JRC ma bardzo fajne produkty.
Mam
ten namiot, do niego narzutę. Fajna opcja na wypad 2-3 dobowy. Jednak dla mnie, po zakupie łóżka karpiowego, zrobił się za mały. Jeszcze ze zwykłym łóżkiem polowym sobie dobrze radzi, z materacem to już w ogóle (pod kątem miejsca), ale już z pełnowymiarowym "łożem madejowym" przestrzeń jest dość ograniczona. Dlatego też pod koniec roku kupuję dużo większy (dwójkę) - również JRC.
Co przemawia za tą firmą? Porównywałem Mivardi, Mikado, jeszcze kilka innych firm i co w większości dyskwalifikuje namioty tych firm? Otóż taka błahostka, jaką jest wentylacja. Owszem są to dobrze wentylowane konstrukcje, aczkolwiek zamykanie kotar jest na rzepy, gdzie w przypadku JRC są to zamki błyskawiczne. Mając na uwadze fakt, że są to elementy, które często są otwierane/zamykane, to rzep wcześniej, czy później odmówi posłuszeństwa. W przeciwieństwie do zamków błyskawicznych.
A znając siebie samego - mój JRC będzie szedł do ludzi. Z kolei osoby, które mnie znają wiedzą, w jakim stanie jest mój "używany" sprzęt.