Autor Wątek: Wyniki nad wodą 2022  (Przeczytany 260916 razy)

Offline tomasz 38

• Ekspert
  • Reputacja: 552
  • Ulubione metody: feeder
Odp: Wyniki nad wodą 2022
« Odpowiedź #135 dnia: 12.02.2022, 16:12 »
Jutro obowiązków sporo nie dam rady ,jak będę się wybierał gdzieś  to się odezwę :beer:

Offline ledi12

• Ekspert
  • Reputacja: 259
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #136 dnia: 12.02.2022, 16:19 »
O ile początki lutego zapowiadały się zacnie i dało rade odławiać ryby o tyle po dzisiejszych mrozach (-3) powrót do punktu wyjścia... 8h bez brania :P
Metodowy karpiarz
---------------------
Sum -> 22 kg
Karp -> 20 kg
Jesiotr -> 12 kg
Amur -> 17 kg

Online Awek

• Ekspert
  • Reputacja: 334
  • Ulubione metody: wędkarstwo karpiowe
« Odpowiedź #137 dnia: 12.02.2022, 20:15 »
Dziś tylko kilka ujęć z nad Wisły, jedno nieśmiałe branie ok 16 tej i tyle, dzień bez ryby, duża woda tym razem mnie pokonała. Gratulacje dla tych co byli i coś złowili

Wysłane z mojego RMX2155 przy użyciu Tapatalka

Sławek

Offline Artur Kraśnicki

• Sklep Fish24.pl
  • Ekspert
  • Reputacja: 182
« Odpowiedź #138 dnia: 13.02.2022, 19:15 »
Nocne zmagania z 12 na 13 luty.
Ostatnio moji znajomi pytali czy nie zorganizowałbym jakiś nocnych potyczek żeby sobie polowic w lutym razem, mówię nie ma sprawy. Cel port Cigacice Formula łowimy od 15 do 8 rano wpisowe zero złotych do wygrania uścisk dłoni organizatora za drugie i trzecie miejsce ta sama nagroda co za pierwsze. Śmiechu co nie miarą ferkfencja jak na bardzo mrożna noc dosyć bogata bo 11 zapaleńców którzy chcą osiągnąć jak najlepszy wynik w tym dwóch kolegów na splawik (Formula była feeder ale wyjątek zrobiony dla miłych kolegów po kiju)
Wszyscy pełni optymizmu startują gruntują, neca kulami, szklankami aza chwilę mają czerwone twarze ze złości ponieważ wpływa barka do portu i robi,, bigos,, z wody kotłując ją na maxa turbinami. Po tym zdarzeniu jest na jakiś czas odcięcie z, braniami. Mało tego pogoda robi się zimowa temperatura zaczyna spadać najpierw jest 0 potem - 1 dalej - 2 dochodzi do - 3 i powoli ferkfencja zaczyna słabnąć powłoki zawodnicy się wykruszają. Szron wszędzie lód na przelotkach utrudnia wędkowanie bo po 2 czy 3 rzutach trzeba ściągać lód z przelotek. W połowie nocy oglądam się i widzę że pozostało nas tylko 3 ☃️☃️☃️Święta Trojca pozostaje do końca na polu bitwy czyli ja oczywiście Marek i Bartek który dojechał do nas po zakończeniu zawodów wieczornych z Nowej Soli. Trzymamy się do końca walcząc jak lwy już nie tyle o  najlepszy wynik ale o prztrwanie mroznej nocy. Robimy grila pijemy kawy i herbaty z termosu Barti ma kuchenkę robi dodatkowo kawę. Wszędzie szron woda do mycia rąk zamarza robaki też Zaneta kostnieje ale ryby jakoś biorą.Na warsztat wziąłem Najnowszy model z, Browninga Xenos Feeder Braid 3, 6 do 50g który przelowilem cała noc. (niedługo recenzja i opis na profilu Browning Feeder Poland dla zainteresowanych).
Odlawiamy  więcej podleszczakow trochę krąpi najmniej już jest tych zimowych mamusiek ale wydaje mi się że jest to spowodowane pora roku jest połowa lutego parę dni wcześniej pogoda trochę poszalała bo za, dnia potrafiło być plus 11 a w nocy 6 ryby chyba poczuly przedwiośnie.
Po zakończeniu wędkowania robimy ważenie i pamiątkowe zdjęcia (do zdjęć mamy specjalna kołyskę karpiówa do delikatnego przetrzymywania ryb) po czym ryby wszystkie wracają do wody. Marek łowi ponad 8 kg, Bartek ponad 10kg ja łowię ponad 17kg (66sztuk)grneraknie nie chodzi kto ile zlowil ale fajna zabawę spotkanie się w gronie przyjaciół pozartowanie i wspólne wędkowanie. Dodam tylko ze dwóch kolegów ze spławika, skoczyło szybciej wędkowanie i pozamiatali mając zlowione we dwóch ponad 50kg 🔥🔥🔥
Pozdrawiam serdecznie wszystkich maniaków nocnych feederowych zasiadek życząc udanych połowów i do zobaczenia nad wodą.
Moje paliwo to wędkarstwo bez niego nie jadę.
Pozdrawiam
Artur Kraśnicki

