Autor Wątek: Stoliki karpiowe oraz biwakowe  (Przeczytany 2014 razy)

Offline warcianin

• Ekspert
  • Reputacja: 39
Stoliki karpiowe oraz biwakowe
« dnia: 23.04.2022, 19:38 »
Witam mam się z zamiarem kupna stolika karpiowego lub bivakowego, wyższego takiego aby spokojnie na nim zjeść wymogi to regulowane nóżki i stabilny No i trwały . Może ktoś ma jakiś do polecenia bo po komentarzach na allegro aż strach coś kupić.
Konrad

Offline Papi_feeder

• Ekspert
  • Reputacja: 60
  • Ulubione metody: method feeder
Odp: Stoliki karpiowe oraz biwakowe
« Odpowiedź #1 dnia: 23.04.2022, 20:22 »
Zerknij... tani a dobry.
ps. wyleje ci się coś to nie pocieknie na podłogę namiotu...
"Jestem podejrzliwy wobec ludzi, którzy nie lubią psów, ale ufam psu, który nie lubi jakiegoś człowieka". Bill Murray

Offline Qasz

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 99
  • Improvises, adapts and angling
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #2 dnia: 26.04.2022, 20:13 »
Mam tego elektrostatyka z poprzedniej wersji (bardziej pancernej), nie polecam, nie dość że ciężki to jeszcze to przetłoczenie na miski czy kubki (raczej kufle) jest straszne, nie wygodne i zabiera tylko miejsce, najchętniej bym się go pozbył ale kto to kupi? (ja dostałem to jako nietrafiony prezent, chciałem inny, dostał mi się ten, a darowanej szkapie się pod ogon nie zagląda).

Stolik potrzebny jest z dość wysoką regulacją nóg, płaskim stołem (osobiście nie brał bym siatki) niewysokimi rantami ale muszą być i w wersji deluxe - stopami które dopasują się do rzeźby terenu.

https://allegro.pl/oferta/stolik-wedkarski-magnum-77x63x45cm-traper-9857899527
Swoje kosztuje, ale dla mnie to prawie ideał do którego będę dążył.

https://allegro.pl/oferta/wielki-stolik-wedkarski-karpiowy-dynamic-ngt-9493680778
Ten jest git ale ma za krótkie nogi

https://allegro.pl/oferta/stolik-wedkarski-skladany-xl-55x35-delphin-metalow-12064263307
Bardzo ciekawy, z blokowanymi nogami, brak "stóp" ale da się bez tego żyć

https://allegro.pl/oferta/mikado-stolik-karpiowy-wedkarski-bivvy-table-11218583549
Ten jest tańszy, nie wiem jak wykonana jest blokada nóg i nie wydaje się duży, ale cebula nie pęknie przy tej cenie. Nadal jednak poszperał bym za zdjęciami w necie czy mechanizm blokady nóg jest sensowny, od tego zależy cała stabilność stolika.

To moje obserwacje jakie poczyniłem z używania mojego stolika i stolika kolegi, chyba z anacondy (raz go miałem i choć był niski to miał "stopy" i to było fajne)
To tyle, myśl, niestety na koniec każdy zostaje z tym sam, bo musi tę kasę wydać :P (a jak już kupisz to proszę napisz recenzję, choćby krótką, choćby bez zdjęć, żeby ktoś choć miał odrobinę więcej tej informacji, a to ważne bo "dobro wraca")
Nosferatu z koncentratu

Offline Qasz

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 99
  • Improvises, adapts and angling
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #3 dnia: 26.04.2022, 20:17 »
 i jeszcze jedno, warto patrzeć na wymiary, wziąć do łapy taśmę mierniczą i usiąść na ulubionym fotelu wędkarskim, ustawionym na ulubioną wysokość, a potem zczaić czy stolik sięgnie prawie do oparcia łokci (jak ktoś nie ma oparć to oczywiście do wygodnej wysokości)
Nosferatu z koncentratu

Offline fishunter1990

• Ekspert
  • Reputacja: 907
  • Przystawka i Laying-on Gruntówka z alarmem
« Odpowiedź #4 dnia: 26.04.2022, 22:27 »
Może coś z poniższych stołów, choć wysokich rantów nie posiadają, a i cena bywa "odpowiednia" 8)...

Wolę łowić niż łapać...🎣🍺😉

Offline warcianin

• Ekspert
« Odpowiedź #5 dnia: 27.04.2022, 00:50 »
Na chwilę obecną nie wiem tylko jak  się ma stół Nash Bank Life Table🤔

Co mnie zaciekawił to fox xl chociaż wymiarowo był bym bardziej za XXl  tylko cena ponad pod 700zł już mnie trochę odstrasza. Ciekawe jeszxze jak wypada Fox xl z Mivardia w stabilności 🤔
Konrad

Offline key_kr

• Ekspert
  • Reputacja: 68
« Odpowiedź #6 dnia: 27.04.2022, 09:36 »
Prawie wszystkie stoliki "wędkarskie " są czarne - nie wiem skąd ta bezgustowna tendencja .
Podgrzewanie posiłków w słoneczną pogodę gratis.
Dla mnie to wada bo zawsze po łowieniu są paskudne.
Ten mikado ( dość dobrze się sprawuje ) - mam takiego klona z jaxona już 3 lata. Nawet nic się nie łamie :)

Też szukałem coś na piknik i "olałem" regulowane nóżki. Przecież nie będę jadał na pochyłości ... i wybrałem coś takiego : https://www.decathlon.pl/p/mp/royokamp/stolik-turystyczny-skladany-kempingowy-2-6-osob-120x60x54-5-70cm-jungle-royokamp/_/R-p-f433a7e0-32b7-4151-a33a-0dd02d416c44?mc=f433a7e0-32b7-4151-a33a-0dd02d416c44_c9.c4&c=Zielony

Offline warcianin

• Ekspert
« Odpowiedź #7 dnia: 02.05.2022, 18:43 »
Padło na foxa xl zdam relacje po zasiadce jak się sprawdził 😉
Konrad