PW to podobny dystans, bo łowimy do 35-40m max i pelet 8 i 11mm. Zastosowanie podobne do metody czy też bombki, tylko częstotliwość strzelania dużo większa.
Co do samych proc to mam ich kilka i żadna nie jest w stanie przetrwać sezonu bez pęknięcia gumy (najczęściej pękają przy mieszku i wystarczy obciąć 1cm i do boju dalej). W niektórych gumy pękają rzadziej (Korum), w niektórych trochę częściej (Guru), a w reszcie poniższych ciut częściej jak Guru.
Pod względem wytrzymałości i zasięgu na razie wypada najlepiej Korum No Twist Catapult- Medium - celność na przyzwoitym poziomie, choć na granicy zasięgu potrafi mieć spory rozrzut przy 5-6 ziarenkach. Po półtorej sezonu gumy jeszcze oryginalne.
Guru Catapult Orginal (ta pomarańczowa) - jak dla mnie, najwygodniejsza, ale zasięg to powiedzmy 25m za to wysoka celność nawet kilkoma ziarenkami. Wytrzymałość gum raczej średnia i raz w sezonie trzeba je zmienić.
Drennan Revolution Tangle Free Caty Strong Latex (ta zielona) - dosyć wygodna, z realnym zasięgiem około 30m. Celność dość dobra, ale gumy przy intensywnym używaniu sezonu nie przetrwają.
Preston Pult Large - średnia celność, wytrzymałość gum też, za to jest stosunkowo niewygodna bo mieszek dosyć często uderza w kłykcie i po całym dniu powoduje to dyskomfort.
Te cztery proce na chwilę obecną ułożyłbym na takich miejscach jak powyżej.
Wysłane z mojego SM-M515F przy użyciu Tapatalka