Autor Wątek: Pokrowiec, tuba na 2-3 wędki  (Przeczytany 121668 razy)

Offline Fisha

• Ekspert
  • Reputacja: 87
  • Ulubione metody: method feeder
Odp: Pokrowiec, tuba na 2-3 wędki
« Odpowiedź #435 dnia: 26.02.2019, 23:03 »
EDYTA numer 2:
Po wymianie kilku meili drapieżniki napisali, że najsztywniejszy obecnie dostępny pokrowiec w moim przedziale cenowym to Daiwa Hardcase Rod Bag - 157cm. Wygląda więc na to, że muszę zacisnąć zęby i jakoś przeboleć ten fakt, że pokrowiec mocno się rysuje. Koniec końców najbardziej zależy mi na sztywności pokrowca i jak najlepszej ochronie wędek. Zastanawia mnie tylko fakt, że jest to najtańszy pokrowiec Daiwy.

Tu masz jeszcze w kolorze czarnym:
https://max-fish.pl/product-abk-14973-15809-345-DAIWA-SZTYWNY-POKROWIEC-JEDNOKOMOROWY-157cm.html
Jak nie przepadam za Daiwa to ten pokrowiec jest najpiękniejszy ze wszystkich :)

Offline Marcin

• Ekspert
  • Reputacja: 119
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #436 dnia: 26.02.2019, 23:13 »
Shimano brałeś pod uwagę?
https://sklepdrapieznik.pl/sklep/pokrowce-na-wedki-usztywniane/26252-pokrowiec-ochronny-shimano-dwukomorowy-170cm.html
W sumie to nie. Nastawiony byłem na tego Matrixa, a teraz jak dostałem informację od drapieżników, że ta daiwa jest najsztywniejsza to po prostu ją zamówiłem i tyle. Zobaczymy co będzie :)
Pozdrawiam
Marcin

Offline hobby

• Ekspert
  • Reputacja: 188
    • Galeria
« Odpowiedź #437 dnia: 26.02.2019, 23:21 »
W sumie to nie. Nastawiony byłem na tego Matrixa, a teraz jak dostałem informację od drapieżników, że ta daiwa jest najsztywniejsza to po prostu ją zamówiłem i tyle. Zobaczymy co będzie :)
Marcin, to już pod względem ochrony wędek będziesz w erze kosmicznej :P
...Nie idź za mną, bo nie umiem prowadzić, nie idź przede mną, bo mogę za Tobą nie nadążyć. Idź po prostu obok mnie i bądź moim przyjacielem...
Jurek

Offline motov8

• Ekspert
  • Reputacja: 239
« Odpowiedź #438 dnia: 27.02.2019, 15:16 »
Jednak będę odsyłał te matrixy, bo naprawdę mają zerową sztywność, a szkoda mi wędek, żeby się uszkodziły.
Co możecie polecić w miarę sztywnego na 2x wędki 188 cm, nie wiem czy wejdą na 190 cm pokrowiec, dlatego też kupiłem tego matrixa, bo miał 195 cm.
Fajnie jakby miał kieszeń na podpórki.

Offline hobby

• Ekspert
  • Reputacja: 188
    • Galeria
« Odpowiedź #439 dnia: 27.02.2019, 15:40 »
Ostatnio bardzo dobre opinie zbierają nowe pokrowce Lorpio, już sporo osób z forum kupiło te pokrowce więc może:
https://sprzetlorpio.pl/pol_m_Pokrowce-torby_Lorpio-Extreme-437.html

Recenzja na Forum:
http://splawikigrunt.pl/forum/index.php?topic=14142.0
...Nie idź za mną, bo nie umiem prowadzić, nie idź przede mną, bo mogę za Tobą nie nadążyć. Idź po prostu obok mnie i bądź moim przyjacielem...
Jurek

Offline davids80

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 8
« Odpowiedź #440 dnia: 22.03.2019, 11:17 »
Poszukuję usztywnionego pokrowca na dwie wędki.
Na początku miał być to Lorpio Extreme 140 ale teraz bardziej skłaniam się do: Browning Sphere Double Rod Carrier.
Myślałem też czy nie dołożyć do: Cresta Blackthorne Protector Holdall Double ale coś ciężko z dostępnością no i w ogóle czy warto rzeczywiście dopłacać do Cresty skoro ten Browning wygląda dość solidnie, przynajmniej na zdjęciach :P
Nie widziałem żadnego z nich na żywo, nie miałem okazji "pomacać organoleptycznie" ;) stąd pytanie do użytkowników, jak wrażenia, jak z jakością wykonania, samym użytkowaniem i w ogóle...
daVe

