych kiedy chcę połowić batem na kanale.

Coś w tym stylu; https://angryfish.pl/spinning/pudelko-z-regulowanymi-przegrodkami-duze

Gdyby torba była na tyle duża żeby mieściła pudełka ze szpargałami a do tego zanety, przynęty to całkiem spoko, torba tylko na szpargały zajmuje tyle co walizka więc to nie usprawnienie dla mnie.

Online fishunter1990

• Ekspert
  • Reputacja: 905
  • Przystawka i Laying-on Gruntówka z alarmem
Wolę łowić niż łapać...🎣🍺😉

Offline zwykly_michal

• Ekspert
  • Reputacja: 236
« Odpowiedź #5 dnia: 03.05.2021, 11:29 »

Gdyby torba była na tyle duża żeby mieściła pudełka ze szpargałami a do tego zębaty przynęty to całkiem spoko, torba tylko na szpargały zajmuje tyle co walizka więc to nie usprawnienie dla mnie.

Torba nie należy do małych. Wyglądam jak bym się przeprowadzał nad wodę :)

https://www.ceneo.pl/81178518

Offline boguss1982

• Ekspert
  • Reputacja: 64
    • Galeria
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #6 dnia: 03.05.2021, 11:32 »
Może zamiast całej skrzynki zabierz jedynie to co niezbędne na początek. Jeśli dany zbiornik okaże się interesujący wtedy można zabrać większy asortyment. Zabierz to co się zmieści do kamizelki albo małego plecaka. Czy potrzebujesz 50 koszyków? może tylko 10 wystarczy. Musisz mieć koniecznie 5 pudełek ze śrucinami? Myślę że spokojnie usiądziesz i spakujesz się. A i kręgosłup też będzie Ci wdzięczny.

Offline Opos

• Ekspert
  • Reputacja: 179
  • Uśmiechaj się w każdy dzień :)
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #7 dnia: 03.05.2021, 11:42 »
to jest caly moj majdan sprzetowy ktory zabieram ze soba w tym sezonie. Co roku systematycznie odchudzany. Kupilem kilka lat temu torbe na ramie jaxona i mieszcze tam podporki zanety i przynety oraz ten akcesoria do zestawow.

Rafał
Sandacz 52 cm
Jesiotr 115 cm
Karp 75 cm
Leszcz 59 cm
Lin 40 cm
Karaś 43

Offline didek_b

• Ekspert
  • Reputacja: 73
« Odpowiedź #8 dnia: 03.05.2021, 12:05 »
Dla mnie również było problemem zabieranie skrzynki, więc zrezygnowałem z fotela i plecaka na rzecz takiego siedziska https://jaxon.pl/pl/skrzynki-pojemniki/1458-skrzynki-wedkarskie-rh-178-uj-rh01.html zresztą przez wielu negowany tutaj, jak dla mnie jest ok. Ale ostatnio wpadło mi w oko takie: https://www.decathlon.pl/p/kosz-siedzisko-csb-comfort/_/R-p-7562
Nie widziałem na żywo, może ktoś użytkuje i podzieli się wrażeniami. Na plus to: oparcie, regulowane nogi i uchwyt do osprzętu.
"...Ryby pływają na niby..."
     Pozdrawiam:  Dawid.

Offline pr00

• Ekspert
« Odpowiedź #9 dnia: 03.05.2021, 12:09 »
. Kupilem kilka lat temu torbe na ramie jaxona i mieszcze tam podporki zanety i przynety oraz ten akcesoria do zestawow.

Jakiej długości masz tą torbę, że mieścisz podpórki ?

Nie chcę rezygnować z fotela kupiłem Matrix Accessory Chair właśnie po to żeby go wszędzie brać i dodatkowo w złożony fotel mogę wsadzić kosz podbieraka.

Offline Opos

• Ekspert
« Odpowiedź #10 dnia: 03.05.2021, 12:31 »
. Kupilem kilka lat temu torbe na ramie jaxona i mieszcze tam podporki zanety i przynety oraz ten akcesoria do zestawow.

Jakiej długości masz tą torbę, że mieścisz podpórki ?

Nie chcę rezygnować z fotela kupiłem Matrix Accessory Chair właśnie po to żeby go wszędzie brać i dodatkowo w złożony fotel mogę wsadzić kosz podbieraka.

Środkowa komora ma 42 cm. wchodzi mi tam podpórka prologica. Ja tez mam tego matrixa i wsadzam do fotela tackę a do nóg mam zamontowane fajki i feeder army :) Fotel na ramie, torba na drugie, a w dłoniach sztyca i dwie wędki :P Wyglądam jak rumun z tobołkiem ale nad wodą mam wygode i to co mi potrzebne
Rafał
Sandacz 52 cm
Jesiotr 115 cm
Karp 75 cm
Leszcz 59 cm
Lin 40 cm
Karaś 43

Offline pr00

• Ekspert
« Odpowiedź #11 dnia: 03.05.2021, 12:35 »
Mam podpórki ale bardzo długie chyba około 100cm, muszę znaleźć czy gdzieś mi się nie walają jakieś poniżej 50cm, wtedy bym ogarnął temat.

Offline Opos

• Ekspert
« Odpowiedź #12 dnia: 03.05.2021, 12:37 »
Mam podpórki ale bardzo długie chyba około 100cm, muszę znaleźć czy gdzieś mi się nie walają jakieś poniżej 50cm, wtedy bym ogarnął temat.

zawsze możesz przypiąć je rzepem do poprzeczki od nóg w fotelu, jak ja mam feeder arma przypiętego :)
Rafał
Sandacz 52 cm
Jesiotr 115 cm
Karp 75 cm
Leszcz 59 cm
Lin 40 cm
Karaś 43

Offline Lukas 78

• Ekspert
  • Reputacja: 111
« Odpowiedź #13 dnia: 03.05.2021, 12:56 »

Moje podpórki i sztyca jeżdżą razem z kijami w pokrowcach, Daiwa Nzon i Lorpio Extreme. Resztę mam w torbie Termicznej  NGT . Kosze od podbieraka mają swój pokrowiec, fotel, stolik, mata mieściły mi się razem w innym pokrowcu. Te wszystkie graty potrafiłem załadować na siebie i tak do stanowiska donieść ,trochę jak dromader, ale bez większych komplikacji.. Teraz mam taczkę , myślę że będzie lżej. Wszystkie skrzynki mam zawsze awaryjnie w aucie, bo przy sobie to tylko w torbie niezbędne gadżety.

Pozdrawiam Łukasz

Offline pr00

• Ekspert
« Odpowiedź #14 dnia: 03.05.2021, 13:37 »
Pokrowiec mam Preston Supera 190, jest zbyt duży na targanie go na krótkie wypady a nowego jakoś mi się nie chce kupować :P