Autor Wątek: Jaki namiot do koło 1000zł?  (Przeczytany 6006 razy)

Offline mjmaciek

• Ekspert
  • Reputacja: 938
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
Odp: Jaki namiot do koło 1000 zł?
« Odpowiedź #30 dnia: 09.06.2022, 12:11 »
Maciek, jaką on ma długość transportową, bo nigdzie tego nie mogę znaleźć...

Pytasz o tego z monstera ?
Tak.

Fish, no właśnie ja się teraz biję z myślami. Bo z jednej strony wymienione plusy Foxa niezaprzeczalne. Z drugiej Monster sporo większy...
Różnica w cenie 200-300 zł za coś, co będzie nam służyć latami to jest żadna różnica. To są jedne zakupy w sklepie.

Chyba 120cm... będe graty pakował na wyprawę to ci sprawdze.
Maciek

Offline mjmaciek

• Ekspert
    • Galeria
Odp: Jaki namiot do koło 1000zł?
« Odpowiedź #31 dnia: 09.06.2022, 12:14 »
Dla siebie większego namiotu nie potrzebujesz, chyba że wchodzi opcja "tajna misja kochanka" :P. Sam namiot na allegro jest za około 1400zł, narzutę i moskitierę zawsze możesz dokupić osobno, jak nazbierasz :money:, ale naprawdę warto.

Panowie ale to są zupełnie dwie przestrzenie
Do monstera wchodzą trzy łóżka i jest luz. To porządna chaupa na trzy osobową rodzine
Do tego przedsionek z daszku.
Wykonanie konkret nie ma sie do czego przyczepić.
Maciek

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2238
  • MFT
  • Ulubione metody: method feeder
Odp: Jaki namiot do koło 1000 zł?
« Odpowiedź #32 dnia: 09.06.2022, 12:49 »
Maciek, jaką on ma długość transportową, bo nigdzie tego nie mogę znaleźć...

Pytasz o tego z monstera ?
Tak.

Fish, no właśnie ja się teraz biję z myślami. Bo z jednej strony wymienione plusy Foxa niezaprzeczalne. Z drugiej Monster sporo większy...
Różnica w cenie 200-300 zł za coś, co będzie nam służyć latami to jest żadna różnica. To są jedne zakupy w sklepie.

Chyba 120cm... będe graty pakował na wyprawę to ci sprawdze.

Nie musisz mierzyć. Zastanawiałem się, czy jest w okolicach 160 cm, jak niektóre. Czy 110-120, jak inne :thumbup:
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline mjmaciek

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #33 dnia: 09.06.2022, 13:17 »
Mocno kilka lat temu rozkwiniałem swój biwak.
Dużo czasu poświęciłem w terenie co dla mnie będzie dobre i co mi potrzeba. Moim zdaniem przed zakupem by nie przestrzelić najlepiej przejść się po rozłożonych chaupkach pogadać. W tedy jest realny obraz.
W kwestii cen - odpowiedzią foxa na tani segment są namioty eos... wszystko co inne to inne pieniądze. Co do jakości - nie ma co dyskutować w tanim przedziale bo czy to eos , chub , jrc , anaconda , tandem , monster- to moim zdaniem to samo.
Maciek

Online fishunter1990

• Ekspert
  • Reputacja: 905
  • Przystawka i Laying-on Gruntówka z alarmem
« Odpowiedź #34 dnia: 09.06.2022, 13:55 »
Budżetowy EOS nie ma chociażby tylnego okna, a na przodzie jest tylko w drzwiach, co jak na te czasy jest dla mnie nie do przyjęcia, stąd cięcie kosztów. Co do marek, które Maciek wymienił to się zgodzę - każda firma ma zbliżone cenowo produkty w różnym segmencie, różniące się szczegółami. Gruby portfel to trza mieć do Trakkera, Aqua czy Nasha. Jeszcze kiedyś miałem fortecę od Ehmannsa i to była jakość za rozsądne pieniądze. Wszystkie okna wyposażone w moskitiery i szyby pvc oraz gruby materiał. Sprzedałem po kilku zasiadkach, bo nie opłacało mi się rozkładać takiej obory na jedną nockę. Niestety życie bezwzględnie eliminuje nasze plany i wyobrażenia o wędkarstwie...
Wolę łowić niż łapać...🎣🍺😉

Offline Wojtek8583

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 21
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #35 dnia: 12.06.2022, 14:32 »
A więc do dyspozycji mam tylko 1000 zł i wybór padł na JRC DEFENDER PEAK 2 MAN a w późniejszym czasie dokupię narzutę,zobaczymy co jest wart dzięki za pomoc.

Offline gracjan

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
  • Cześć!!!
  • Ulubione metody: wędkarstwo karpiowe
« Odpowiedź #36 dnia: 30.05.2024, 23:04 »
Witam, czy coś się zmieniło na aktualną chwile? Szukam namiotu jednoosobowego do około 1000zł.
Fajnie jakby miał okno wentylacyjne z tyłu i podłogę (jeżeli jest coś wogóle takiego w tych pieniądzach). Zwróciłem uwagę na brolly od prologica ( avenger jak się nie mylę) jest on warty zakupu? A może coś lepszego w tej kasie, może to być bivy albo brolly, właściwie to sam nie wiem co lepsze :-\ . Z góry dzięki za pomoc :fish:

Offline koperek

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 52
« Odpowiedź #37 dnia: 31.05.2024, 17:30 »
A może coś takiego ?

Ustawny, dla 1 wędkarza przestronny, szybki w rozkładaniu, lekki, po spakowaniu bardzo kompaktowy jak sama nazwa na to wskazuje.

Offline Martinez

• Ekspert
  • Reputacja: 371
  • Wędkarz z zasadami
    • Galeria
  • Ulubione metody: wędkarstwo karpiowe
« Odpowiedź #38 dnia: 01.06.2024, 09:06 »
JRC ma bardzo fajne produkty.
Mam ten namiot, do niego narzutę. Fajna opcja na wypad 2-3 dobowy. Jednak dla mnie, po zakupie łóżka karpiowego, zrobił się za mały. Jeszcze ze zwykłym łóżkiem polowym sobie dobrze radzi, z materacem to już w ogóle (pod kątem miejsca), ale już z pełnowymiarowym "łożem madejowym" przestrzeń jest dość ograniczona. Dlatego też pod koniec roku kupuję dużo większy (dwójkę) - również JRC.
Co przemawia za tą firmą? Porównywałem Mivardi, Mikado, jeszcze kilka innych firm i co w większości dyskwalifikuje namioty tych firm? Otóż taka błahostka, jaką jest wentylacja. Owszem są to dobrze wentylowane konstrukcje, aczkolwiek zamykanie kotar jest na rzepy, gdzie w przypadku JRC są to zamki błyskawiczne. Mając na uwadze fakt, że są to elementy, które często są otwierane/zamykane, to rzep wcześniej, czy później odmówi posłuszeństwa. W przeciwieństwie do zamków błyskawicznych.

A znając siebie samego - mój JRC będzie szedł do ludzi. Z kolei osoby, które mnie znają wiedzą, w jakim stanie jest mój "używany" sprzęt.
TKKP - Tarnowski Klub Karpiarzy Przeklętych ;)