Autor Wątek: MŚ Katar  (Przeczytany 71885 razy)

Offline Szpadel

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 179
Odp: MŚ Katar
« Odpowiedź #480 dnia: 05.12.2022, 12:50 »
I - nie, nie chcę oglądać Milika z Piątkiem czy Świderskim, bo to ciągle tak samo ograniczony technicznie skład. Gra na dwóch bardzo podobnych napastników to tylko kosmetyka problemu.
Ale podobnych, bo są biali?

Offline robson

• Ekspert
  • Reputacja: 393
  • przystawka, bolonka, trotting
« Odpowiedź #481 dnia: 05.12.2022, 13:06 »
Podobnych, bo żaden nie ma dryblingu, nie wygra pojedynku jeden na jeden, a gole strzelają, jak im się dogra. Ewentualnie Milik z wolnych kiedyś potrafił, choć już chyba w latach można liczyć czas od ostatniego. W każdym razie, jak byś nie tasował nimi, to nie zestawisz duetu typu: Mbappe - Benzema, Sterling - Kane, czy nawet Suarez - Cavani. Bardziej Sosin - Rasiak.
Najpierw przekonamy wszystkich, że powinni mieć własne poglądy, a potem je im damy.

Offline robson

• Ekspert
« Odpowiedź #482 dnia: 05.12.2022, 13:07 »
Chyba że należysz do mocnego tu klubu " wynik ponad wszystko"
No to jest wynik , po co to bicie piany. Cieszmy się i czekajmy na kolejny gówniany mundial.
Tylko pamiętaj że tam już Szczęsnego nie będzie .

W ogóle nie czytałeś tego, co tu pisałem cały czas, prawda?
Najpierw przekonamy wszystkich, że powinni mieć własne poglądy, a potem je im damy.

Offline paparoach

• Reputacja: 62
« Odpowiedź #483 dnia: 05.12.2022, 13:24 »
Udzielam się w tym wątku od prawie początku.
Nie sposób zapamiętać albo co rusz wracać do postów każdego uczestnika. Być może gdzieś Cię źle zrozumiałem. Sorry jeśli tak było .

Offline paparoach

• Reputacja: 62
« Odpowiedź #484 dnia: 05.12.2022, 13:32 »
Robson ale wiesz że mamy kogoś takiego jak Zieliński ?
Wiesz jakie on ma zadania w Neapolu ? Widziałeś go tam kiedyś na 8 jak w kadrze ? Gość jest właśnie idealny do tego żeby grać w duecie z Milikiem tylko no ...wiesz jak jest ...defensywa defensywa defensywa . Jak mu porobią w Neapolu badania po kadrze i zobaczą markery to więcej go nie puszczą dopóki się selekcjonera nie zmieni .

Offline robson

• Ekspert
« Odpowiedź #485 dnia: 05.12.2022, 13:40 »
Znam taki zespół który na tych mistrzostwach zagrał 4 napastnikami . Widziałem go wczoraj przeciwko Polsce .
Giroud , Griezman , Mbappe i Dembele to są nominalni napastnicy w klubach . Czyli Didier D. nie zna się na piłce ? Bo przecież nikt normalny nie wystawia w 11 w meczu 1/16 MŚ tak zestawionego składu .
Tyle, że Griezmann grał w pomocy i od jakiegoś czasu tak gra w reprezentacji. Dembele to skrzydłowy. Mbappe też nie gra dziewiątki. W ogóle rozróżniasz pozycje i charakterystyki tych piłkarzy?

W Juve też się nie znają ? Przecież gdyby chcieli pewnie mogliby kupić Lewandowskiego ? Wzięli kogo innego z naszego ataku .
Wzięli na rezerwę. W dodatku chcieć to muszą dwie strony, a Lewy po co miałby iść do Juve? Co ma Juve, a nie ma Barcelona czy Bayern?
Robi się naprawdę zabawnie.

Bayern też się nie zna ? Tylko kiedy zorientowali się że Lewandowski jest dla nich pewnym ograniczeniem poszedł na sprzedaż . Oczywiście w mediach zostało to przedstawione inaczej ale cała prawda o tym transferze jest taka że szefostwo Bayernu zorientowało się że są zbyt łatwo do rozczytania .
No i co w związku z tym, nawet gdyby to była prawda? Bayern może sobie kupić kilka gwiazd, które pozwolą grać inaczej i dalej wygrywać Bundesligę. Wykładasz kasę i zmieniasz taktykę.

