Robert, jak tylko pogoda pozwoli to ruszam do podobnych testów

Bo czymże byłoby wędkowanie bez kombinowania!

To co pokazałeś to jedno, aczkolwiek w tym roku kilka razy Metoda wcale nie była lepszą u mnie. Ale trzeba teraz wałkować Hybrida... Ja mam jedno spostrzeżenie. Ponieważ ma on burty i mozliwość rozbudowy o 'bezpieczny system', powinien po zamontowaniu gumki świetnie się spisywać, nawet na większych głębokościach. Jedyne co mnie niepokoi to sam PVA, który może odstraszać lekko ryby.
Do siatki nie trzeba wcale dawać pelletów, może to być miks 50/50, moga to być pellety i kukurydza... W ten sposób można uzyskać nęcenie miejscówki grubszymi frakcjami, co spowoduje szybkie budowanie. Metoda tutaj odpada, trzeba by wycinać żeberka - Hybrid jest zaś idealny

Co do samej Metody ja i tak twierdzę, że Prestonowi nie dorówna - i to też sprawdzać będę

Jak możesz to spróbujmy robić podobne doswiadczenia, czyli Metoda Preston vs Hybrid z PVA lub bez. Koniecznie tutaj trzeba podawać głębokość zbiornika, aby mieć odpowiednie odniesienie do pracy zestawów. Inne to helikopter vs Hybrid (to zrobiłeś ale warto powtórzyć) oraz zestaw koszykowy vs Hybrid.
Jeżeli ktoś chce dołączyć się do naukowej pracy - mile widziane wsparcie!