Autor Wątek: Nowe feedery Drennan Acolyte  (Przeczytany 33451 razy)

Ryba1987

• Gość
Odp: Nowe feedery Drennan Acolyte
« Odpowiedź #75 dnia: 02.01.2016, 10:49 »
Ja będę brał 10ft porównam sobie do kilku innych kijków :) Ciekawe po ile w Drapieżniku będą się cenić :)
Możliwe że w tym tygodniu będę miał w końcu Sphere Browninga a w poniedziałek dojdzie mi Rive RF6 medium.. szkoda że lód właśnie zawitał na moje wody.. 1-2 cm grubość tafli jak patrzyłem, a dalej -10*C trzyma..
Acolytki urzekają blankiem :) Śliczne są i wart tej kasy.. tak myśle :P

Michał widzę, ze jednak przekonałeś sie do Acolyte Drennan?!😊

Tak jest, może odległościówki tak średnio mi się podobają ale feederki są miodzio :)

Offline Mateo

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 981
    • Galeria
    • Spławik i Grunt
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #76 dnia: 04.01.2016, 18:53 »
Darek, Michał - widzę, że przymierzacie się do nowych kijków. Fajnie by było, gdybyście o zakupie opisali je na forum. Tyle teraz jest przeróżnych wędek, że ciężko jest podjąć decyzję. Ja sam być może kupię sobie drugiego feedera (póki co mam tylko jednego) na nowy sezon i będę chciał połowić czasem dwoma feederami. Tak więc z chęcią poczytam Wasze opinie.
Pozdrawiam
Mateusz

Offline Lug (Darek Jagodziński)

• Ekspert
  • Reputacja: 137
  • Ulubione metody: slider
« Odpowiedź #77 dnia: 04.01.2016, 19:02 »
Darek, Michał - widzę, że przymierzacie się do nowych kijków. Fajnie by było, gdybyście o zakupie opisali je na forum. Tyle teraz jest przeróżnych wędek, że ciężko jest podjąć decyzję. Ja sam być może kupię sobie drugiego feedera (póki co mam tylko jednego) na nowy sezon i będę chciał połowić czasem dwoma feederami. Tak więc z chęcią poczytam Wasze opinie.

Mateuszu ja już miałem ochotę z UK zakupić ale jak Drapieżnik będzie je miał to się wstrzymałem. Interesuje mnie Ultra 10ft i Plus 11ft. Jak tylko coś zakupię przedstawię recenzję  ;)
Darek

Ryba1987

• Gość
« Odpowiedź #78 dnia: 06.01.2016, 16:43 »
Mi w Drapieżniku już "odłożyli" :) Napisze co i jak po tym jak przyjdzie chociaż Darek pewnie lepiej to opisze i zobrazuje, ja przede wszystkim nie mam apratu a LG G2 tak średnio ogarnia takie zdjęcia.

Offline Modus

• Ekspert
  • Reputacja: 1269
  • Ulubione metody: trotting
« Odpowiedź #79 dnia: 09.01.2016, 20:17 »
W najnowszym numerze "Angling Times" zamieszczono (s. 40 - 41) recenzję Acolyte Plus 11': http://avxhome.se/magazines/AnglingTimes5January2016.html

Kluczowe fragmenty:

The Plus version feels a bit tippier, and it’s definitely tighter and quicker to power up through its mid-section. Checking this with the rod’s developer, Drennan’s Richard Norris, I was told that the Plus is designed to deliver 10 per cent more power than its near relation, although tolerances can vary slightly. Aimed at bigger fish, with the use of heavier lines and terminal tackle, it will comfortably cast up to 60g (2oz). It’s definitely not a distance-casting tool, and is most comfortable at distances up to a recommended 50m. I can, though, reveal that Drennan has yet more models to add to the Acolyte range, and if you want to hurl big leads over the horizon I’m sure a 12ft Plus would be the rod to do it.

It comes with three super-slim push-in carbon tips 2oz, 2.5oz and 3oz – these are okay for Method feeder works, but I suggest you buy a finer 1.5oz tip for other feeder tactics.

Aimed towards the match angler who is looking for that bit of extra power, the 11ft Acolyte Plus Feeder is well suited to short to mid-range casts on commercials that contain plenty of big lumps, and especially those where snags or fish diving under platforms can be an irritation.

Offline lester

• Ekspert
  • Reputacja: 95
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #80 dnia: 09.01.2016, 20:41 »
?