Selekcjoner za to bierze pieniądze żeby pokazał nam coś o czym sami nie wiemy, żeby coś czasem zrobić z niczego .
Nie kupuje faktu że nie ma kim grać . My poprostu nie próbujemy .
Policz ilu zawodników w ostatnich latach było probowanych na pozycji Krychowiaka? Na środku obrony ? Na prawej obronie , lewej ?
Przecież zamykamy się w kręgu kilku nazwisk , to od czego jest selekcja ,od czego LN ? Anglicy w tym roku spadli . Ktoś robi z tego problem ?
Wiesz ile było tylko w historii naszej repry ludzi których wartość klubowa nijak przekładała się na repre ? Gucio Warzycha kojarzysz z prehistorii ? Są też przypadki odwrotne , bywa że zawodnik odnajduje się w koncepcji trenera reprezentacji a w klubie ma problemy , pamiętasz kadrę Benhakkera ? Wymień mi tam choć jednego klasowego zawodnika oprócz Boruca . Ebi ?
Ale ja nie piszę w ogóle o Krychowiaku. Uważam, że on już od dwóch lat co najmniej nie powinien grać w reprezentacji. Gdyby nie wcześniejsze kontuzje Bielika, a teraz Modera, w ogóle nie powinno być tematu Krychowiaka w reprezentacji.
Piszę, że w naszej drużynie to nie Lewandowski jest problemem, bo każda kadra ma środkowego napastnika i Lewandowski jest po prostu najlepszym polskim środkowym napastnikiem. Kropka. Nie mamy natomiast ani dwóch skrzydłowych, żeby grać 4-3-3, ani pomocników na tyle dobrych, żeby w 4-4-2 dostarczać piłki do napastników, a przy tym utrzymać równowagę w środku pola. I nie chodzi o to, żeby próbować jakichś łamagów z ekstraklapy. Jeśli nie mają nawet w niej liczb i mogą tylko z rozdziawioną japą patrzeć jak czołowym strzelcem jest w niej stary Flavio Paixao, który nie łapał się na najwyższy poziom rozgrywkowy w żadnej cywilizowanej lidze, to o czym mówimy? Lewy w reprezentacji wprowadził nas na cztery duże imprezy, to nie jest żaden Gucio Warzycha ani Marek Leśniak. Beenhaker złożył kadrę z tego, co miał - przez chwilę grała dobrze, ale potem sam Leo się przekonał, że z gówna bata nie ukręci. W sumie zresztą, pomijając mecz z Portugalią (pierwszy, bo w drugim ratował nas szczęśliwy strzał Krzynówka), Leo miał i wyniki i styl gorsze niż Paweł Janas czy nawet Jerzy Engel. I nie bronię tu naszych trenerów, jestem za zatrudnieniem speca z zagranicy, tylko z wyższej półki niż Sousa.

Offline robson

• Ekspert
« Odpowiedź #486 dnia: 05.12.2022, 13:47 »
Robson ale wiesz że mamy kogoś takiego jak Zieliński ?
Wiesz jakie on ma zadania w Neapolu ? Widziałeś go tam kiedyś na 8 jak w kadrze ? Gość jest właśnie idealny do tego żeby grać w duecie z Milikiem tylko no ...wiesz jak jest ...defensywa defensywa defensywa . Jak mu porobią w Neapolu badania po kadrze i zobaczą markery to więcej go nie puszczą dopóki się selekcjonera nie zmieni .

No to jest przecież oczywistość. Tylko w Neapolu ma na prawo od siebie dwóch gości, z którymi może swobodnie grać klepkę i nie spierdolą mu gdzieś na aut albo nie schowają się za rywala, żeby tylko im przypadkiem nie podał. A przed sobą ma kolejnych trzech kumatych ludzi, z dryblingiem, strzałem, kontrolą nad piłką. U nas nie ma z kolei pomocników, którzy potrafią i odebrać piłkę i ją rozegrać. Tak szkolimy, że jest pomocnik defensywny, czyli gość, który de facto jest wysuniętym do przodu stoperem i pomocnik ofensywny, który jest primadonną i w odbiorze to woli raczej popatrzeć, jak inni to robią.

