Autor Wątek: Serwis lub sklep z częściami do wędzisk  (Przeczytany 10182 razy)

Offline pawciobra

• Ekspert
  • Reputacja: 58
    • Rybomaniacy
Serwis lub sklep z częściami do wędzisk
« dnia: 29.08.2015, 18:19 »
Witajcie,
Do napisania tego tematu skłoniła mnie wczorajsza sytuacja na rybach, gdzie uszkodziłem swojego feedera.
Kijek jest już po gwarancji, a na dodatek nie ma go już w produkcji i jedynie kija można odkupić tylko od osoby drugiej.
Otóż wczoraj przy zacięciu ryby strzelił mi element na łączeniu szczytówkę drgającą z trzecim elementem od dołu.
Teraz takie pytanko do was, czy znacie jakiś dobry serwis, który mógłby to naprawić oraz żeby nie kosztowało mnie, to nowego(używanego)kija lub ew. jakiś sklep gdzie można dostać części zamienne do wędzisk. Jeżeli nie trafiłem z działem, a ten wydawał mi się odpowiedni, to proszę o przeniesienie tematu w odpowiednie miejsce.
Pozdra.
Paweł, koło nr 10 Braniewo
Rybomaniacy.pl

Offline kALesiak

• Ekspert
  • Reputacja: 86
Odp: Serwis lub sklep z częściami do wędzisk
« Odpowiedź #1 dnia: 29.08.2015, 19:47 »
My tu mamy jednego takiego magika. Ale takie trzaśnięcie to się wiążę z koniecznością wstawienia tulei. I to z reguły zewnętrznej. Wędka potem już nie wygląda tak, jak wyglądała. Naprawiałem u niego moją pierwszą odległościówkę (YAD), ulubioną bolonkę (Colmic) i w tym roku łownego pikerka (Cormoran). Nie pamiętam cen poprzednich napraw, ale za pikerka skasował mnie na 25 zyla. W sumie nie kasa przy ulubionym kiju. W każdym razie ja jestem zadowolony. Tylko że sam widzisz, gdzie Braniewo, gdzie Zielona. :-\

Offline Jurek z Warszawy

• Ekspert
  • Reputacja: 165
  • Tylko wody PZW- no kill
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #2 dnia: 30.08.2015, 07:11 »
Ja kiedyś tez miałem problem z wędką była to odległościówka Jaxon której już nie wystepowała nawet w katalogach. Zadzwoniłem do serwisu tel.618463116 i gościu mi przysłał część oryginalną. Pasuje idealnie i wędka jest ok. niestety zapasowych części wcześniejszych produkcji feederów Jaxon Genesis już nie było. Jak jest to wędka jaxona to spróbuj kolego może się uda

Offline pawciobra

• Ekspert
    • Rybomaniacy
« Odpowiedź #3 dnia: 30.08.2015, 23:57 »
Dzięki Panowie za zainteresowanie się moim pytaniem, ale dzwoniłem wczoraj do Pana Darka Ziemniewicza, którego znalazłem na stronie górek-gliny i wstępnie się z nim umówiłem na naprawę kijka :P
Rybomaniacy.pl

Offline koks

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 21
« Odpowiedź #4 dnia: 31.08.2015, 09:00 »
Pracownie rodbuildingowe lub samozwanczy rodbuilderzy (tylko ci juz z renoma ) . Z Braniewa masz najlbizej do Gdanska i Gdyni.
jest ich sporo na innych forach spinningowych i multiplikatorowym. Generalnie oni robia i maja czesci do spinningow, castow i muchowek ale raz wymienialem przelotki w matchowce i pieknie zrobili mi w Krakowie

Offline Mateo

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 981
    • Galeria
    • Spławik i Grunt
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #5 dnia: 31.08.2015, 14:01 »
Ja ostatnio naprawiałem spławikówkę u Krzysztofa Zielińskiego z Krakowa.

http://www.fishingart.eu/
http://www.fishingart.pl/
Pozdrawiam
Mateusz

Offline Logarytm

• Ekspert
  • Reputacja: 184
« Odpowiedź #6 dnia: 31.08.2015, 15:00 »
Mi delikatnie pękła odległościówka Dragona, którą bardzo lubiłem. Pęknięcie na łączeniu, (część "wchodząca") wzdłuż blanku jakieś trzy centymetry długości. Oczywiście nie chce mi się wędki oddać do naprawy, bo mam już upatrzoną inną. Dziś jednak eureka!!! Kredka!!!Wkleiłem do środka blanku pięciocentymetrowy odcinek kredki ołówkowej (z tych grubszych kredek), który idealnie pasował - średnica jakby była robiona na zamówienia. Zobaczymy, co będzie :D
Darek
Złów i wypuść, jeśli chcesz.
Lub po polsku:
catch and release, if you want.

