Cytat: damager89 w 19.04.2022, 08:39Cytat: Leszcz1989 w 19.04.2022, 05:32Nie musisz mieć dużych przelotek w szczytówce wystarczy wykonać poprawnie węzeł plecionka 0.08 lub 0.10 plus żyłka Shimano technium 0.225 ewentualnie jeden rozmiar pogrubić jak są obawy. Ja używam zawsze najlzejsze koszyki jakie mogę stosować 95% czasu na wodach stojących łowię 20-30g.Moim zdaniem klasyczne małe przelotki lepiej sygnalizują brania. Wybór wędek w tej cenie jest naprawdę duży aż ciężko cokolwiek zaproponować. Zakładam że każdy to poleca czego sam używa. Myślę że spokojnie kij o cw 60-70g wystarczy na Twoje potrzeby.Hej, jednak kij z dużymi przelotkami mi robił robotę więc chce coś podobnego.Mam różne kije z mniejszymi przelotkami i to nie jest to... Komfort nad wodą jest wart każdej ceny. Mi zdarza się używać na stojących nawet 40g, gdzie chce szybko i dużo podać.w Twoje potrzeby wpisuje się Browning sphere ewentualnie Tubertini tbr concept w wersji medium jeszcze flagman mascot pewnie jeszcze wiele innych z przelotkami minima
Cytat: Leszcz1989 w 19.04.2022, 05:32Nie musisz mieć dużych przelotek w szczytówce wystarczy wykonać poprawnie węzeł plecionka 0.08 lub 0.10 plus żyłka Shimano technium 0.225 ewentualnie jeden rozmiar pogrubić jak są obawy. Ja używam zawsze najlzejsze koszyki jakie mogę stosować 95% czasu na wodach stojących łowię 20-30g.Moim zdaniem klasyczne małe przelotki lepiej sygnalizują brania. Wybór wędek w tej cenie jest naprawdę duży aż ciężko cokolwiek zaproponować. Zakładam że każdy to poleca czego sam używa. Myślę że spokojnie kij o cw 60-70g wystarczy na Twoje potrzeby.Hej, jednak kij z dużymi przelotkami mi robił robotę więc chce coś podobnego.Mam różne kije z mniejszymi przelotkami i to nie jest to... Komfort nad wodą jest wart każdej ceny. Mi zdarza się używać na stojących nawet 40g, gdzie chce szybko i dużo podać.
Nie musisz mieć dużych przelotek w szczytówce wystarczy wykonać poprawnie węzeł plecionka 0.08 lub 0.10 plus żyłka Shimano technium 0.225 ewentualnie jeden rozmiar pogrubić jak są obawy. Ja używam zawsze najlzejsze koszyki jakie mogę stosować 95% czasu na wodach stojących łowię 20-30g.Moim zdaniem klasyczne małe przelotki lepiej sygnalizują brania. Wybór wędek w tej cenie jest naprawdę duży aż ciężko cokolwiek zaproponować. Zakładam że każdy to poleca czego sam używa. Myślę że spokojnie kij o cw 60-70g wystarczy na Twoje potrzeby.
Jest jeszcze browning hyperdromehttps://sklepdrapieznik.pl/feedery-i-pickery/40581-browning-hyperdrome-feeder-330m-80g.htmNie wiem czy nie jest on jednak zbyt sztywny. Są filmy Artura Kraśnickiego z tym kijem.
Cytat: damager89 w 19.04.2022, 08:39Cytat: Leszcz1989 w 19.04.2022, 05:32Nie musisz mieć dużych przelotek w szczytówce wystarczy wykonać poprawnie węzeł plecionka 0.08 lub 0.10 plus żyłka Shimano technium 0.225 ewentualnie jeden rozmiar pogrubić jak są obawy. Ja używam zawsze najlzejsze koszyki jakie mogę stosować 95% czasu na wodach stojących łowię 20-30g.Moim zdaniem klasyczne małe przelotki lepiej sygnalizują brania. Wybór wędek w tej cenie jest naprawdę duży aż ciężko cokolwiek zaproponować. Zakładam że każdy to poleca czego sam używa. Myślę że spokojnie kij o cw 60-70g wystarczy na Twoje potrzeby.Hej, jednak kij z dużymi przelotkami mi robił robotę więc chce coś podobnego.Mam różne kije z mniejszymi przelotkami i to nie jest to... Komfort nad wodą jest wart każdej ceny. Mi zdarza się używać na stojących nawet 40g, gdzie chce szybko i dużo podać.Też przerabiałem takie wędki jakoś znaczącej różnicy nie zauważyłem chyba ważniejszy jest dobór odpowiedniej linki zrobienie perfekcyjnego węzła technika rzutu odpowiedni koszyk np Preston absolute cage na bardzo daleko dystans a te wszystkie przelotki startowa "K" itd. to chyba marketingowy chwyt i wprowadzenie czegoś nowego żeby sprzedaż nie spadała.
Cytat: Leszcz1989 w 19.04.2022, 09:06Cytat: damager89 w 19.04.2022, 08:39Cytat: Leszcz1989 w 19.04.2022, 05:32Nie musisz mieć dużych przelotek w szczytówce wystarczy wykonać poprawnie węzeł plecionka 0.08 lub 0.10 plus żyłka Shimano technium 0.225 ewentualnie jeden rozmiar pogrubić jak są obawy. Ja używam zawsze najlzejsze koszyki jakie mogę stosować 95% czasu na wodach stojących łowię 20-30g.Moim zdaniem klasyczne małe przelotki lepiej sygnalizują brania. Wybór wędek w tej cenie jest naprawdę duży aż ciężko cokolwiek zaproponować. Zakładam że każdy to poleca czego sam używa. Myślę że spokojnie kij o cw 60-70g wystarczy na Twoje potrzeby.Hej, jednak kij z dużymi przelotkami mi robił robotę więc chce coś podobnego.Mam różne kije z mniejszymi przelotkami i to nie jest to... Komfort nad wodą jest wart każdej ceny. Mi zdarza się używać na stojących nawet 40g, gdzie chce szybko i dużo podać.Też przerabiałem takie wędki jakoś znaczącej różnicy nie zauważyłem chyba ważniejszy jest dobór odpowiedniej linki zrobienie perfekcyjnego węzła technika rzutu odpowiedni koszyk np Preston absolute cage na bardzo daleko dystans a te wszystkie przelotki startowa "K" itd. to chyba marketingowy chwyt i wprowadzenie czegoś nowego żeby sprzedaż nie spadała.Preston Absolute cage window jak się domyślam?
COLMIC NEXT ADVENTURE - 3,6m do 90g 3 sec.
-"Zawodniczy " czyli jaki ? znam zawodników którzy łowią wedziskiem za 200 lub 2200 zł