Który kołowrotek chcesz kupić? Bo https://angryfish.pl/wedkarstwo-feederowe/kolowrotek-by-dome-team-feeder-carp-fighterlcs6000 wygląda, że jest dostępny, TEAM FEEDER FINE CARP 5000 faktycznie niedostępny. Weź Power Fightera za niewielkie pieniądze. Naprawdę fajny. Nevisa nie miałem.
To jest wersja LCS a pisałeś że do tych kijów odradzasz wersję LCS
Ale ten, do którego linkuję nie jest LCS.
Nie wiem czy ja źle widzę ale u mnie pokazuje w nazwie LCS

Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka
[/quote]
Faktycznie, nie zauważyłem, że podlinkowany ma w opisie LCS. Tego nie miałem. Na oko wygląda, jak Power Fighter z wolnym biegiem dlatego trochę droższy i cięższy. Szpule wyglądają identycznie, cena nadal atrakcyjna, myslę, że mozna się na niego skusić.
Te które raczej odradzam to ciężkie kołowrotki z dużymi szpulami typu Long Cast o wadze ponad 0,5 kg. Nie osiągałem większego dystansu, niz na mniejszych kołowrotkach.
By dome fine carp 6000, jak pisałem, mieści tylko 125 m żyłki 0,28 mm, dokładnie tyle, co Power Fighter 5000 podczas, gdy fine carp 5000 - ponad 150 m 0,28 mm.
TEAM FEEDER MASTER CARP PRO 6000 też wygląda ciekawie. Nie miałem go nigdy w ręku ale ktoś na forum go miał i chwalił.
Reasumując. Do Twoich potrzeb do tego kija wziąłbym:
Z niedostępnych
1. Power Fighter - ze względu na stosunek jakość/cena
2. Fine carp 5000 - ze względu na jakość i możliwość nawinięcia nawet 140 m żyłki 0,30 mm
Z dostępnych
TEAM FEEDER CARP FIGHTERLCS6000 - wygląda podobnie jak Power Fighter, nadal korzystna cena lub TEAM FEEDER MASTER CARP PRO 6000.