Dziękuję Panowie,
minęło już ponad tydzień od połowu, a ja nadal tym żyję
.
Podczas tej zasiadki złowiłem jeszcze 8 innych karpi 6-12kg.
Już niebawem dodam do Waszej galerii parę foteczek z tej wspaniałej zasiadki.
Dzięki Gienek za wzorową postawę, to właśnie dzięki ludziom takim jak TY ta woda odzyska swoją świetność.
Wracając do tematu DD, to sam mimo tego ,że jestem zapalonym karpiarzem zachęcam wszystkich do przystapienia do koła. To nie ma być woda tylko dla karpiarzy!!! - będę dalej o to walczył.
Wracajac do naszej 4 dniowej zasiadki to chciałem Wam jeszcze powiedzieć co widzieliśmy z Heniem.
Z rana w czwartek tj. 18 marca w okolicy 10 metrów od brzegu na płyciźnie przy zatopionych krzakach zauważyliśmy 4 szczupaki. Na oko każdy z nich miał 100cm, ale to jeszcze nic. W sobotę 19 marca zaobserwowaliśmy około 70 metrów od brzegu suma, który na oko miał z 250cm!!!
W okresie świątecznym dośc dużo wędkarzy poławiało i oprócz karpi pojawiły się już piękne leszcze w okolicach 70cm.
Cóż można więcej chcieć od życia
Najważniejsze ,że chłopaki ciągle patrolują wodę, częste kontrole zniechęcają poławiaczy mięska.
Przypominam ,że 2 kwietnia odbywa się kolejne sprzatanie zbiornika- niestety kłodnica znów naniosła tony butelek ale co tam damy radę