Offline Kafarszczak

• Ekspert
  • Reputacja: 164
  • Ważne, aby uwierzyć w moc zanęty i przynęty! :)
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #81 dnia: 09.01.2016, 20:49 »
Jaka cena tej wędki ?
Krzysztof

Offline Modus

• Ekspert
« Odpowiedź #82 dnia: 09.01.2016, 20:56 »
W UK £179. Feedery Acolyte mają się podobno pojawić w sklepie "Drapieżnik", ale nie wiem, czy polska cena jest już ustalona.

Offline Kafarszczak

• Ekspert
  • Reputacja: 164
  • Ważne, aby uwierzyć w moc zanęty i przynęty! :)
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #83 dnia: 09.01.2016, 21:00 »
Krzysztof

Ryba1987

• Gość
« Odpowiedź #84 dnia: 09.01.2016, 22:50 »
The Plus version feels a bit tippier, and it’s deinitely tighter and quicker to power up through its mid-section. Checking this with the rod’s developer, Drennan’s Richard Norris, I was told that the Plus is designed to deliver 10 per cent more power than its near relation, although tolerances can vary slightly. Aimed at bigger fish, with the use of heavier lines and terminal tackle, it will comfortably cast up to 60g (2oz). It’s deinitely not a distance-casting tool, and is most comfortable at distances up to a recommended 50m. I can, though, reveal that Drennan has yet more models to add to the Acolyte range, and if you want to hurl big leads over the horizon I’m sure a 12ft Plus would be the rod to do it.

It comes with three super-slim push-in carbon tips 2oz, 2.5oz and 3oz – these are okay for Method feeder works, but I suggest you buy a finer 1.5oz tip for other feeder tactics.

Aimed towards the match angler who is looking for that bit of extra power, the 11ft Acolyte Plus Feeder is well suited to short to mid-range casts on commercials that contain plenty of big lumps, and especially those where snags or fish diving under platforms can be an irritation.

A można przetłumaczyć conieco ? Google translate i moja znajomość angielskiego (do gier i ogólnej komunikacji) tutaj wymięka ;)

Offline Modus

• Ekspert
« Odpowiedź #85 dnia: 09.01.2016, 23:48 »
11' Acolyte Plus:

- ugięcie nieco bardziej szczytowe, w części środkowej moc staje się szybciej odczuwalna w porównaniu z 11' Ultra
- przeznaczona do mocniejszych zestawów, koszyczków/podajników do 60 g, łowienia na bliskich/średnich dystansach (w granicach 50 m)
- tipy w komplecie są dobre do metody, ale do klasycznego łowienia feederowego zalecane jest dokupienie delikatniejszego tipu 1.5 oz
- nieco zbyt mocarna na standardowych rozmiarów karasiowo-karpiowe hybrydy F1, choć spadów nie powoduje
- adresowana głównie do wyczynowców szukających mocniejszej wędki na łowiska komercyjne obfitujące w solidne karpiszony oraz zaczepy lub pomosty/platformy, pod które lubią nurkować holowane ryby

Dowiadujemy się również, że Drennan wypuści kolejne modele feederów Acolyte, w tym 12' Plus.

Offline Modus

• Ekspert
« Odpowiedź #86 dnia: 22.01.2016, 01:01 »

Offline FilipJann

• Ekspert
  • Reputacja: 191
    • Galeria
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #87 dnia: 22.01.2016, 01:04 »
Co za miejsce :o
Have fun.
Do what makes you happy.
And, ignore anyone who says you fish too much.
Life is too short to listen to those who don't respect your passion.

Filip! :)

Offline matchless

• Ekspert
  • Reputacja: 356
  • Ulubione metody: tyczka
« Odpowiedź #88 dnia: 22.01.2016, 07:58 »
Co za miejsce :o

Też mi się podoba. Wizualnie przypomina mi to holenderskie kanały, na których łowiłem ;) ???

Wędka fajna. Trzeba by pomacać :)
Grzegorz

Offline Major

• SklepTrabucco.pl
  • Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 28
  • Żadna technika nie jest mi obca
  • Ulubione metody: tyczka i feeder
« Odpowiedź #89 dnia: 31.01.2016, 20:01 »
Wędki z tej serii to poezja , kosiarskie wykonanie , ma się wrażenie jak by były wykonane trochę z innego chińskiego węgla,
 tylko dla nielicznych niestety przeznaczone ze względu na dość fajnie wysoką cenę , na naszym rynku jednak jest spore zainteresowanie takimi wędkami sam dla siebie szykuje zestawik na wczesną wiosnę i jak zejdzie lodzik wrzucę relację z łowienia  leszczy takim patykiem  Drennan Acolyte Plus 11 Ft.