Autor Wątek: Nowe feedery Drennan Acolyte  (Przeczytany 33463 razy)

Offline Lug (Darek Jagodziński)

• Ekspert
  • Reputacja: 137
  • Ulubione metody: slider
Odp: Nowe feedery Drennan Acolyte
« Odpowiedź #60 dnia: 11.11.2015, 00:40 »
Wiadomość z Drennan to to iż Acolyte Feeder nie są jeszcze dostępne na kontynent Europa :) Narazie tylko prywatne zamówienie z UK.
Darek

• Ekspert
« Odpowiedź #61 dnia: 11.11.2015, 16:30 »
Może ktoś się orientuje ile waży wersja Ultra 10 ft tych feederów?
Darek

Offline Modus

• Ekspert
  • Reputacja: 1269
  • Ulubione metody: trotting
« Odpowiedź #62 dnia: 28.11.2015, 19:43 »
Acolyte Ultra Feeder 10' na froncie wschodnim :)

Wedle pomiarów ogłoszonych na Facebooku przez owego testera wędka waży około 132 g.

Offline Mateo

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 981
    • Galeria
    • Spławik i Grunt
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #63 dnia: 29.11.2015, 12:49 »
Dzięki za film. Niewiele jest póki co filmików z tymi feederami.
Gość na filmie mówi, że za parę dni wybierze się gdzieś niedaleko domu, gdzie będzie mógł liczyć na większą ilość holowanych ryb i dobre testy wędki. Nie widać jednak żadnych nowych filmów.

Rozmawiałem na PW z jednym kolegą z UK. Chyba bardzo lubi wędki z tej serii, bo ma 3 spławikówki Acolyte i już zakupił 2 feedery. On jednak łowi głównie klenie na rzece.
Śledząc dyskusje na forach, można wyciągnąć następujące wnioski:
- wędki nie są tak delikatne, jak się je przedstawia (niektórzy, jeszcze przed wypuszczeniem wersji Plus, byli przekonani, że wersji Plus nie będzie, bowiem seria Ultra jest wystarczająco twarda;
- szczytówki są twarde i użytkownicy do wersji 12' dokupują 1 i 1,5 oz.
Pozdrawiam
Mateusz

Ryba1987

• Gość
« Odpowiedź #64 dnia: 30.12.2015, 19:50 »
Z tego co widziałem post Darka i z tego co mi napisali w mailu to ponoć wszystkie Acolitki będą w Drapieżniku pod koniec stycznia. A że sklep ma dobre ceny to może być ciekawie :)

*Mały off-top* Nie wie ktoś gdzie w PL można kupić Garbolino G-system? Do "przyjaciół" (Rosja) pisałem ale za granice nie chcą kacapy wysyłać :( Z tego co widzę to masa Acolyte 10 ft bardzo bliska mojej rive r-method (3 m/130 g) oraz browningowi Sphere bomb (3 m/132 g.)...
Darku teraz do Ciebie (wiem że tak jak i ja najbardziej kręci nas "masa" :D wędziska ofc. ) - dziś dostałem maila z drapieżnika bo poprosiłem ich o pomiary masy/średnica przy wyjściu z foregrip'a kija DRENNAN RED RANGE 9ft* - weź poprawkę iż kij nie ma typowo 9 ft czyli 2.74 m, tylko 2.9 m i masę 100 (!) gram.. tyle że blank "gruby".. 13.2 przy wyjściu z foregripa - może być troche pałowaty. Ale chyba lżejszej wędki aktualnie nie znalazłem.
Jest jeszcze piękny kijek Mavera Reacolite ale na razie w PL czekają na dostawę - przy 2,7 m waga 110 gramów :)

Edycja administratora:
http://splawikigrunt.pl/forum/index.php?topic=1878.0
http://splawikigrunt.pl/forum/index.php?topic=2757.0

Offline Modus

• Ekspert
  • Reputacja: 1269
  • Ulubione metody: trotting
« Odpowiedź #65 dnia: 30.12.2015, 20:09 »
Nie wie ktoś gdzie w PL można kupić Garbolino G-system?

Chyba nigdzie - stary dystrybutor już nie działa, a nowy się jeszcze nie objawił. W UK najpełniejszą ofertę Garbolino ma znany sklep Fosters of Birmingham: http://www.fostersofbirmingham.co.uk/match-and-coarse/rods/garbolino. Koszty wysyłki wędziska do Polski: £16.

Offline Radar

• Ekspert
  • Reputacja: 368
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #66 dnia: 30.12.2015, 20:56 »
Z tego co widziałem post Darka i z tego co mi napisali w mailu to ponoć wszystkie Acolitki będą w Drapieżniku pod koniec stycznia. A że sklep ma dobre ceny to może być ciekawie :)

