Autor Wątek: Mistrzostwa świata w wędkarstwie feederowym - 2021  (Przeczytany 10343 razy)

Offline boguss1982

• Ekspert
  • Reputacja: 64
    • Galeria
  • Ulubione metody: method feeder
Odp: Mistrzostwa świata w wędkarstwie feederowym - 2021
« Odpowiedź #15 dnia: 13.08.2021, 14:47 »
Trochę śmiesznie to wygląda jak Dawid pisze o honorze ;)
Może lepiej, że nie jedzie bo jeszcze byłby taki sam cyrk jak na tych mistrzostwach karpiowych...

Edit:Miałem nieprzyjemność startowania na jednych zawodach wraz z tym osobnikiem

Ja również przeczytał bym rozwinięcie , brzmi interesująco 

Offline mjmaciek

• Ekspert
  • Reputacja: 938
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #16 dnia: 13.08.2021, 15:03 »
Trochę śmiesznie to wygląda jak Dawid pisze o honorze ;)
Może lepiej, że nie jedzie bo jeszcze byłby taki sam cyrk jak na tych mistrzostwach karpiowych...

Edit:Miałem nieprzyjemność startowania na jednych zawodach wraz z tym osobnikiem

W końcu ktoś to napisał otwarcie . Aż dziw ,że na forum cisza.

Sam jestem ciekaw ,jaka jest prawda. Jedno jest pewne,że to nie odosobniona opinia.

Najlepiej by osoba zainteresowana podjęła otwarte stanowisko.

Możesz rozwinąć twój post.... będzie jaśniej.
Maciek

Offline Michał N.

• Ekspert
  • Reputacja: 725
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #17 dnia: 13.08.2021, 16:14 »
Nie jestem plotkarzem ,ludzie potrafią też być zazdrośni po prostu.

Offline motov8

• Ekspert
  • Reputacja: 239
« Odpowiedź #18 dnia: 13.08.2021, 17:17 »
Dokładnie, wiem o co chodzi. Było, minęło i tyle. Zawsze tak będzie, ale kto żyje przeszłością? Nikt. Pzdr

Offline mjmaciek

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #19 dnia: 13.08.2021, 18:28 »

Nie ciągne ale coś więcej mógł byś powiedzieć.....
Maciek

Offline Rebrith

• Ekspert
  • Reputacja: 96
« Odpowiedź #20 dnia: 13.08.2021, 19:08 »
Coś napomknąć, a potem nabrać wody w usta. Trochę chamstwo, zwłaszcza wobec Dawida.

KrzysztofS

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 13.08.2021, 19:10 »
A jak otrzymali nominację na MŚ Method Feeder?

Bo im się to należało...jak powiedziała sołtysowa 8)
A na poważnie to tej imprezy nie widać w oficjalnym kalendarzu FIPSed więc to pewnie jest impreza poza strukturami PZW.
Czyli bardziej prywatnie, klubowo niż państwowo. Przecież nigdzie nie są rozgrywane zawody w method feeder a w zawodach feederowych jest ta metoda zakazana. Obecność Marlenki mnie osobiście nie dziwi. Ma wystartować 5 osób w drużynie i tyle. Niektóre zawody są rozgrywane w takiej formule.

Offline Mateusz Kujawski

• Ekspert
  • Reputacja: 40
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #22 dnia: 13.08.2021, 19:16 »

A na poważnie to tej imprezy nie widać w oficjalnym kalendarzu FIPSed więc to pewnie jest impreza poza strukturami PZW.
Czyli bardziej prywatnie, klubowo niż państwowo. Przecież nigdzie nie są rozgrywane zawody w method feeder a w zawodach feederowych jest ta metoda zakazana. Obecność Marlenki mnie osobiście nie dziwi. Ma wystartować 5 osób w drużynie i tyle. Niektóre zawody są rozgrywane w takiej formule.
Czyli co? Uważasz że są słabsi zawodnicy od nominowanych osób? Bo ja NIE sądzę! Nikomu nie ujmuje umiejętności i zdolności do łowienia ale coś mi się tu nie zgadza... Żadnego info nigdzie co i kiedy a tu raptem jeb skład ustalony.
🎣🎣🎣

Offline alisowski

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 73
  • Ulubione metody: tyczka i feeder
« Odpowiedź #23 dnia: 13.08.2021, 19:51 »

Czyli co? Uważasz że są słabsi zawodnicy od nominowanych osób? Bo ja NIE sądzę! Nikomu nie ujmuje umiejętności i zdolności do łowienia ale coś mi się tu nie zgadza... Żadnego info nigdzie co i kiedy a tu raptem jeb skład ustalony.
Przecież nic nie stało na przeszkodzie żebyś znalazł informację o tej imprezie,z własnych środków opłacił startowe i koszty pobytu i ustalił skład drużyny.Chyba to lepsza droga niż mała awanturka na Forum.Powodzenia i samych wędekarskich sukcesów :narybki: :)
Andrzej Lisowski

KrzysztofS

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 13.08.2021, 19:58 »

Uważam, że to jest wyjazd bardziej prywatny za własne pieniądze niż oficjalny jako reprezentacja kraju i tyle.