Offline tomasz 38

• Ekspert
« Odpowiedź #139 dnia: 13.02.2022, 19:24 »
Artur jesteś wielki :bravo: :beer: :thumbup:

Offline KotKoi

• Ekspert
  • Reputacja: 86
« Odpowiedź #140 dnia: 13.02.2022, 19:49 »
Cześć Artur!!! 8) 8)

Mega wypad!!!
 Ja nie mogę się doczekać by piknąć nad wodę.
Tak kusisz. :)

Offline zbyszek321

• Ekspert
  • Reputacja: 190
« Odpowiedź #141 dnia: 13.02.2022, 19:57 »
Twardziele :)
Zbyszek

Offline Artur Kraśnicki

• Sklep Fish24.pl
  • Ekspert
  • Reputacja: 182
« Odpowiedź #142 dnia: 13.02.2022, 20:07 »
Cześć Artur!!! 8) 8)

Mega wypad!!!
 Ja nie mogę się doczekać by piknąć nad wodę.
Tak kusisz. :)
Spoko mimo przemarzniętej dupki to  fajne łowienie :)
Moje paliwo to wędkarstwo bez niego nie jadę.
Pozdrawiam
Artur Kraśnicki

Offline Maki

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 20
« Odpowiedź #143 dnia: 13.02.2022, 20:36 »
Dzień Dobry,
Dziś piękna pogoda i poszedłem testować nowy sprzęt.
Rybki dopisały, buzia uśmiechnięta i opalona.
Brały same karpie i tylko na przynęty około 5/6 mm
Poduszki ringersa krojone na dwie części :)
[/url]

Offline cthulhu

• Ekspert
  • Reputacja: 218
« Odpowiedź #144 dnia: 14.02.2022, 07:34 »
Dziś tylko kilka ujęć z nad Wisły, jedno nieśmiałe branie ok 16 tej i tyle, dzień bez ryby, duża woda tym razem mnie pokonała. Gratulacje dla tych co byli i coś złowili

Wysłane z mojego RMX2155 przy użyciu Tapatalka

Awek byłem w weekend na d Dunajcem(sobota w godz. 12.00-17.00, niedziela 14.30 -17.00). Stan wody dobry ok.150cm., pogoda również idealna pod siedzenia nad rzeką.
W sobotę nic. W niedzielę miałem jedno konkretne branie, ale byłem z dala od wędki (tak to jest, jak się siedzi cały czas przy wędkach to cisza, a jak się odejdzie na chwile, to akurat jest akcja ;D). Możliwe, że to coś płynęło rzeką i się otarło o żyłkę, ale po dwóch dniach siedzenia bez pika, dźwięk dzwonka i telepanie wędką podniosło mi morale z myślą, ze może to kleń skoro do tej pory nic mi tak nie walnęło :P.
Dla mnie takie wypady chociaż jeszcze bez efektów to możliwość nabierania doświadczenia i obserwacji rzeki. Nauczyłem się ten chleb poprawnie zakładać. Drapichrust dzięki :beer:. Ten chleb z Auchana robo robotę. Wcześniej miałem jakiś ze Stokrotki i on się jakoś słabo "lepił" a przy okazji kruszył. Do zakładania na hak używam gumek do peletu z Mikado. Fajne są bo można je palcami zakładać bez używania rozwieraka. Wcześniej jak go używałem to również nim chleb uszkadzałem.

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2238
  • MFT
« Odpowiedź #145 dnia: 14.02.2022, 11:06 »
Piękne foty!
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline fishunter1990

• Ekspert
  • Reputacja: 905
  • Przystawka i Laying-on Gruntówka z alarmem
« Odpowiedź #146 dnia: 14.02.2022, 11:19 »
:thumbup: :beer:.
Wolę łowić niż łapać...🎣🍺😉

Online Awek

• Ekspert
  • Reputacja: 334
« Odpowiedź #147 dnia: 14.02.2022, 11:20 »
Super foty kolego cthulhu :beer: :thumbup:, fajnie że próbowałeś, to był trudny weekend na złowienie klenia, czyżby im to piękne słońce przeszkadzało?, na Dunajcu woda była dobra (jej stan) za to na Wiśle jest taka huśtawka, że mam ostatnio dość, bez przerwy do góry i na dół, ryby chyba zgłupiały :P. Patrząc na pogodę lepiej na razie nie będzie, zanim stany wody się obniżą to trochu zejdzie. Moje łowiska na razie nie czynne, więc będę dalej się uganiał za kleniem, może kiedyś się uda :D
Sławek

Offline Matthis

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 19
« Odpowiedź #148 dnia: 14.02.2022, 14:26 »
Piękne fotki cthulhu jest klimat :thumbup:

Offline tomasz 38

• Ekspert