Offline Enzo

• Ekspert
  • Reputacja: 321
  • Ulubione metody: bat i feeder
« Odpowiedź #487 dnia: 05.12.2022, 16:03 »
I tradycyjnie po MŚ mamy szopke. Lewandowski i Zieliński swoimi wypowiedziami dali do zrozumienia że nie chcieli tak grac i nie chca w przyszłości również grać defensywnego futbolu.
 Dodatkowo już jak psy szarpią się o 30 mln zł którę z naszych podatków przekazał im Morawiecki. Myslałem że Podziekują i przekaża ta kasę na jakiś szpital lub przynajmniej na szkolenie młodziezy. Żal mi tych "kopaczy" oraz sztabu szkoleniowego bo nikt nie zasługuje by nosić orzełka na piersi.
-" wyczyn wg mnie stanowi o sile wędkarstwa - Luk "

Offline Azymut

• Ekspert
  • Reputacja: 578
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #488 dnia: 05.12.2022, 16:14 »
I tradycyjnie po MŚ mamy szopke. Lewandowski i Zieliński swoimi wypowiedziami dali do zrozumienia że nie chcieli tak grac i nie chca w przyszłości również grać defensywnego futbolu.
 Dodatkowo już jak psy szarpią się o 30 mln zł którę z naszych podatków przekazał im Morawiecki. Myslałem że Podziekują i przekaża ta kasę na jakiś szpital lub przynajmniej na szkolenie młodziezy. Żal mi tych "kopaczy" oraz sztabu szkoleniowego bo nikt nie zasługuje by nosić orzełka na piersi.

:thumbup:

Jeśli to potwierdzone info z ta kasa od Premiera, to jest podwójny skandal. Trwonienie naszych pieniędzy, i branie je przez piłkarzy.

Najlepiej by obie te figury (premier, PZPN) podały się dymisji.
https://www.instagram.com/match_n_feeder/

PB:
Karp 93 cm, (83 cm PZW)
Amur 83 cm,
Jesiotr 110 cm,
Lin 52 cm,
Karaś pospolity 41 cm,
Karaś srebrzysty 44 cm,
Leszcz 69 cm,
Jaź 50 cm,
Płoć 37 cm.

Offline e-MarioBros

• Ekspert
  • Reputacja: 419
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
« Odpowiedź #489 dnia: 05.12.2022, 16:49 »
leją Europę, buuu :( ;)
;)

Offline Dyrek

• Reputacja: 45
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #490 dnia: 05.12.2022, 17:04 »
Banzaaaj!!!

Offline robson

• Ekspert
« Odpowiedź #491 dnia: 05.12.2022, 17:05 »
Dodatkowo już jak psy szarpią się o 30 mln zł którę z naszych podatków przekazał im Morawiecki. Myslałem że Podziekują i przekaża ta kasę na jakiś szpital lub przynajmniej na szkolenie młodziezy.

O, na kursy trenerskie na przykład.
A wiesz ile telefonów do Fryzjera można z takim zasobem wykonać? Ilu przyszłych selekcjonerów zbudowałoby swoje kariery w ekstraklasie?

Offline Mariusz Wu

• Reputacja: 43
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #492 dnia: 05.12.2022, 17:06 »

:thumbup:

Jeśli to potwierdzone info z ta kasa od Premiera, to jest podwójny skandal. Trwonienie naszych pieniędzy, i branie je przez piłkarzy.

Najlepiej by obie te figury (premier, PZPN) podały się dymisji.

I za co ten Pinokio chce im dawać te 30 baniek? Za to że pojechali na imprezę której pewno by nie powąchali gdyby kacapom nie zachciało się wojenki a jak już pojechali to wygrali jeden mecz z futbolowym hegemonem w postaci Arabii Saudyjskiej.  Żenada, biorą furę kasy w klubach, kopią się w czoło w kadrze i jeszcze wyciągają łapy po nagrody.
Nie wypada śmiać się z Ukraińców że mają prezydenta komika w sytuacji gdy ma się prezydenta klauna

Offline MetiusMate

• Ekspert
  • Reputacja: 129
  • Ulubione metody: podlodówka
« Odpowiedź #493 dnia: 05.12.2022, 17:21 »
Polska awansowała do 1/8, wygrywając tylko z Arabią Saudyjską i skończyło się to ogólnonarodową sraczką i sypnięciem 30 mln zl przez Pinokia :D

Japonia być może awansuje do 1/4, wygrywając z Niemcami, Hiszpanią, Chorwacją i skończy się to posprzątaniem szatni przez piłkarzy i sektora na stadionie, zajmowanym przez japońskich kibiców...

To są właśnie te detale

Offline MetiusMate

• Ekspert
  • Reputacja: 129
  • Ulubione metody: podlodówka
« Odpowiedź #494 dnia: 05.12.2022, 17:26 »
Japońska szatnia po meczu z Niemcami.

Wysłane z mojego SM-A415F przy użyciu Tapatalka