Autor Wątek: Kamera do monitoringu  (Przeczytany 2196 razy)

Offline basp28

• Ekspert
  • Reputacja: 97
Kamera do monitoringu
« dnia: 22.10.2021, 19:52 »
Może ktoś ma wiedzę, doświadczenie i może polecić kamerę do monitorowania domu - może być zewnętrzna, może wewnętrzna - ta lepsza.
Co bym chciał -
Łączność bezprzewodowa najlepiej wifi z routerem,
Chyba wolałbym zasilanie z baterii, choć kabelek też mogę pociągnąć.
Obraz takiej jakości, żebym mógł rozpoznać kto wchodzi (w nocy , po ciemku też), raczej nie przeskok po klatce, ale w miarę płynny.
No i możliwość, podgląd na telefonie.
Dobrze, gdyby była możliwość podłączenia w aplikacji kilku kamer.
Cena - im niżej tym lepiej.

Offline pr00

• Ekspert
  • Reputacja: 318
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Odp: Kamera do monitoringu
« Odpowiedź #1 dnia: 22.10.2021, 20:10 »
Mam taką do nadzoru nad dzieckiem Noomi spełnia wszystkie funkcje wpsolpracuje z aplikacją Tuya. Zobacz kamery Xiaomi powinnyiec funkcjonalność jakiej szukasz.

Offline xjakub

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 15
  • Ulubione metody: bat
« Odpowiedź #2 dnia: 22.10.2021, 20:12 »
Może ktoś ma wiedzę, doświadczenie i może polecić kamerę do monitorowania domu - może być zewnętrzna, może wewnętrzna - ta lepsza.
Co bym chciał -
Łączność bezprzewodowa najlepiej wifi z routerem,
Chyba wolałbym zasilanie z baterii, choć kabelek też mogę pociągnąć.
Obraz takiej jakości, żebym mógł rozpoznać kto wchodzi (w nocy , po ciemku też), raczej nie przeskok po klatce, ale w miarę płynny.
No i możliwość, podgląd na telefonie.
Dobrze, gdyby była możliwość podłączenia w aplikacji kilku kamer.
Cena - im niżej tym lepiej.
Ja używam HiK i Dahau.  Fajnie pracują, coś tam na nich widać, i fortuny nie kosztują.

Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka

Offline mjmaciek

• Ekspert
  • Reputacja: 938
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #3 dnia: 22.10.2021, 20:32 »
Też polecam budżetowo hikvishion , dahua.
Profesionalne cariery.
Do tego rejestrator , jak chcesz przesyłać jakis switch.
Zestawić i smiga.
Maciek

Offline Mikołaj Burkiewicz

• Ekspert
  • Reputacja: 116
« Odpowiedź #4 dnia: 25.10.2021, 22:11 »
Ja kupiłem coś takiego i sprawdza się bardzo dobrze

https://www.euro.com.pl/kamery-ip-do-monitoringu/tp-link-kamer-tp-link-tapo-c200.bhtml?gclid=CjwKCAjwq9mLBhB2EiwAuYdMtf5uIH-Xb10rGL_rzjABFel9YtUTKONsdeNNoFqPOX2FQP3pj9b5axoC18gQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds

Sterowana / podglądana z telefonu. Można ją zdalnie obracać 360 stopni oraz góra-dół w pewnym zakresie. Widzi w nocy, ma  wbudowany głośnik oraz mikrofon. Po włożeniu karty pamięci ma możliwość zapisywania obrazu. Do użytku wewnętrznego. Nie ma wbudowanej baterii ale pewnie coś można wykombinować.

Offline basp28

• Ekspert
  • Reputacja: 97
« Odpowiedź #5 dnia: 25.10.2021, 22:37 »

https://www.euro.com.pl/kamery-ip-do-monitoringu/tp-link-kamer-tp-link-tapo-c200.bhtml?gclid=CjwKCAjwq9mLBhB2EiwAuYdMtf5uIH-Xb10rGL_rzjABFel9YtUTKONsdeNNoFqPOX2FQP3pj9b5axoC18gQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds

Sterowana / podglądana z telefonu. Można ją zdalnie obracać 360 stopni oraz góra-dół w pewnym zakresie. Widzi w nocy, ma  wbudowany głośnik oraz mikrofon. Po włożeniu karty pamięci ma możliwość zapisywania obrazu. Do użytku wewnętrznego. Nie ma wbudowanej baterii ale pewnie coś można wykombinować.
A jak z jakością obrazu ? - można rozpoznać osobę, która jest hmmm 2-4 m od kamery? ma to być nad wejściem do mieszkania, żebym wiedział kiedy i kto wchodzi.

Offline Mikołaj Burkiewicz

• Ekspert
  • Reputacja: 116
« Odpowiedź #6 dnia: 26.10.2021, 10:58 »

https://www.euro.com.pl/kamery-ip-do-monitoringu/tp-link-kamer-tp-link-tapo-c200.bhtml

A jak z jakością obrazu ? - można rozpoznać osobę, która jest hmmm 2-4 m od kamery? ma to być nad wejściem do mieszkania, żebym wiedział kiedy i kto wchodzi.

Można.