Offline Mateo

• Administrator
  • Ekspert
    • Galeria
    • Spławik i Grunt
« Odpowiedź #7 dnia: 31.08.2015, 15:33 »
:thumbup:
Myślę, że powinno być OK. Tym bardziej, że na odległościówkę nie łowi się jakichś wielkich ryb, więc powinno wytrzymać :)
Pozdrawiam
Mateusz

Offline Logarytm

• Ekspert
« Odpowiedź #8 dnia: 31.08.2015, 15:52 »
Myślę, że powinno być OK. Tym bardziej, że na odległościówkę nie łowi się jakichś wielkich ryb, więc powinno wytrzymać :)

No, co Ty, Mateusz, przecież ja same rekiny łowię, musi wytrzymać hol co najmniej 10-cio kilogramowego karpia.  ;) ;) ;) Pięciokilogramowe, to nosem wciągam za każdym razem, jak nad wodą się pojawię.  ;)
Darek
Lub po polsku:

Offline Mateo

• Administrator
  • Ekspert
    • Galeria
    • Spławik i Grunt
« Odpowiedź #9 dnia: 31.08.2015, 16:04 »
;D
Pozdrawiam
Mateusz

elvis77

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 31.08.2015, 17:20 »
Darku, nie igraj z losem. Ja też tak mówiłem i 11,500 na odleglosciówkę wyjąłem. Co prawda z komercji,ale to zawsze ryba. Nawet zdechłą się ciężko ciągnie.
Trzeba było też nasączyć jakimś cyjanoakrylem pęknięcie i zatrzeć papierem,ale pewnie tak zrobiłeś.

Offline Arunio

• Ekspert
  • Reputacja: 524
  • Życie jest krótkie, a łowić się chce!
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #11 dnia: 31.08.2015, 20:36 »
Mi delikatnie pękła odległościówka Dragona, którą bardzo lubiłem. Pęknięcie na łączeniu, (część "wchodząca") wzdłuż blanku jakieś trzy centymetry długości. Oczywiście nie chce mi się wędki oddać do naprawy, bo mam już upatrzoną inną. Dziś jednak eureka!!! Kredka!!!Wkleiłem do środka blanku pięciocentymetrowy odcinek kredki ołówkowej (z tych grubszych kredek), który idealnie pasował - średnica jakby była robiona na zamówienia. Zobaczymy, co będzie :D
No bardziej wpasował bym odcinek starej węglówki lub nawet szklaka w środek! Zapodany na żywicę dwuskładnikową~, dał by złącze nie do pokonania!
Arek

Offline Logarytm

• Ekspert
« Odpowiedź #12 dnia: 31.08.2015, 23:00 »

Trzeba było też nasączyć jakimś cyjanoakrylem pęknięcie i zatrzeć papierem,ale pewnie tak zrobiłeś.

Oczywiście, że tak nie zrobiłem  ;D

No bardziej wpasował bym odcinek starej węglówki lub nawet szklaka w środek! Zapodany na żywicę dwuskładnikową~, dał by złącze nie do pokonania!

Jedyne, co pasowało, to kredka i bateria AAA  ;D Nie chce mi się już z tym bawić. Jeśli wielka ryba połamie wędkę, będę miał co wnukom opowiadać (wtedy to już ryb na pewno nie będzie)  ;)
Darek
Lub po polsku:

Offline pawciobra

• Ekspert
    • Rybomaniacy
« Odpowiedź #13 dnia: 02.09.2015, 10:39 »
Tym bardziej, że na odległościówkę nie łowi się jakichś wielkich ryb, więc powinno wytrzymać :)

Chyba chciałeś nieźle przytrolować, że na odległościówki nie łowi się wielkich ryb :D
Rybomaniacy.pl

Offline gregorio

• Ekspert
  • Reputacja: 149
« Odpowiedź #14 dnia: 15.10.2015, 05:05 »
Jeśli chodzi o Pana Darka Ziemniewicza i jakość naprawy wędek to zdecydowanie polecam :thumbup:. Naprawiałem już 2 razy elementy w swojej tyczce. Za każdym razem świetna robota i super kontakt. Co do cen naprawy , naprawdę przystępne :thumbup: Polecam!
Grzegorz > Kołobrzeg