Autor Wątek: Wybór podpórek  (Przeczytany 4096 razy)

Offline Lohi

• Ekspert
  • Reputacja: 128
Odp: Wybór podpórek
« Odpowiedź #15 dnia: 06.05.2022, 19:31 »
Ok. A jaką długość sugerujesz ?

Offline Mikon

• Ekspert
  • Reputacja: 119
« Odpowiedź #16 dnia: 06.05.2022, 19:38 »
A to zależy. Mam miejscówki gdzie prawie niemal cała 30cm podpórka wejdzie na ''miękko'' w ziemię. Do tego lekki spadek i robi się mało.

Offline Tomba

• Ekspert
  • Reputacja: 683
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #17 dnia: 06.05.2022, 20:37 »
Dla mnie wystarcza 60-90 cm. Rzadko muszę wysuwać teleskop.
Zestaw podpórek, jak radzą koledzy 4 x Prologic lub 2 x + 2 buzz bary. Na tył Cormorany z linku, jak u Mikona, przód podróbki Haldorado lub Colmiki, jak u ErykS. Z takimi podpórkami nie strach odejść na stronę bez zwijania wędek lub spokojnie kontynuować hol, gdy na drugiej wędce uczepił się dublet.
Zestaw podpórek zaprezentowany przez vckat mi osobiście nie odpowiada. Pomijając dużą podpórkę a la widły z fabrycznym błędem i feeder armem, którego nie lubię, to zakończenia podpórek wydają się wcale nie zabezpieczać wędek przed wciągnięciem do wody przez rybę.
Pozdrawiam,
Tomek

Offline a_men

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 18
« Odpowiedź #18 dnia: 07.05.2022, 18:12 »
Mam i ja 8)
Mezalians sztycy Prologica i podpórki Jaxona a'la Colmic, ale działa i wygląda bez zarzutu.

Przestrzegam przed L-podpórką Mikado z drugiego zdjęcia. Na osi regulacji jest gładki plastik i nie ważne jak mocno się ja skręci to i tak przesuwa się wokół własnej osi. A wystarczyło dać tam ząbkowaną powierzchnię i byłoby super...