*Mały off-top* Nie wie ktoś gdzie w PL można kupić Garbolino G-system? Do "przyjaciół" (Rosja) pisałem ale za granice nie chcą kacapy wysyłać :( Z tego co widzę to masa Acolyte 10 ft bardzo bliska mojej rive r-method (3 m/130 g) oraz browningowi Sphere bomb (3 m/132 g.)...
Darku teraz do Ciebie (wiem że tak jak i ja najbardziej kręci nas "masa" :D wędziska ofc. ) - dziś dostałem maila z drapieżnika bo poprosiłem ich o pomiary masy/średnica przy wyjściu z foregrip'a kija DRENNAN RED RANGE 9ft* - weź poprawkę iż kij nie ma typowo 9 ft czyli 2.74 m, tylko 2.9 m i masę 100 (!) gram.. tyle że blank "gruby".. 13.2 przy wyjściu z foregripa - może być troche pałowaty. Ale chyba lżejszej wędki aktualnie nie znalazłem.
Jest jeszcze piękny kijek Mavera Reacolite ale na razie w PL czekają na dostawę - przy 2,7 m waga 110 gramów :)

W tym filmie Luk używa tej wędki Red Range i chwali ją, co prawda łowi dość duże ryby ale wędka ładnie pracuje. No i ta waga, 100 g, bajka.
Nie krytykuj bo dostaniesz bana.

Radek

Offline makaro

• Ekspert
  • Reputacja: 77
  • Rybki moje rybki, gdzie jesteście.
  • Ulubione metody: bat i feeder
« Odpowiedź #67 dnia: 30.12.2015, 21:13 »
Mam tego Red Ranga, ale jeszcze na niego nie łowiłem, jak pomachałem nim to nie jest taka sztywna. Myślałem że po Nowym Roku przetestuje, ale chyba nici z tego ma być minus.
Marek

• Ekspert
« Odpowiedź #68 dnia: 30.12.2015, 21:23 »

No jeżeli tyle waży to bardzo niska waga niestety blank jest dość obszerny :) ale szacunek za masę. Tak jestem fanem kijków o niskiej masie.

Michał czy w Drapieżniku powiedzieli Ci, że Acolyte feeder będą na 100% u nich dostępne??? Bo Drennan odpowiedział mi, że jeszcze nie prowadzą dystrybucji na Europę.

Michał za info :thumbup:
Darek

Ryba1987

• Gość
« Odpowiedź #69 dnia: 30.12.2015, 21:34 »
Chyba się nie obraża za to ze cześć maila podeślę

Jeżeli chodzi o nowości to jak najbardziej .
Wędki Drennan
Series 7
AVON
Acolyte - cała seria + feedery które będą w naszym sklepie najszybciej 3 tydzień stycznia

cała seria wędek Preston

Do marca wszystko będzie przygotowane .

Muszę jeszcze tego Garbolino ogarnąć... Koleżanka jest w UK to pomoże.. Chyba :D

Offline Mateo

• Administrator
  • Ekspert
    • Galeria
    • Spławik i Grunt
« Odpowiedź #70 dnia: 01.01.2016, 20:42 »
Ja rozmawiałem ze sprzedawcą ze sklepu w UK.
Chciałem, żeby porównał mi akcję feedera Acolyte Ultralight 12 ft z wędką Series 7 Avon/Quiver również 12 ft o krzywej 1.25 lb.
Mam ten drugi kij i chciałem mieć jakiś punkt odniesienia.
Gościu ocenił, że feeder Acolyte jest zdecydowanie sztywniejszy w środkowej i dolnej części. Podkreślił, że jest to wędka przygotowana z myślą o wyczynowcach łowiących feederem.
Pozdrawiam
Mateusz

Chub

• Gość
« Odpowiedź #71 dnia: 01.01.2016, 21:11 »
Mateo

Załóżmy że masz kasę na Acolyte ale:

Jakie więc wnioski wyciągasz dla siebie z tego info? :)

Ryba1987

• Gość
« Odpowiedź #72 dnia: 01.01.2016, 21:14 »
Ja będę brał 10ft porównam sobie do kilku innych kijków :) Ciekawe po ile w Drapieżniku będą się cenić :)
Możliwe że w tym tygodniu będę miał w końcu Sphere Browninga a w poniedziałek dojdzie mi Rive RF6 medium.. szkoda że lód właśnie zawitał na moje wody.. 1-2 cm grubość tafli jak patrzyłem, a dalej -10*C trzyma..
Acolytki urzekają blankiem :) Śliczne są i wart tej kasy.. tak myśle :P

Offline Mateo

• Administrator
  • Ekspert
    • Galeria
    • Spławik i Grunt
« Odpowiedź #73 dnia: 01.01.2016, 22:52 »
Mateo

Załóżmy że masz kasę na Acolyte ale:

Jakie więc wnioski wyciągasz dla siebie z tego info? :)

Ja nie łowię na zawodach feederowych. W rekreacyjnym łowieniu lubię wędki o nieco bardziej spolegliwych blankach i dlatego - w obliczu tych dostępnych informacji - te wędki raczej nie będą mi odpowiadać.
Pozdrawiam
Mateusz

• Ekspert
« Odpowiedź #74 dnia: 01.01.2016, 23:20 »
Ja będę brał 10ft porównam sobie do kilku innych kijków :) Ciekawe po ile w Drapieżniku będą się cenić :)
Możliwe że w tym tygodniu będę miał w końcu Sphere Browninga a w poniedziałek dojdzie mi Rive RF6 medium.. szkoda że lód właśnie zawitał na moje wody.. 1-2 cm grubość tafli jak patrzyłem, a dalej -10*C trzyma..
Acolytki urzekają blankiem :) Śliczne są i wart tej kasy.. tak myśle :P

Michał widzę, ze jednak przekonałeś sie do Acolyte Drennan?!😊
Darek