Być może się mylę... być może czegoś nie rozumiem.
Ale mam wrażenie że jest cisza medialna w tym temacie.
Jakieś delikatnie lakoniczne news w mediach i tyle.
Ciekaw jestem gdzie są te pojęby ekologiczne sponsorowane przez różnych kutasow...
Gdzie są ci ci się przyklejają...
Gdzie są ci osłowie posłowie pro ekologiczni...
Nima...nikogo...
Cisza spokój- jak by się nic działo.
A to PiS ponoć media blokował...
Czyli oczywiście winnymi są ekopojeby i politycy, ale nikt nie wspomina o PZW i o wędkarzach. Sorry, ale to związek ma walczyć tutaj jak lew, pokażcie mi gdzie są ich działania? Konkretne? I nie mówię o katowickim okręgu czy kole nr 29, bo ci wiadomo walczą jak mogą i rozumiem co ci ludzie czują (koło nr 29 zwłaszcza, które tyle 'krwi i potu' wylało tutaj).
Ludzie, rozumiem, ze jesteście sfrustrowani, ja również, ale o wędkarskie sprawy ma walczyć związek do którego należycie. To wy wybieracie ludzi doi jego władz. Więc pretensje miejcie przede wszystkim do nich. Pokażcie mi co robi ZG? Do tego politycy są na urlopach, taki to okres. ALe jakby była wojna lub zamachy, to by wrócili do pracy zapewne. A ja nie za bardzo widzę co robią władze związku. To oni mają reprezentować nasze interesy, po to są. Jest tragiczna sytuacja, do tego Odra jest zagrożona na najbardziej rybnym odcinku jaki pozostał, z olbrzymią ilością ryb jeszcze, a tam jeden artykuł na stronie, informujący. Zero działania opartego o media społecznościowe. Taki Tusk ruszy doopę, jak mu będzie się coś pod nią palić.
I teraz o politykach i ekologach. Co ma zrobić dziś prezydent Gliwic czy wojewoda? Zamknąć kopalnie? Sprawić, aby rozcieńczyć ścieki jakąś olbrzymią ilością wody której nie ma skąd wziąć? Kaman, jest już bardzo późno aby coś uratować. Tu trzeba było zapobiegać. A wszystkim, co atakują ekologów, to zastanówcie się - dlaczego nie ma z nimi sojuszu? Może dlatego, że są wyzywani od pojebów i świrów? I że praktycznie nikt spośród wędkarzy nie chce z nimi rozmawiać? W tym i wy sami, mający o nich złe zdanie i teraz łaskawie ogłaszający, że mogą coś wspólnie zrobić, ale nie z tymi co się przyklejają czy przypinają? Może właśnie takie działanie było by najlepsze, co? NIe popieram tego, ale sam widzę, że to by dało szybszy skutek?

Sorry, ale jeżeli chcemy działania, musi być ono jakoś skanalizowane, i dziś powinno się odbywać pod egidą PZW, bo nie mamy innej organizacji. Aby się liczyć, trzeba mieć siłę przebicia, narzekania mało dadzą.Może więc należy się przeprosić z ekologami, zaś ZG PZW naciskać na to, aby zaczęli wspólnie z organizacjami ekologicznymi wspierać projekt nowej ustawy czy nowelizacji? To tak się osiąga cele a nie marudzeniem i narzekaniem. Można też pogadać z ekologami i podłączyć się pod nich, bez udziału góry PZW, ale to już mniejsza moc rażenia. Jak widzicie sami, wielu z Was co tu wylewa swe żale, sami łowią na Dzierżnie lub łowili. Ale nie jestem pewien, czy tak samo reagowalibyście jakby to był inny zbiornik, gdzieś pod Gdańskiem, o którym mało co wiedzieliście. Pisze to po to, aby pokazać, że reakcja jest wtedy głównie, gdy Was to dotyczy, dlatego odzywają się tu osoby głównie ze Śląska lub co jeździli tam łowić, jak Michał. Dlatego trzeba mieć ochronę większej organizacji, która zareaguje z automatu, brać udział w wyborach, aby tam wybrać odpowiednich ludzi, bez lizania tyłka Olejarzowej, bo pewnie zmieni związek z racji bycia kobietą. Jeżeli jesteście za działaniem, to naciskajcie właśnie na PZW, to jest najkrótsza droga. I nawet jeżeli lokalny poseł czy europarlamentarzysta będzie nam chciał pomóc, to pamiętajcie, że mając za plecami PZW i 600 tysięczną rzeszę, ma bicz w ręku. Bez tego nie wiadomo czy się cokolwiek wydarzy. Mnie rozczarowuje to, że zamiast konkretnego działania tego rządu jest próba zwalenia wszystkiego na PiS i na Moskwę, byłą minister. NIe ma innych zapewnień, przynajmniej ja tego nie widzę. śledztwo w sprawie przewalenia kasy na monitoring to nie to samo co jego budowa, mogą chcieć się wykpić. Ale jak pisałem, gdyby podgrillować Tuska, to by zapewne nakazał coś zrobić konkretniejszego. I tu też jest dobra ścieżka, atakować jego, zrobić jakąś petycję, zebrać podpisy. COś się tu wydarza? Jeżeli tak, wrzucajcie linki aby się podpisywać.