Ratunku... Przeczytałem pierwszy akapit tego czegoś. 
A Ty się dobrze zastanów, jaki wpływ ma narodowość na wartość merytoryczną hipotezy naukowej. Już abstrahując od faktu, że w Polsce odrę zatruto, nie w Niemczech. Chyba że dałeś się przekonać od razu Swoim idolom światopoglądowym i nawet na mapę nie spojrzałeś, gdzie doszło do zatrucia, a gdzie Odra graniczy z Niemcami.
Miałem się tu więcej nie wypowiadać bo przekonanie kogoś kto ogląda tvn, czyta wyborczą i Onet to jak kopanie się z koniem!
Kolego, Ty naprawdę chcesz komuś powiedzieć, żeby wiedzę czerpać z TVP? Gdyby nie było wymienionych przez Ciebie mniej lub bardziej opozycyjnych stacji, to ewentualnie byśmy wiedzieli... W sumie mniej niż i tak prawie nic, co na początku TVP o tym podawało. Bo ogólny rozgłos zmusił ich do tego, żeby w ogóle dalej to komentować. A nie udawać, że nic się nie stało. Jak na początku próbowali.
Przeraża mnie, jak ludzie potrafią przekręcać fakty, by nie dostrzegać nepotyzmu i układów, które zatruły całą tkankę tego państwa. Siedzą krewni i znajomi we wszystkich instytucjach i jeden drugiemu dupę kryje. Wszystko zamiatane pod dywan. I jak te wstrętne gazety/telewizje pokazują Ci czarno na białym, kto, gdzie i często za ile zasiada na stołku, to plują wg Ciebie na Polskę.
Rządzący od lat układ doprowadza do upadku wszystko, do czego się dotknie. Zaczęli od koni w Janowie. To jest niby głupi przykład, ale niestety doskonale pokazujący, jak ludzie z partyjnego nadania niszczą coś, na czym się nie znają. Zostają mianowani na kierowników/prezesów/zarządców... instytucji zawiadujących rzeczami, o których nie mają bladego pojęcia. Ważne, że słuchają, kogo trzeba i przeklepują, co trzeba.
I teraz masz np. betonowanie rzek, gdy specjaliści mówią, że powinno się robić odwrotnie. Gdy cały zachód popełniał te błędy, zobaczył, że to były błędy, i robi teraz odwrotnie. A u nas mimo tego głowy różnych instytucji przyklepują to szaleństwo, bo tylko od tego są. By przyklepywać, co im góra każę. I kręci się ten folwark, ci ludzie zarabiają krocie, ustawiają siebie i całe rodziny na pokolenie do przodu. A oficjalnie zarabiają po 6-10k miesięcznie. Przejedź się kiedyś do miejsca, w którym "elity" polityczne swoje domy stawiają...
Ta jest mechanizm typowy dla republik bananowych i państw z tektury, jakim stała się Polska. Między innymi dlatego, że nie jesteś w stanie w swym zindoktrynowanym mózgu tego pojąć. I choć wszystko się wali, to Ty dalej dajesz się za nos wodzić słowami "patriotyzm", "prawdziwy Polak", "oni to dopiero kradli"...
To właśnie doskonale widać po artykule, który wcześniej zamieściłeś. Który mnie tak rozśmieszył. Do takich ludzi adresowane są słowa: "znany polski lekarz", "polski naukowiec" i tak dalej. Gdyby Ci nie napisali, że znany, to byś nie wiedział, kto to, taki on/ona znany.
W telewizji swojej masz ciągle jakichś ekspertów od ekonomii, którzy chwalą poczynania rządu. Tylko z coraz dziwniejszych uczelni pochodzą, bo ci z tych normalnych by stracili szacunek, na który całe życie pracowali, popierając dążenie do upadku państwa.
Się rozpisałem. A przecież jestem tylko zdrajcą i rząd polskich patriotów opluwam. Zaraz nie będziesz miał w domu grzania w zimę, bo ci patrioci rezerwy strategiczne węgla sprzedali, żeby mieć za co kupić głos takich jak Ty.