Autor Wątek: Świetliki  (Przeczytany 733 razy)

Offline Zander 112

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 14
Świetliki
« dnia: 15.10.2022, 10:05 »
Luk w swoich filmach polecał świetliki Balzera ale nigdzie ich nie mogę dostać.
Jest jakaś alternatywa dla nich?
Co polecacie?

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
Odp: Świetliki
« Odpowiedź #1 dnia: 16.10.2022, 10:35 »
Też nie mogę ich dostać, ale przypadkiem kupiłem paczkę świetlików w Lidlu. Były przy kasie, tam gdzie ktoś odstawia niechciany towar, tylko jedno pudełko. W środku 14 świetlików zielonych, tyle samo czerwonych i 8 niebieskich. Dałem śmieszne 3 funty, i są w miarę OK, aczkolwiek trzeba uważać, bo przełamanie kończyć się może rozlaniem zawartości. Lepiej rozgniatać to czymś płaskim.

W każdym bądź razie ich nazwa to Crivit i jeśli możesz gdzieś kupić, to warto, bo cena bardzo niska a jakość dobra.
Lucjan

Offline hakon

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 41
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #2 dnia: 16.10.2022, 10:41 »
Kiedyś te lidlowskie świetliki dostałem od kumpla, tylko większe opakowanie. Służyły mi kilka sezonów. Tylko niebieskie świeciły słabiej.
"To ludzie stworzyli potwory na swoje podobieństwo"
Znalezione w necie

Offline katystopej

• Ekspert
  • Reputacja: 393
  • Rafał
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #3 dnia: 16.10.2022, 10:58 »
Też nie mogę ich dostać, ale przypadkiem kupiłem paczkę świetlików w Lidlu. Były przy kasie, tam gdzie ktoś odstawia niechciany towar, tylko jedno pudełko. W środku 14 świetlików zielonych, tyle samo czerwonych i 8 niebieskich. Dałem śmieszne 3 funty, i są w miarę OK, aczkolwiek trzeba uważać, bo przełamanie kończyć się może rozlaniem zawartości. Lepiej rozgniatać to czymś płaskim.

W każdym bądź razie ich nazwa to Crivit i jeśli możesz gdzieś kupić, to warto, bo cena bardzo niska a jakość dobra.
Marka własna Lidla ;)
Dzierżno uzależnia