Offline Marcin Cichosz

• Ekspert
  • Reputacja: 431
  • Feeder Fans
    • Galeria
    • Feeder Fans
« Odpowiedź #25 dnia: 13.08.2021, 22:42 »

Uważam, że to jest wyjazd bardziej prywatny za własne pieniądze niż oficjalny jako reprezentacja kraju i tyle.

Mistrzostwa Świata Method Feeder miały już być w zeszłym roku. Jednak pandemia popsuła szyki. To oficjalna impreza. Od kilku lat były plany nad wciągnięciem Method Feeder do FIPSED.

Proszę tutaj terminarz na 2021:

http://www.fips-ed.com/fipsed/images/docs/Tableaux_en_def.pdf

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #26 dnia: 13.08.2021, 23:09 »
Wiele imprez z serii 'mistrzostwa świata' nie są oficjalnymi. I moim zdaniem nie ma o co kruszyć kopii. My mamy beznadziejnie zorganizowany sport w PZW (rządzą dziady) więc dobrze jest, jak jakaś ekipa uderzy, sponsorowana. I lepiej aby nie decydował tu nikt z PZW, bo w kapitancie zasiada np. esbek Mach (pfu!), który się wciska wszędzie jak majtki do tyłka, ważne, że lecą dietki, kilometrówki itp.

I nie robiłbym z tych mistrzostw świata w Metodzie jakieś wielce ważnej imprezy :) Fajnie natomiast, że jest, bo jakaś grupa cymbałów wymyśliła sobie regulamin feedera, tylko mieszając (ci z FiPSED). A cymbały z PZW to skopiowały, bo nie rozumieją co to jest popularyzacja rywalizacji wędkarskiej, która mogłaby wzmocnić związek :facepalm: W Polsce to ziarno trafia na podatny grunt, jest wielu 'szlachetnie łowiących' tak zwanym klasykiem, jakby Metoda to było coś paskudnego i niegodnego prawdziwego wędkarza. Nie rozumiem tego, bo liczy się skuteczność, i odmiany feedera mają zastosowanie w różnych warunkach i są skuteczne na różne sposoby, i to właśnie wędkarz powinien umieć się dopasować.

I fajnie, że są ludzie co tam jadą i reprezentują Polskę. Jest woda na młyn. Teraz wielu startujących sama może myśleć, aby wystartować w takiej imprezie, i i znów się kręci 'młyńskie koło', jeszcze bardziej :) Bo nie czarujmy się, tu się liczą pieniądze, sponsoring. I na nasze warunki to bardzo dobra rzecz. Bo jest popularyzacja wędkowania bez zabierania ryb, co pomaga naszym zdegradowanym wodom. Zaszczepia się nowe podejście, bardzo zdrowe. Zwłaszcza, że stada tarłowe należy odbudowywać, i każda duża ryba której zwraca się wolność, ma okazję się wytrzeć (nie piszę o karpiach czy amurach). I w tyłek należy sobie wsadzić teorie fanów mięsa, co mówią o pastwieniu się nad zwierzętami.
Lucjan

Offline katmay

• Ekspert
  • Reputacja: 563
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #27 dnia: 13.08.2021, 23:30 »
Tylko z kilkoma krzyżowalem kopię na zawodach i zdecydowanie powinni jechać.
To specjaliści.
Janusz (strażak) to jeszcze na jakiś zawodach łowi? Nie interesowałem się za bardzo MatchPro i ich występami.

Ostatni kontakt z mistrzostwami świata w feederze miałem, gdy poprzedni pomocnik odebrał ode mnie mączkę na zawody gdy reprezentacja leciała do RPA.

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka

Marcin

KrzysztofS

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: 14.08.2021, 07:04 »

Mistrzostwa Świata Method Feeder miały już być w zeszłym roku. Jednak pandemia popsuła szyki. To oficjalna impreza. Od kilku lat były plany nad wciągnięciem Method Feeder do FIPSED.

Proszę tutaj terminarz na 2021:

http://www.fips-ed.com/fipsed/images/docs/Tableaux_en_def.pdf

Masz rację. Mea culpa - widziałem ten terminarz ale spojrzałem w niewłaściwą kolumnę. To zmienia postać rzeczy.
I utwierdza mnie w przekonaniu, że dobrze zrobiłem wypisując się kilka lat temu z organizacji o nazwie PZW. Tam już od dawna nie jest normalnie.

Offline mjmaciek

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #29 dnia: 15.08.2021, 17:17 »
Z tego co widziałem Polska drużyna na 9 pozycji .
Wygrali Belgowie.
Indywidualnie Polak chyba na 29 pozycji.
Maciek