Offline Legionista1983

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 2
  • Nie uznaję prawd objawionych
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #441 dnia: 23.03.2019, 09:12 »
A może coś takiego KONGER COMBO https://rybomania24.pl/pl/p/POKROWIEC-FUTERAL-NA-WEDKI-KONGER-COMBO-/1239 . Dostępne w wersjach 90 , 130 i 150 cm . Ja sobie zamówiłem 150 cm

Offline davids80

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #442 dnia: 28.03.2019, 10:08 »
Praktycznie zdecydowałem się na Browning Sphere Double Rod Carrier, nawet poprosiłem o fotki ze sklepu i właśnie pytanie, bo pokrowiec niby w wersji "usztywnionej" a na zdjęciach widać jak jest wyginany w różne strony...  Czy powinno tak się go składać (transportować)? Nie zrobią się przez to załamania?
daVe

Offline Igor

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #443 dnia: 28.03.2019, 11:13 »
Zrobią. Ja ostatnio dostałem tak samo złożony pokrowiec, trochę naginania prostowania i jest lepiej

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

Offline motov8

• Ekspert
  • Reputacja: 239
« Odpowiedź #444 dnia: 28.03.2019, 13:04 »
O w mordę. Widzę, że 95% usztywnianych pokrowców nie spełnia swojego zadania i lepiej było kupić szmaciany wzmacniany włóknem.
Sam myślałem, że moje Matrixy pro stiff holdall są mało sztywne, ale żeby składać w kilka części usztywniony pokrowiec ? A sam się nad nimi zastanawiałem.
Jedynie pozostają te Lorpio 140/160/180 - szkoda, że nie ma 190 lub 200, bo jednak 12ft shimano kije nie wejdą do 180.

Offline maciek_krk

• ⚡⚡⚡⚡⚡
  • Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 520
« Odpowiedź #445 dnia: 28.03.2019, 13:17 »
Mój Preston Montster 3+3 Holdall był podobnie poskładany. Przyjechał z UK zwinięty, w niewielkim pudełku. Po rozłożeniu nie ma żadnych śladów i załamań. Widocznie zależy z jakiego materiału zrobione jest usztywnienie :)

Nie ma co się dziwić, że długie i usztywniane pokrowce przychodzą zwinięte... koszty transportu i późniejszej wysyłki ze sklepu byłyby znaaaacznie wyższe :(
Pozdrawiam,
Maciek

Offline davids80

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #446 dnia: 29.03.2019, 10:33 »
...to jak - "nie wybrzydzać" i brać?
Zastanawia mnie jak w przypadku tego Browninga będą wyglądały "ewentualne" załamania. Ciekawe jak przedstawia się to w innych sklepach, możliwe że w taki sam sposób otrzymali towar z hurtowni...
daVe

Offline maciek_krk

• ⚡⚡⚡⚡⚡
  • Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 520
« Odpowiedź #447 dnia: 29.03.2019, 11:28 »
Na 99% dokładnie tak samo otrzymali towar z hurtowni ;)

Poprzedni pokrowiec (Preston Monster 170 cm) kupowałem bezpośrednio w sklepie Drapieżnik. Przy mnie pracownik sklepu wyjmował pokrowiec z pudełka i "rozwijał" go :) Nie mam pojęcia jak to zwinięcie wpływa na pokrowiec Browninga. Przy obu pokrowcach Preston, które kupiłem, nie miało to żadnego wpływu i nie było żadnych załamań :)
Pozdrawiam,
Maciek

Offline N3su

• Ekspert
  • Reputacja: 319
  • Ulubione metody: spinning
« Odpowiedź #448 dnia: 29.03.2019, 15:18 »
O w mordę. Widzę, że 95% usztywnianych pokrowców nie spełnia swojego zadania i lepiej było kupić szmaciany wzmacniany włóknem.
Sam myślałem, że moje Matrixy pro stiff holdall są mało sztywne, ale żeby składać w kilka części usztywniony pokrowiec ? A sam się nad nimi zastanawiałem.
Jedynie pozostają te Lorpio 140/160/180 - szkoda, że nie ma 190 lub 200, bo jednak 12ft shimano kije nie wejdą do 180.
Ta szkoda, że 190 nie ma i szersza kieszeń zewnętrzna. Mam też Pro Stiff 4 Rod 195 (ma załamanie) i ten Lorpio 180 jest faktycznie sztywniejszy. Ten Sphere złożony tragicznie. Ogólnie brakuje teraz pokrowców z zewnętrzną kieszenią. Jednak wole, aby wędki były oddzielone od gratów grubym usztywnieniem niż cienką ścianka.

Offline kordi

• Ekspert
  • Reputacja: 74
« Odpowiedź #449 dnia: 29.03.2019, 15:52 »
Mam ten nowy, usztywniany pokrowiec Daiwa Tournament, tam jest właśnie kieszeń zewnętrzna i do tego potrójna. Fajnie w nich się mieszczą podpórki, sztyce, a nawet parasol:)