Autor Wątek: Drennan Medium Feeder Combo 11ft 6in to 12ft 6in - szybkie pytanie  (Przeczytany 2135 razy)

Offline lm

• Ekspert
  • Reputacja: 38
Dzień dobry,

Czy ktoś orientuje się, jaki jest maksymalny CW dla wędziska Drennan Medium Feeder Combo 11ft 6in to 12ft 6in?
https://www.drennantackle.com/products/rods/drennan/feeder-bomb-rods/medium-feeder-combo-11ft-6in-12ft-6in/

Nigdzie nie ma tej informacji, jedynie trafiłem na rosyjski sklep który w opisie zawarł CW 90gr.

Z góry dziękuję za informacje.
L.M.

Offline Modus

• Ekspert
  • Reputacja: 1272
  • Ulubione metody: trotting
Zachodzi uzasadnione podejrzenie, że seria Matchpro nie jest już produkowana:

https://www.maggotdrowning.com/forums/threads/drennan-matchpro-uktralight.232121/

Pan RMNDIL jest związany z Drennanem, więc raczej wie, co pisze, choć odpowiada w kontekście pytania o modele spławikowe. Można ewentualnie zapytać o cw. lub status modelu za pośrednictwem https://www.facebook.com/DrennanInternational/

Offline lm

• Ekspert
Zamówiłem taką, trafiłem na jakieś ostatki.
Chce się upewnić jak można ją dociążyć.

Napisałem na ich info@.

Offline Wiecho

• Ekspert
  • Reputacja: 402
  • Nie znoszę chamstwa i prostactwa
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Feedery Matchpro nie są już produkowane a szkoda.  Bardzo rzadko bywają na rynku wtórnym . Nic dziwnego  bo to doskonałe wędki o szybkiej akcji  , chyba najsztywniejsze wśród feederów Drennana. Są cenione przez zawodników. Anglicy raczej nie gustują w kijach o takiej charakterystyce.  Kto nie lubi wędek o pełnym ugięciu polecam. Mam 2 szt Matchpro Super  Feeder i MatchPro Medium Feeder. .  Obie 12ft w dwuskładzie. Rzecz gustu ale w/g mnie są  świetne na średnie dystansy powyżej 40m i łatwo nimi daleko i celnie rzucać.  Pod rybą ładnie pracują i mocy im nie brakuje. . Drennan nie podaje ciężaru wyrzutowego tylko zalecane grubości żyłki.  Wg mnie dla Medium feedera c.w. to koszyk 50g+zanęta a dla Super feedera to 60g + zanęta czyli mniej więcej 70 i 90g. 
Nie miałem w rękach combo ale myślę że jego ciężar wyrzutowy będzie w granicach 70g.
Wiesiek

Offline lm

• Ekspert
Tutaj Pan wspomina na końcu, że używał feedera 3oz(84g) + zanęta, więc cw powinien być powyżej 100gr?

https://www.matchfishingmagazine.com/main-features/blogs/item/5484-river-roach-on-the-feeder

Offline Wiecho

• Ekspert
  • Reputacja: 402
  • Nie znoszę chamstwa i prostactwa
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Pewnie trochę przekroczył c.w.  Ja podałem ciężary optymalne w/g mnie dla posiadanych wędek.  Można je przekraczać ale z wyczuciem i nie starć się wtedy rzucać za horyzont.
Wiesiek

Offline lm

• Ekspert
Jasna sprawa, to się względnie czuje po założeniu feedera jeszcze przed wyrzutem ;)

Offline Rafallub900

• Ekspert
  • Reputacja: 146
  • Ulubione metody: feeder
Mam tego feedera i ciężar optymalny koszyków 50 gr. Najlepiej jak dla mnie kij się ładuje przy koszykach 30 gr l. Zaznacze że przy krótszej wersji, z dopałką lowilem ze 3 razy .
Ogólnie wedka bardzo fajna (moja ulubiona).

Offline Rafallub900

• Ekspert
A tak z ciekawości gdzie trafiłeś tego kija?

Offline Modus

• Ekspert
Alan Scotthorne może sobie pozwolić na przeciążanie wędek, bo w razie złamania Peter Drennan podsyła mu taksówką nowy egzemplarz ;)

Oficjalne cw. Drennanowskiego feedera 12'6" kategorii medium raczej nie będzie przekraczać 60 g (model 12' jest opisany jako suitable for feeders up to 50 g). Inna sprawa, że w grę wchodzą dwie interpretacje firmowych oznajmień dotyczących zalecanego obciążenia wyrzutowego: przy ostrożnym odczytaniu chodzi o obciążenie całkowite (koszyczek wraz z zanętą), zaś przy odważnym odczytaniu chodzi o sam koszyczek (standardowych rozmiarów).

Offline Rafallub900

• Ekspert
Koszykiem 60 gr plus zaneta nie odważny bym się rzucać 😀

Offline lm

• Ekspert
Panowie, wielkie dzięki, wędka będzie musiała wrócić, sądziłem że łacznie da radę 100gr :/.
Pozdrawiam.

Offline lm

• Ekspert
A tak z ciekawości gdzie trafiłeś tego kija?

Przepraszam, nie zauważyłem Twojego posta -> skleprybka.pl .
L.M.

Offline Rafallub900

• Ekspert
https://skleprybka.pl/sklep/wedziska/drgajaca-szczytowka/wedka-drennan-matchpro-medium-feeder-combo-11ft-6in-to-12ft-6in
To widziałem, tylko tam jest błąd bo w tytule jest matchpro, a w opisie i na zdjęciach seria pudlechucker 7

Offline Modus

• Ekspert
Cena raczej podejrzanie niska jak na serię Matchpro. Zaintrygowała mnie natomiast "półprzezroczysta akcja", o której wspomina się w opisie :)