Autor Wątek: Robinson Kinetic RS - prośba o opinie  (Przeczytany 2058 razy)

Offline boguss1982

• Ekspert
  • Reputacja: 64
    • Galeria
  • Ulubione metody: method feeder
Robinson Kinetic RS - prośba o opinie
« dnia: 13.07.2021, 16:35 »
Chciałem zapytać kolegów o tą wędkę, może ktoś posiada i jest w stanie napisać kilka słów na jej temat?  Byłem ostatnio w wędkarskim, i akurat rzuciła mi się w oczy, ale niestety byłem z dzieckiem i nie zdążyłem się bliżej przyjrzeć, a wygląda dość ciekawie.

https://multifishing.pl/robinson/27076-kinetik-rs-feeder-360m40-90g-robinson-5901779646732.html

Offline tomasz 38

• Ekspert
  • Reputacja: 552
  • Ulubione metody: feeder
Odp: Robinson Kinetic RS - prośba o opinie
« Odpowiedź #1 dnia: 13.07.2021, 17:39 »
Podpytaj kolegów z Wodzisławia naszych testerów Robinsona z forum ,oni najlepiej doradzą :beer:

Offline boguss1982

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #2 dnia: 13.07.2021, 19:48 »
Podpytaj kolegów z Wodzisławia naszych testerów Robinsona z forum ,oni najlepiej doradzą :beer:

Dzięki za radę :thumbup:, poszło pytanie. Chłopaki mają się odezwać jak znajdą chwile czasu.

Offline mariospin

• Robinson
  • Ekspert
  • Reputacja: 100
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #3 dnia: 13.07.2021, 22:24 »
Chciałem zapytać kolegów o tą wędkę, może ktoś posiada i jest w stanie napisać kilka słów na jej temat?  Byłem ostatnio w wędkarskim, i akurat rzuciła mi się w oczy, ale niestety byłem z dzieckiem i nie zdążyłem się bliżej przyjrzeć, a wygląda dość ciekawie.

https://multifishing.pl/robinson/27076-kinetik-rs-feeder-360m40-90g-robinson-5901779646732.html

Witam, a powiedz mi w jakich warunkach chcesz łowić? Rzeka, jezioro? Kij który wskazałeś (w tej wersji) to taki typowy kij o akcji średniej i ugięciu półparabolicznym/progresywnym. Nie za bardzo się sprawdzi przy łowieniu w szybkim lub średnim nurcie. Ale do metody na wodach stojących jak najbardziej. Kijek przyjemny podczas holu ryby, dobrze wykonany jak na swoją cenę. Kwestią dyskusyjną jest design - mi osobiście nie za bardzo pasują te czerwone dodatki, wolę czarne, stonowane kije. Ale to kwestia gustu. Seria jest nowa, bodajże od 2 lat na rynku i zastąpiła poprzednią serię Kineticów, które zbierały dobre opinie w swojej półce cenowej. :)

Offline mariospin

• Robinson
  • Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #4 dnia: 13.07.2021, 22:28 »
Na tym filmie Maciej holował podczas dnia rybki na ten kij o który pytasz - można pooglądać jak się zachowuje.

Offline boguss1982

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #5 dnia: 13.07.2021, 22:51 »

Witam, a powiedz mi w jakich warunkach chcesz łowić? Rzeka, jezioro? Kij który wskazałeś (w tej wersji) to taki typowy kij o akcji średniej i ugięciu półparabolicznym/progresywnym. Nie za bardzo się sprawdzi przy łowieniu w szybkim lub średnim nurcie. Ale do metody na wodach stojących jak najbardziej. Kijek przyjemny podczas holu ryby, dobrze wykonany jak na swoją cenę. Kwestią dyskusyjną jest design - mi osobiście nie za bardzo pasują te czerwone dodatki, wolę czarne, stonowane kije. Ale to kwestia gustu. Seria jest nowa, bodajże od 2 lat na rynku i zastąpiła poprzednią serię Kineticów, które zbierały dobre opinie w swojej półce cenowej. :)

najczęściej łowie na kanałach o lekkim uciagu, czasem Wisła w dolnym odcinku, ale pomiędzy główkami nie w nurcie.

Offline mariospin

• Robinson
  • Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #6 dnia: 13.07.2021, 23:15 »
To powinien Ci się sprawdzić. Ja na rzekach łowię na River Feedery - można wybierać z dwóch długości 3,60 i 3,90 m i pomiędzy cw. do 90, 120 i 150 gram. Ale to typowe rzeczne kije - szybkie i o ugięciu szczytowym. :)

Offline kucus22

• Robinson
  • Ekspert
  • Reputacja: 186
    • Galeria
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
« Odpowiedź #7 dnia: 14.07.2021, 03:24 »
Witam w zeszłym sezonie dosyć intensywnie użytkowałem ten patyk. Model 3.60 m do 90 g.w.
Głównie karpie i leszcze łowione przy użyciu metody na zbiornikach zamkniętych :) Żadnych przykrych niespodzianek, radził sobie bez problemu z rybami do 10 kg. Większych przyłowów akurat nie miałem :thumbup:

Offline boguss1982

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #8 dnia: 14.07.2021, 12:50 »

Kij który wskazałeś (w tej wersji) to taki typowy kij o akcji średniej i ugięciu półparabolicznym/progresywnym.

wielkie dzięki
Właśnie takich informacji szukałem , muszę podjechać do sklepu ( bez dziecka) i obejrzeć dokładniej.

Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka

Offline tomasz 38

• Ekspert
  • Reputacja: 552
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #9 dnia: 14.07.2021, 20:36 »
Jak zawsze rzetelna informacja od kolegów  z Robinsona :bravo: :beer: :thumbup: